Nave ale Flotei ruse din Marea Neagră au fost mobilizate vineri la supravegherea crucişătorului american USS Monterey, care a intrat în apele Mării Negre, a comunicat Centrul naţional rus în domeniul apărării, citat de agenţia de presă RIA Novosti.
Nave ale Flotei ruse din Marea Neagră au fost mobilizate vineri la supravegherea crucişătorului american USS Monterey, care a intrat în apele Mării Negre, a comunicat Centrul naţional rus în domeniul apărării, citat de agenţia de presă RIA Novosti.
Potrivit surselor locale turcești de pe Twitter, pe 19.03.2021, crucișătorul american Monterey a tranzitat Strâmtoarea Bosfor în direcția Mării Negre. În perioada următoare, acesta va participa la operații de asigurare a securității maritime în regiune.
Până la sfârșitul anului vor intra în dotarea Forțelor Navale ale Rusiei patru submarine.
În cadrul unei mese rotunde desfășurate în Consiliul Federației, adjunctul ministrului rus al apărării, Andrei Kartapolov, a declarat, pe 18.03.2021, că, în cursul acestui an, în proximitatea Peninsulei Crimeea sunt planificate opt exerciții majore ale Ucrainei și statelor membre NATO.
Șapte marinari ruși au fost răniți într-o explozie care a avut loc în timpul operațiunii de descărcare a unei torpile de pe o navă mare antisubmarin.
Un număr de 450 de soldaţi francezi au efectuat sâmbătă un "exerciţiu fără precedent de antiterorism" în largul insulei Creta pentru a transmite mesajul că "Marea Mediterană nu va fi niciodată un spaţiu al anarhiei", a dezvăluit miercuri ministrul francez al apărării Florence Parly, în contextul tensiunilor maritime cu Turcia, transmite AFP.
Peste 2.400 de militari din opt state, 18 nave de luptă și 10 aparate de zbor, participă, în perioada 19-29 martie, la ”Sea Shield 21”, cel mai mare și mai complex exercițiu multinațional NATO organizat de Forțele Navale Române, în anul 2021, în zona Mării Negre.
Navele de război ale Flotei Mării Negre au efectuat anul trecut peste 40 de misiuni pe distanțe lungi, făcând escale în aproximativ 30 de porturi străine, a declarat comandantul Armatei Sudului, generalul Alexander Dvornikov într-un interviu pentru ziarul Krasnaya Zvezda.
Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a informat că, pe 17.03.2021, forțe și mijloace aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au început monitorizarea unei fregate aparținând Forțelor Navale ale Spaniei, care a intrat în acvatoriul Mării Negre.
Danemarca va trimite o fregată şi în jur de 175 de marinari pentru a combate pirateria în Golful Guineei, a anunţat marţi Ministerul Apărării, conform AFP.
Pe 15 martie, primele elemente ale complexului de rachete antinavă ”Neptun” au fost predate Forțelor Navale ale Ucrainei, în prezența ministrului apărării, Andrei Taran.
Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 15.03.2021, un complex de rachete de coastă Bastion și nava de patrulare Pavel Derzhavin au executat un exercițiu comun în acvatoriul Mării Negre, unde, în urmă cu câteva zile, a intrat o fregată aparținând Forțelor Navale ale Spaniei.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au oprit, duminică, cu focuri de avertisment, în zona economică exclusivă a României, un pescador sub pavilion Turcia, care desfăşura activităţi ilegale de pescuit, a anunţat luni instituţia într-un comunicat de presă.
China a depășit SUA ca număr de nave militare, devenind cea mai mare flotă navală din lume. Sigur că acest lucru nu o transformă nici pe departe în cea mai puternică forță navală, poziție deținută în continuare de SUA.
În ultimele zile, Forțele Navale ale Federației Ruse și-au întărit în mod semnificativ Gruparea navală operativă, care îndeplinește misiuni în Marea Mediterană. Acest lucru a fost posibil, în primul rând, datorită revenirii în Marea Mediterană a submarinului Rostov pe Don, după reparațiile planificate la Șantierul Naval din Kronștadt, precum și a fregatei Amiral Grigorovici și navei de patrulare Dmitri Rogachev, participante la exercițiul multinațional Aman-2021.
În cadrul Dialogului de Securitate SUA-Ucraina, conferință care a avut loc online, generalul american (r) Ben Hodges, fost comandant al Forțelor terestre ale SUA în Europa, a propus minarea apelor din jurul Crimeei.
Fiind printre puținele state riverane Mării Mediterane care nu deține submarine, Marocul intenționează să achiziționeze un submarin francez de atac din clasa "Scorpene".
Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 12.03.2021, crucișătorul purtător de rachete Moscova al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a ieșit pe mare pentru desfășurarea elementelor misiunii de curs K-2, respectiv “Navigația și ducerea luptei în mod independent de către o navă”.
Marina SUA a anunțat, la începutul acestei săptămâni, că a acceptat în serviciu cel mai nou distrugător cu rachete ghidate, USS Daniel Inouye (DDG 118), de la constructorul naval General Dynamics Bath Iron Works.
Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a informat, pe 12.03.2021, că forțe și mijloace aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au început monitorizarea unei fregata aparținând Forțelor Navale ale Spaniei, care a intrat în acvatoriul Mării Negre.
Fregata "Regina Maria" continuă, vineri, 12 martie, desfăşurarea misiunea de căutare a persoanelor dispărute în Marea Neagră, ca urmare a scufundării navei "Volgo Balt 179", în cursul zilei de 11 martie, la distanţa de aproximativ 70 mile marine travers Constanţa.
Centrul Maritim de Coordonare din subordinea Autorității Navale Române a transmis, joi, 11 martie, către Statul Major al Forțelor Navale o solicitare de intervenție, pentru căutarea și salvarea unei persoane dispărute în Marea Neagră, ca urmare a scufundării navei „Volgo Balt 179”, cu pavilion Insulele Comore, la aproximativ 77 mile marine nord-est de capul digului de sud al portului Constanța.
Distrugătorul USS Zumwalt a fost testat de US Navy în ape tulburi. Nava a fost scoasă în ocean, unde a înfruntat cu brio o furtună puternică și valuri de peste 6 metri.
Zilele aceste au loc în Marea Neagră ample exerciții navale la care participă distrugătoare americane, fregate turcești, avioane de patrulare și luptă antisubmarin din cadrul Escadrilei 46.
Echipajul dragorului maritim „Locotenent Lupu Dinescu” a consemnat miercuri, 10 martie, în Jurnalul de Bord al navei, intrarea în portul ucrainean Odessa. Nava face parte din gruparea navală permanentă NATO de luptă împotriva minelor marine SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Counter Measures Group) și desfășoară, împreună cu celelalte nave aliate, misiuni de consolidare a posturii de descurajare şi apărare a flancului estic al NATO.
Un distrugător al marinei americane a efectuat astăzi un tranzit prin strâmtoarea Taiwan, continuând astfel demersul US Navy pentru un trafic maritim liber între China continentală și insula pe care aceasta o revendică.
Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 10.03.2021, submarinele Kolpino și Veliky Novgorod au ieșit pe mare pentru desfășurarea de activități de pregătire pentru luptă.
Astăzi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, în prezenţa ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, a avut loc semnarea contractului comercial în vederea construirii si achiziţionării a două nave maritime de patrulare care vor intra în dotarea Poliţiei de Frontieră Române.
Noul submarin INS Karanj care va intra mâine în dotarea Forțelor Navale indiene va fi mai silențios decât un submarin nuclear și va avea capacitatea de a rezista săptămâni la rând în imersiune.
Portavionul american USS Dwight D. Eisenhower a intrat în Marea Mediterană după ce a traversat Gribraltarul.