Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Un tanc T-72 al Rusiei a luat foc. Incidentul ar fi avut loc în contextul verificărilor inopinate ordonate de Putin (Video)
02 aug, 15:07
Un tanc T-72 al Federației Ruse a luat foc în timpul unor exerciții militare.

Incidentul a avut loc în sudul Rusiei și este semnalat de către Defence-Blog. Pe rețelele de socializare, dar și pe platforma YouTube au apărut mai multe filmulețe cu tancul T-72 care ardea.

Publicația militară ucraineană Mil.In.ua scrie că tancul rusesc T-72 a luat foc din cauza unei defecțiuni tehnice. Totodată, sursa citată subliniază că incidentul a avut loc cel mai probabil pe data de 19 iulie, în contextul în care rușii au solicitat o verificare inopinată a nivelului de pregătire al forțelor și trupelor.

Amintim că la mijlocul lunii iulie ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat, la ordinul lui Vladimir Putin, executarea unei verificări inopinate a Trupelor Regiunilor Militare Sud și Vest, a unor mari unități independente din Regiunea Militară Centru, a Trupelor de Desant Aerian, precum și Infanteriei Marine aparținând Flotei de Nord și Flotei din Oceanul Pacific.

Nu e primul incident în care e implicat un tanc al Federației Ruse. În 2015, noul tanc T-14 Armata era prezentat publicului pentru prima dată la parada Zilei Victoriei din Piața Roșie din 9 mai 2015, dar cu două zile înaintea evenimentului, pe 7 mai, în timpul repetiţiilor pentru paradă, unul dintre tancurile T-14 s-a defectat, refuzând să mai pornească.

Un incident similar cu cel în care a fost implicat tancul T-72 a avut loc mult mai recent, la finalul lunii iunie, când rușii au organizat parada militară cu ocazia Zilei Victoriei, care ar fi trebuit să aibă loc pe data de 9 mai, dar care a fost amânată din cauza pandemiei de noul coronavirus. Atunci, cel mai nou model de transportor blindat rusesc VPK-7829 K-17 Bumerang 8x8 a luat foc în timpul unei parade militare.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

BREAKING NEWS
UN F-16 AL TURCIEI A DOBORÂT UN SU-25 AL ARMENIEI
Sursă foto: MoD of The Republic of Armenia Facebook
EXCLUSIV
Ambasadorul Armeniei în România: Blitzkrieg-ul azer în Nagorno-Karabakh, susținut de Turcia, a eșuat
Bulgaria stă la mâna Rusiei pentru repararea avioanelor MiG-29
Nagorno-Karabah | Armenia, dispusă să folosească sisteme Iskander dacă Turcia trimite avioane F-16 în sprijinul azerilor
Rusia a început producția în serie a noilor elicoptere Mi-28NM
Germania atacă Rusia la ONU pentru otrăvirea lui Aleksei Navalnîi
Furie în Irak după uciderea a şapte civili, femei şi copii, într-un atac anti-american
Bani europeni şi elicoptere americane. Italia tânjeşte la programul de elicoptere Future Vertical Lift (FVL) al Statelor Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro