Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
FAKE NEWS: Zeci de avioane transportă trupe și armament din România spre Ucraina. MApN reacționează
MApN vine cu precizări după ce pe rețelele de socializare circulă un fake news cu privire la faptul că zeci de avioane transferă armament și trupe de pe aeroportul Otopeni către Ucraina.
Sursă foto: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook

Inforadar – Portalul Știrilor Corecte, platforma Ministerului Apărării Naționale dedicată contracarării știrilor false, clarifică un fake news care circulă pe rețelele de socializare.

E vorba de o informație care anunță că zeci de avioane militare decolează de ieri de pe Otopeni spre Ucraina. Acestea ar transporta echipament militar și trupe la granița cu Ucraina, stat care se află în tensiuni periculos de ridicate cu Federația Rusă.

Știrea este un fake news de tip propagandă anti-NATO, autorii acestei acțiuni folosindu-se inclusiv de subiectul sensibil al pandemiei.

„Zeci de avioane militare decolează de ieri de pe Otopeni cu direcția Ucraina. Se transferă la greu echipament militar și probabil trupe. Normal că jurnaliștii români nu acoperă subiectul pentru că au fost plătiți să panicheze covidian populația, să îi înșele să injecteze”, e mesajul transmis agresiv pe rețelele de socializare.

G Ad:

„Vă semnalăm o știre falsă care este distribuită pe rețelele de socializare. Informațiile din această postare nu au nicio legătură cu realitatea. Găsiți pe această platformă ghiduri practice referitoare la modalitățile prin care vă puteți feri de acțiunile de dezinformare. Reiterăm îndemnul de a vă informa din surse oficiale”, a transmis MApN.

 

???? Atenție la neatenție❗❗❗ Vă semnalăm o știre falsă care este distribuită pe rețelele de socializare. Informațiile din...

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro pe Luni, 12 aprilie 2021

 

 

Războiul din Ucraina

 

Amintim că Ucraina și Federația Rusă se află în prag de război după ce luptele dintre Armata Ucrainei și separatiștii pro-ruși au fost reluate în Dnobas, iar Rusia și-a comasat trupe la frontiera Ucrainei, existând îngrijorări serioase că va interveni în cazul unei ofensive a Ucrainei în așa-zilele republici autoproclamate din Donbas.

Ucraina și separatiștii pro-ruși se află sub un armistițiu semnat pe 27 iulie 2020 sub Formatul Normandia, armistițiu care mai e valabil doar pe hârtie.

Războiul în estul Ucrainei, soldat cu peste 14.000 de morţi de la declanşarea sa, a început la scurt timp după fuga în Rusia a preşedintelui ucrainean pro-rus Viktor Ianukovici şi sosirea la putere la Kiev a forţelor pro-occidentale.

În tot acest climat, Moscova a anexat ilegal în 2014 peninsula ucraineană Crimeea și, deși există numeroase dovezi cu privire la implicarea Rusiei în războiul din Ucraina, atât economic cât și militar, Kremlinul neagă acest lucru.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Boeing dezvăluie noul concept de rachete aer-aer cu rază lungă. LRAAM nu va concura cu alte rachete americane
Ministerul apărării din Lituania recomanda consumatorilor să evite cumpărarea de telefoane mobile chinezeşti
Controversă privind sistemul Iron Dome din Israel. Dispută politică majoră între democrați în SUA privind finanțarea
Criza submarinelor franco-australiene | Premierul danez îl apără pe Joe Biden în faţa criticilor europenilor
Puitorul de mine Viceamiral Constantin Bălescu și scafandri militari români se vor asigura că embargoul de arme impus Libiei e respectat
Arquus vrea ca România să devină „a doua casă”. Blindatele Sherpa 4x4 pe care ni le propun francezii ar putea fi construite aici
DISCURSUL președintelui Iohannis la ONU (Video) | Conflictele prelungite din vecinătatea României amenință securitatea Europei
Flota rusă din Marea Neagră se va întări cu nave mici purtătoare de rachete din clasa Karakurt
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro