Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunțat luni că guvernul a anulat licitația pentru vânzarea portului strategic Alexandroupolis, care găzduiește o bază militară americană.
Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunțat luni că guvernul a anulat licitația pentru vânzarea portului strategic Alexandroupolis, care găzduiește o bază militară americană.
România va avea luni dimineaţă un volum de 3 miliarde metri cubi gaze în depozite, ceea ce corespunde unui grad de umplere de 97,7% din capacitatea totală de înmagazinare, potrivit datelor furnizate pentru Agerpres, de către Transgaz.
România asigură Republicii Moldova în acest moment peste 90% din necesarul de consum de energie electrică, a declarat sâmbătă ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu, la Digi 24.
Republica Moldova va beneficia de suport financiar oferit de Statele Unite ale Americii pentru consolidarea securităţii energetice, transmite miercuri Radio Chişinău, după ce membrii Comisiei de politică externă şi integrare europeană au avizat pozitiv iniţierea negocierilor şi a semnării celui de-al 14-lea Amendament la Acordul de asistenţă încheiat între guvernul Republicii Moldova şi executivul american.
Începând cu luna noiembrie, Gazprom a confirmat furnizarea către Moldova doar a 51% din volumul convenit prin contract.
Ministerul rus al Apărării a declarat sâmbătă că membrii marinei britanice au aruncat în aer gazoductul Nord Stream luna trecută, acuzând direct membrul NATO că a sabotat infrastructura cheie a Rusiei.
Guvernul canadian va sprijini şi finanţa retehnologizarea reactorului 1 şi construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, a scris, joi, pe pagina de Facebook, ministrul Energiei, Virgil Popescu.
Țările europene au stocat mai mult gaz decât au nevoie din cauza unei creșteri puternice a importurilor de gaze lichefiate combinate cu vremea neobișnuit de caldă.
Hubul de gaze din Turcia ar trebui să înlocuiască Nord Stream-urile deteriorate.
Guvernul german este determinat totuși să renunțe la nuclear în 2023.
Republica Moldova primeşte, de azi-noapte, curent electric din România. Contractul de furnizare a fost semnată de urgenţă, ieri, de Hidroelectrica şi compania moldovenească Energocom pentru 100 de megawaţi-oră.
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a ordonat guvernului său să înceapă să lucreze la "hub-ul gazier" din Turcia propus de omologul său rus Vladimir Putin pentru a exporta gazul rus spre Europa, informează vineri media turce, citate de AFP.
Statele Unite l-au trimis pe Geoffrey Pyatt, unul din responsabilii pe energie din Departamentul de Stat, pentru a discuta perspectivele de cooperare în domeniul energiei.
Vladimir Putin se folosește de una dintre ultimele arme pe care le mai deține și îi oferă președintelui turc o poziție privilegiată în tranzitul gazelor spre Europa.
Ungaria a convenit cu Gazprom să redirecţioneze livrările de gaze către Budapesta prin conducta TurkStream şi, de asemenea, părţile au finalizat condiţiile mecanismului de amânare a plăţilor, a anunţat, miercuri, ministrul de Externe, Peter Szijjarto, transmite Reuters.
Germania nu va primi gaze naturale prin conducta Nord Stream 2, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al guvernului de la Berlin, după ce preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a făcut o ofertă privind reluarea livrărilor de gaze naturale către Uniunea Europeană.
Rusia a lovit aproximativ 30% din infrastructura energetică a Ucrainei în atacurile cu rachete efectuate luni şi marţi, a anunţat ministrul ucrainean al energiei Herman Haluşcenko, informează miercuri Reuters.
Primele inspecţii desfăşurate în această săptămână de autorităţile suedeze la locul scurgerilor din gazoductele Nord Stream 1 şi 2 în Marea Baltică "întăresc suspiciunile de sabotaj", fiind vorba despre "detonări" care au provocat "pagube importante", a anunţat Parchetul suedez joi, relatează AFP.
Lideri din 42 de ţări au fost invitaţi azi la Praga, la prima întrunire a Comunităţii politice europene, o structură menită să promoveze cooperarea în materie de securitate între statele Uniunii Europene şi partenerii de pe continent.
Potrivit cotidianului rus Izvestia, pe 05.10.2022, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat un decret privind trecerea Centralei nucleare de la Zaporojie sub conducere rusească.
Turcia și Libia au semnat pe 03 octombrie un memorandum de înțelegere care permite Ankarei să desfășoare activități de prospectare în vederea descoperirii de hidrocarburi în Zona Economică Exclusivă (ZEE) libiană din Marea Mediterană, demers care a provocat reacții la nivel regional și internațional.
Ministrul german al economiei, Robert Habeck, a reproşat miercuri mai multor ţări, în primul rând SUA, că vând la preţuri foarte ridicate gazele care le înlocuiesc pe cele din Rusia, transmite AFP.
Germania a uitat parcă lecțiile predate Greciei acum aproximativ 10 ani și aruncă cu banii pe programe de asistenţă pentru populație și companii, pentru subvenționarea preţului la gaze.
Italia a anunțat că și-a crescut dependența de gazul importat din Algeria, în special după ce a semnat un acord cu statul nord-african privind creșterea livrărilor. Nevoia de gaze a Italiei a crescut în ultimele zile după problemele gazoductului Nord Stream 1 și de teama unei întreruperi complete a gazelor importate din Rusia.
După pariul greșit, pus pe Rusia, chiar și după anexarea Crimeei, ”relația Germaniei cu Rusia, pe tema gazelor, nu va mai exista”, este de părere fostul ministru al energiei, Răzvan Nicolescu.
Descindere a polițiștilor de la Combaterea Crimei Organizate și a jandarmilor de la trupele speciale de intervenție, luni dimineață, la sediul NIS Petrol din Timișoara, companie sârbă controlată de grupul rusesc Gazprom Neft, dar și la alte adrese.
Președintele Vladimir Putin s-a lansat într-un derapaj împotriva Marii Britanii pe care a acuzat-o de „diversiune” și de exploziile înregistrate la gazoductele Nord Stream 2.
Interconectorul de gaze Grecia-Bulgaria ar însemna permite României să își diversifice sursele din care se aprovizionează cu gaze.
Luni și marți, piloții din cadrul Forțelor Aeriene Daneze au localizat trei scurgeri de gaze naturale de la gazoductele Nord Stream din Marea Baltică.
Kremlinul a anunţat marţi că nu exclude posibilitatea unui sabotaj drept cauză a avarierii reţelei de conducte construite de Rusia în Marea Baltică în cadrul proiectului energetic Nord Stream 2, informează Agerpres care citează Reuters.