Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Totul despre exercițiul rusesc de nivel strategic “Caucaz-2020” (Ziua 3)
Forțele terestre
Data publicării:
În zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a continuat, pentru a treia zi, exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020.

Pe parcursul zilei, au fost desfășurate activități practice, în vederea pregătirii fazei active a exercițiului, care va începe, probabil, pe 24 septembrie. Militarii ruși, precum și cei din statele partenere participante la exercițiu, au executat trageri de luptă asupra unor ținte terestre, aeriene și navale.

 

Forțele Terestre

 

Militari ruși aparținând unor subunități de cercetare ale Regiunii Militare Sud, în comun cu subunități speciale din cadrul Forțelor Armate ale Republicii Abhazia au desfășurat activități de izolare a raioanelor în care se află teroriștii, au efectuat blocarea și distrugerea acestora.

Acțiunile practice pentru identificarea, blocarea canalelor de aprovizionare și distrugerea taberei grupurilor înarmate ilegale, au fost efectuate în poligonul Tsabal și pe coasta Mării Negre.

De asemenea, în timpul exercițiului, militarii au elaborat măsuri practice pentru desfășurarea și ducerea apărării teritoriale a Republicii Abhazia, în fața unei amenințări teroriste.

Faza activă a exercițiului va avea loc pe linia țărmului la Marea Neagră, unde militarii subunităților de infanterie moto, tancuri, artilerie și apărare antiaeriană vor desfășura activități de apărare a litoralului, în timpul debarcării desantului adversarului convențional.

În etapa finală a exercițiului, vor fi efectuate trageri cu armamentul din dotarea tancurilor T-72B3 și transportoarelor blindate BTR-82AM asupra a peste 2.000 de ținte terestre și aeriene din regiunile muntoase ale crestei caucaziene. În timpul distrugerii adversarului, vor fi întrebuințate aproximativ 50.000 de cartușe de calibru mare.

În poligonul Ashuluk din Regiunea Astrakhan, peste 800 de militari din cadrul marii unități de infanterie moto (vânători de munte) dislocată în Caucazul de Nord, au executat, pentru prima dată, un exercițiu de organizare a manevrei de apărare, pe timp de noapte.

În timpul părții practice a exercițiului, au fost îndeplinite misiuni de ducere a apărării mobile și de pregătire a manevrelor, luând în considerare situația tactică, în scopul dezorientării adversarului convențional și provocării de pierderi maxime în rândurile acestuia.

La exercițiu au participat subunități de infanterie moto dotate cu blindate ușoare de tip MTLB-MV.

Militarii au executat trageri cu utilizarea întregii game de armamente din dotarea mașinilor de luptă, din poziții de tragere acoperite, iluminând zona cu mine luminoase.

Echipajele au desfășurat, de asemenea, elemente de pregătire tactică și de foc, precum tragerile pe flancuri, tragerile din mișcare cu tunurile și mitralierele asupra unor  ținte multiple care apăreau și se mișcau, imitând vehicule blindate și forța vie a adversarului convențional, la distanțe cuprinse între 500 și 1.200 de metri.

 

Forțele Aeriene

 

În poligonul Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan, aproximativ 20 de elicoptere de tip Mi-28 și Ka-52 aparținând grupului Aviației Forțelor Terestre au executat un atac cu rachete împotriva adversarului convențional.

Atacul a vizat ținte care imitau tehnica blindată și forța vie a adversarului. Elicopterele au întrebuințat rachete de aviație nedirijate cu calibrul de 80 de milimetri și mitralierele de la bord.

Peste 20 de elicoptere de transport și luptă Mi-8AMTȘ ale Aviației Forțelor Terestre a Regiunii Militare Sud sunt implicate în desfășurarea unor episoade tactice în cadrul exercițiului.

Echipajele Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană asigură acțiunile trupelor în poligoanele de arme întrunite din Caucazul de Nord, bazele militare din Transcaucazia, Regiunile Volgograd, Astrakhan și din Ținutul Krasnodar.

În același timp, la exerciții sunt implicate subunități de asalt ale Trupelor de Geniu și elemente complexe de cercetare și asalt ale grupurilor tactice de nivel batalion și companie.

 

Forțele Navale

 

Complexe mobile de rachete de coastă Bal și Bastion aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au executat lansări de rachete asupra unor ținte navale ale adversarului convențional.

Potrivit planului exercițiului, un detașament de nave de desant ale adversarului s-a apropiat de litoralul Mării Negre din Ținutul Krasnodar, în scopul debarcării desantului tactic. Echipajele complexelor Bal și Bastion au primit misiunea de a distruge detașamentul de nave cu un atac cu rachete.

Subunitățile de rachete au efectuat marș în raionul de poziție și în scurt timp au adus complexele în stare de întrebuințare în luptă. Ulterior, au efectuat căutarea țintelor și au executat distrugerea acestora, lansând câte o rachetă fiecare.

Rolul adversarului convențional a fost jucat de o țintă navală mare. Controlul vizual al distrugerii acesteia a fost asigurat de drone din compunerea Aviației navale a FRMN.

După efectuarea lansărilor de rachete, complexele au fost scoase de sub focul adversarului, prin schimbarea, amenajarea și mascarea unor noi poziții de foc.

Subunități de infanterie marină ale Flotilei ruse din Marea Caspică (FRMC) au distrus formațiuni înarmate ilegale în poligonul Adanak din Republica Daghestan.

Infanteriștii marini, care au fost debarcați din elicoptere de transport Mi-8, au blocat și distrus adversarul convențional.

Sprijinul aerian al subunităților de infanterie marină în timpul debarcării a fost asigurat de elicoptere de asalt Mi-35.

La activități au participat peste 700 de militari și aproximativ 30 de unități de tehnică militară, între care transportoare blindate BTR-82AM, lansatoare multiple de proiectile reactive Grad, tunuri D-30 cu calibrul 122 de milimetri și aruncătoare de mine 2S12 Sani, calibru 120 de milimetri.

Infanteriștii marini ai FRMC au fost desantați pe o porțiune de litoral neamenajat, în raionul localității Zelenomorsk din Daghestan, cu sprijinul navelor de luptă și al aviației.

Nave mici purtătoare de artilerie au sprijinit desantarea unui detașament înaintat. Din aer au acționat două celule de elicoptere Mi-24 și Mi-35, care au executat atacuri asupra pozițiilor adversarului de pe litoral.

Ulterior, au fost desantate pe litoral forțele principale ale infanteriștilor marini, din elicoptere Mi-8. În același timp, cercetașii FRMC au fost desantați în spatele liniilor adversarului, cu ajutorul elicopterelor Mi-8AMTȘ.

După desantare, militarii FRMC au distrus forțele adversarului de apărare antidesant a litoralului.

La episodul tactic, au participat aproximativ 500 de militari ai Regimentului de Infanterie Marină, 24 de nave și vedete de luptă și două nave de patrulare ale Serviciului de frontieră din cadrul FSB.

Două nave de luptă aparținând Forțelor Navale ale Iranului au sprijinit infanteriștii marini ruși, în acvatoriul Mării Capsice, în timpul episodului tactic de desantare pe o porțiune de litoral neamenajat, în raionul Zelenomorsk din Daghestan.

Vedetele iraniene Joshan și Paykan, împreună cu fregata Tatarstan și navele mici purtătoare de rachete și artilerie Veliky Ustiug și Astrakhan din cadrul FRMC au asigurat sprijinul forțelor desantului tactic. Acestea au executat trageri de artilerie asupra unor ținte de la suprafața apei.

Divizionul de rachete de coastă al FRMC, dotat cu complexe de tip Bal, a distrus o navă de luptă a adversarului convențional, în acvatoriul Mării Caspice.

Subunitățile de rachete au efectuat un marș până în raionul de poziție din zona de coastă din Republica Daghestan. Acestea au descoperit o țintă de suprafață, au identificat-o și au început escortarea acesteia.

Ulterior, militarii au îndeplinit algoritmi de acțiune și au executat lansări electronice de rachete asupra țintei.

Rolul navei adversarului a fost jucat de nava mică purtătoare de rachete Uglici.

           

Trupele de Desant Aerian

 

Subunități aparținând batalionului independent de tancuri al diviziei de desant-asalt din Novorossiysk a îndeplinit misiuni specifice în teren muntos împădurit, executând trageri de luptă cu armamentele din dotarea tancurilor T-72B3 asupra unor ținte aflate la distanțe diferite, precum și trageri cu mitraliere Kord, calibru 12,7 milimetri, asupra unor ținte aeriene.

Țintele au imitat tancuri în mișcare, complexe antitanc și instalații de artilerie, aflate la o distanță de 2.000 de metri.

De asemenea, în timpul antrenamentelor, echipajele tancurilor și-au perfecționat deprinderile în ceea ce privește executarea tragerilor de pe flanc, din mișcare, ceea ce reprezintă unul dintre cele mai complicate elemente de acțiune ale Trupelor de Tancuri.

În total, echipajele tancurilor au distrus peste 100 de ținte blindate și aeriene ale adversarului convențional.

 

Alte date

 

În baza Documentului de la Viena din anul 2011 privind măsurile de consolidare a încrederii și securității, în perioada 23-27 septembrie, inspectori militari din Danemarca vor vizita zona de desfășurare a exercițiului.

Aceștia vor inspecta un teritoriu de aproximativ 11.000 de kilometri pătrați, din Regiunile Volgograd și Astrakhan.

Aproximativ 170 de jurnaliști ruși și străini au fost invitați la episoadele cheie ale exercițiului. Aceștia au sosit din Belarus, Bulgaria, Vietnam, Germania, Islanda, Italia, Irak, China, Myanmar, Pakistan, SUA, Franța și Japonia.

Ziariștii vor asista la episoade ale exercițiului desfășurate în poligoanele Ashuluk, Kapustin Yar, Prudboy, Turali și Raevsky.


Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Tancul de Himalaya, în condiții extreme. Noul tanc Zorawar a fost testat în condiții în care tancurile T-90 ale Rusiei nu pot face față
Primele 38 de tancuri Abrams M1A2T, o versiune specială pentru Taiwan, au fost livrate aliatului strategic al SUA din Asia
Cum au ajuns pierderile Abrams la 50% în Ucraina. Un „monstru” în lupta cu alte tancuri, dar ucrainenii au lansat 17 proiectile într-o clădire care a rămas în picioare
Danemarca și Franța accelerează ajutorul pentru Ucraina. Un lot de obuziere Caesar va veni cu un an mai devreme
România are vehicule Dagor mici, dar înarmate până în dinți. De ce noile vehicule ale forțelor speciale române au un nivel minim de protecție
Drone kamikaze fac praf tancuri T-80 și mașini de luptă BMP-3. Ucraina s-a resemnat după demonstrația militară făcută de Coreea de Sud
Premieră în România: Pentru prima dată drone Bayraktar TB2 din dotarea Armatei noastre vor zbura alături de F-16 și alte avioane ale ROAF
Armata va fi dotată cu blindate tucești Cobra II. România a semnat contractul pentru 1.059 de blindate iar o mare parte din ele vor fi produse în țară
Noul tanc VT-4 s-a defectat în timpul unei demonstrații. China iese la bătaie cu tancul pentru export, dar încă nu e pregătită
Armata SUA a utilizat pentru prima dată lansatorul de rachete M270A2 modernizat în cadrul unui exercițiu NATO
Au fost prezentate planurile pentru o fabrică de obuziere K9 ultramodernă în România. Coreenii propun Armatei noastre și Redback, cea mai avansată mașină de luptă
Rusia, cu arme și bagaje în tabăra Hezbollah: Israelienii au găsit în sudul Libanului rachete rusești antitanc Kornet, produse după 2020
Ucrainenii scot artileria grea...la propriu: Obuzierul sovietic 2S7 Pion, cu proiectile americane, adus în Donbas pentru a sparge pozițiile ruse de lângă Torețk
Tancul de luptă principal (MBT) K-2 "Black Panther", testat în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan. Sursa foto: Pagina oficială de Facebook a redacției militare de televiziune Pro Patria.
EXCLUSIV
Coreea plusează prin livrare în timp record. Dacă România alege tancurile K2 Panther ele ar putea ajunge în țară chiar mai repede decât Abrams
Încă un lot de tancuri americane va ajunge în Ucraina: Australia, pregătită să doneze aproape 50 de Abrams din prima generație
Un tanc T-90M distrus de Ucraina, sabotat de ruși încă din fabrică (Foto): Plăcile de armură din blindajul reactiv ERA, înlocuite cu cărămizi
Artileria e regina: Demonstrație de forță în Est, în contextul războilui rus: În România tragerile de luptă vor fi conduse de HIMARS
Polonia se transformă într-un zid de netrecut. Iulia Joja: Dacă aș fi în locul Rusiei eu aș ocoli Polonia. Dar România cum stă?
K9, tunet românesc și american? SUA iau în calcul achiziția de obuziere K9 și vehicule K10, o alegere pe care România a făcut-o deja
Ucraina deja produce mașini de luptă, urmează în regiune România. Numărul imens de blindate Lynx de care Ucraina are nevoie în război
Croația cumpără Leopard și donează Ucrainei blindate sovietice. De ce România nu își permite luxul unui gest similar în cazul bătrânelor T-55, înlocuite cu Abrams
Grecia cumpără 35 de elicoptere UH-60M Black Hawk, același pedigree cu cele achiziționate și de România, dar nu pentru Armată. Ci pentru MAI
Corpul NATO de la Sibiu desfășoară exercițiul „Arcul Carpatic”: U.S. Army participă cu Divizia 1 Cavalerie a Corpului V
Înlocuitorul tancurilor Leopard și Leclerc se naște greu, foarte greu. Noul Eurotank, un proiect major al Franței și Germaniei, din nou în întârziere
Mașini de luptă de ultimă generație produse în România? Avantajul Redback e că va folosi aceeași linie de producție cu K9 care știm cu certitudine că se va face
De la TR-85 la un adevăr dureros: Mai poate produce România tancuri? Viitoarea achiziție de tancuri ar trebui să țină cont și de ce poate să facă industria
De ce sunt nemții atât de liniștiți deși rușii tocmai demontează un tanc Leopard 2A6 pe care l-au capturat în stare perfectă în Ucraina
Câte obuziere franceze Caesar a primit Ucraina și câte au distrus rușii. Procentul distrugerilor Caesar de către „a doua armată a lumii” e de doar 6%
Ucraina urmează să primescă alte 49 de tancuri americane Abrams. Doar că nu SUA sunt furnizorul, deși americanii au peste 10.000 de Abrams
Despre achiziția României de blindate Cobra II. Ce urmează după ce turcii de la Otokar, singurii intrați în competiție, au fost desemnați câștigători

Ştiri Recomandate

Rebelii houthi au încercat să-şi măsoare forţa cu aviaţia militară a SUA: „Aproape au lovit” avioane F-16 şi F-35 americane în tipul Operation Rough Rider
Cât de vulnerabili sutem în faţa unei agresiuni militare ruseşti? Oficial NATO: Alianța trebuie să-și schimbe radical capacitățile de război electronic pentru a învinge Rusia
Programul european EDIRPA produce efecte pentru Cipru, România e încă în „stand by”: Cipru cumpără 40 de rachete Mistral, România vrea și ea sistemele
Tancurile Abrams nu vor mai fi „vârf de lance”. SUA schimbă modul în care vor purta războaie: Blindatele americane, deși formidabile ca putere de foc, vulnerabile în conducerea asalturilor
Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
EXCLUSIV
A refuzat România un proiect comun de producere de proiectile cu Ucraina? Proiectul era bazat pe idei și tehnologii ucrainene
Sistemele Piorun sunt la mare căutare pe frontul din Ucraina. Un stat NATO, convins să cumpere câteva sute de sisteme de tip MANPAD
Epuizată de războiul civil, Siria încearcă modelul ucrainean și îl tentează pe Trump cu o afacere cu minerale, dar și cu proiectul unui zgârie-nori în centrul Damascului
Forțele americane nu pleacă din Europa. Toate calculele arată că pericolul militar rusesc rămâne în continuare foarte mare
Rusia are stocurile de tancuri, drone și rachete asigurate pe jumătate și o mare problemă. Ce este tantalul, minereul critic de care rușii au nevoie urgent
„Lupii Nopții” ruși amenință Europa: „Motocicliștii lui Putin” au plantat la granița cu Polonia puieți de alun, aluzie la„arma-minune” a Rusiei
Dacă ați crezut că e „aglomerație” de obuziere de 155 mm, tocmai a mai apărut unul: Nemesis, cel mai nou produs de pe piață țintește înlocuirea unui obuzier consacrat
Trump ar putea participa la discuțiile de la Istanbul, iar Orban pregătește terenul negocierilor: Nimeni nu vrea să recunoască, dar am pierdut războiul din Ucraina
Rușii au început să folosească o nouă rachetă de croazieră pe frontul din Ucraina (Foto/Video): Componente de la companii străine ajung în continuare pe mâna industriei ruse de apărare
Pas istoric în reconcilierea turco-kurdă: Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) a anunțat că se autodizolvă
Fostul comandant al forţelor armate ucrainene avertizează statele occidentale: Strategiile militare ale NATO, depăşite de provocările pe care le aduce războiul modern
SUA au dat undă verde pentru vânzarea a șase elicoptere Chinook către EAU
Trupe rusești la granița cu Finlanda? Noi imagini din satelit relevă o „activitate tot mai intensă” în locații-cheie aflate în coasta NATO
Contractul pentru noi vehicule de luptă: Programul militar, descris drept o „prioritate” de MApN, are sau nu deja un favorit?
Marea Britanie, îndemnată să-şi mărească arsenalul nuclear pentru a rămâne o putere militară relevantă în faţa Rusiei şi Chinei
Unitatea Occidentului mai primește o lovitură. Liderii europeni cer armistițiu în Ucraina, însă Trump presează pentru negocieri necondiționate, de parcă ar avea o înțelegere secretă cu Putin
Capitularea necondiționată a Germaniei Naziste, o poveste complicată de ruși, în scop propagandistic
Aici s-a ajuns: F-35, în sala de judecată. Un grup de organizații activiste au dat în judecată Marea Britanie pentru că furnizează Israelului piese de F-35
Sabotaj la alt nivel: Serviciile ruse, implicate într-un incendiu masiv care a mistuit un mall din Varșovia. Polonia închide un consulat rus ca răspuns
Trump promite tranzacții de trilioane cu Orientul Mijlociu, însă neglijarea conflictului din Gaza ar putea slăbi influența americană în regiune
Ungaria anulează discuțiile cu Ucraina privind minoritățile naționale. Budapesta, deranjată de acuzațiile de spionaj aduse de Kiev
UE vrea ca industriile de apărare europeană și ucraineană să producă împreună mai mult
Practic nu au știut ce i-a lovit: Primul avion Rafale doborât într-un dogfight a intrat într-o ambuscadă și a fost lovit de o rachetă PL-15 lansată de la mare distanță
România face pași importanți pentru a ține pasul în cel mai tehnologizat domeniu militar: Un adevărat ocean electromagnetic, coloana vertebrală a erei informaționale
De ce au instalat israelienii sisteme de protecție activă în grabă pe tancuri Merkava Mk.3 Astfel de sisteme sunt punctul forte al Israelului
”KGB 2.0”. Kremlinul a adunat cele mai temute structuri de informații rusești pentru a forma o ”unitate anti-Occident”
Cel mai scump cadou din istorie: Qatarul îi oferă lui Trump un Boeing 747-8, pe care Președintele SUA dorește să-l transforme temporar în Air Force One
Singurul om care a contat cu adevărat pentru Putin la parada din Piața Roșie. Fără el, Rusia ar fi pierdut demult războiul
pixel