Thales - Radarul GM 200, de ultimă generație, în România. Prezentare la BSDA 2018
Thales Group a prezentat la BSDA 2018 cele mai moderne și performante radare pe care compania le construiește.
Cu ocazia Black Sea Defense & Aerospace 2018 (BSDA), Thales a susținut o prezentare live a radarului 3D Ground Master 200.
Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru DEFENSE ROMÂNIA, Cristian Sfichi, director divizia "Aerospace, Defense & Security" a Thales în România, a făcut o trecere în revistă a radarului GM 200. El a precizat că Thales este pregătită să transfere producția acestor sisteme și în România.
„Thales este mândră să prezinte pentru prima dată în Centrul și Estul Europei, un produs real, radarul GM 200. El face parte din familia de raderele tridimensionale de ultimă generație. Poate fi folosit într-o multitudine de aplicații militare. Sperăm ca prin calitățile pe care acest radar le dovedește, precum și prin interesul companiei Thales de a transfera producția acestor sisteme în România să putem convinge atât decidenții militari, cât și decidenții politici că Thales este un partener de încredere pentru următorii zeci de ani în România”, ne-a declarat Cristian Sfichi.
„Ground Master 200 este un dispozitiv deosebit de versatil, format dintr-o singură unitate care se poate instala în 15 minute și poate fi transportat pe șosea, pe calea ferată sau la bordul unei aeronave tactice. Are o rază de detecție extinsă: în modul de supraveghere fiind de 250 km, iar în modul de luptă fiind de aproximativ 100 km. Ground Master 200 poate intercepta orice tip de aeronavă, în orice condiții de mediu și climă.
Radarul este proiectat să îndeplinească simultan: supravegherea aeriană și terestră, coordonare a dispozitivelor de apărare antiaeriană și capacitate de localizare a tirurilor inamice”, transmit reprezentanții Thales.
NS 100
Totodată, în cadrul unei conferințe de presă la Black Sea Defense & Aerospace 2018 (BSDA), Thales a prezentat și radarul NS 100, ”ultima generație în domeniu”.
Unul dintre echipamentele de care suntem mândri, fiind primul din lume este radarul naval cu baleaj activ. Radarul se numește NS 100 și este următoarea generație de radare în domeniul apărării anti-aeriene navale. Acest radar este produs în ideea montării pe nave pornind de la corvete până la distrugătoare. Este un radar care efectuează urmărirea aproximativ a 1.000 de ținte, identificarea lor și prioritizarea lor. Radarul este bazat pe tehnologia AESA, însemnând că nu există niciun fel de elemente transmițătoare sub puntea navei.
Radarul este destinat a acționa ca principalul senzor de supraveghere al unei nave, dar în afară de obiectivul de supraveghere are o acuratețe suficient de mare pentru a permite introducerea datelor balistice de calcul ale traiectorilor pentru ținte navă-navă sau anti-aeriene. Radarul este omologat și este în servicu deja”, au precizat reprezentanții Thales.
Thales este activ în România de peste 40 de ani, iar din 2007 a dezvoltat operațiuni industriale în țară. Inițial Thales a fost furnizor al Forțelor Armate Române, iar astăzi continuă să își extindă activitățile în sprijinul modernizării forțelor armate și a serviciilor de securitate din România. În ultimii 10 ani, Thales a devenit, de asemenea, un actor important în industria feroviară locală și, în prezent, operează un Centru de Competențe pentru principalele linii de cale ferată, cu peste 200 de ingineri software angajați. Thales este furnizorul sistemului de mare putere, aceasta fiind contribuția României la proiectul european de cercetare cu laser ELI-NP (Infrastructură de Lumină Extremă-Fizică Nucleară).
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News