Echipajul unui submarin olandez a fost observat făcând un grătar pe puntea navei în weekendul Paștelui catolic, în timp ce nava se afla la suprafața în apropiere de Marea Britanie.
Echipajul unui submarin olandez a fost observat făcând un grătar pe puntea navei în weekendul Paștelui catolic, în timp ce nava se afla la suprafața în apropiere de Marea Britanie.
Grupul aeronaval condus de portavionul USS Theodore Roosevelt (TRCSG) a intrat în Marea Chinei de Sud la 4 aprilie pentru a desfăşura operaţiuni de rutină, a comunicat marţi marina militară americană, transmite Reuters.
Nava militară hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” a participat în perioada, 27 martie – 4 aprilie, la Exercițiul multinațional de luptă contra minelor „Ariadne 21”, organizat de Forțele Navale Elene, în Marea Ionică și Golful Patras.
Un grup operaţional naval chinez desfăşoară exerciţii în apropierea Taiwanului, urmând ca astfel de manevre să aibă loc în mod regulat în viitor, a anunţat luni seară marina militară chineză, într-o nouă escaladare a tensiunilor în preajma insulei a cărei suveranitate este reclamată de Beijing, transmite marţi Reuters.
Înalţi responsabili turci au condamnat duminică prtinr-o scrisoare deschisă semnată de peste 100 de amirali în retragere avertizând împotriva ameninţării reprezentate în opinia lor de proiectul "Canal Istanbul", dorit de preşedintele Recep Tayyip Erdogan, pentru un tratat care garantează trecerea liberă prin strâmtoarea Bosfor, notează Agerpres, citând AFP.
După o lungă perioada de întârzieri, combustibilul radioactiv, dar şi alte elemente ale reactorului nuclear, au fost scoase de la bordul submarinul AS-31, supranumit Losharik. AS-31 este un submarin nuclear pe care Rusia îl folosea în misiuni de cercetare la mare adâncime, în Marea Barents, dar la bordul căruia, în anul 2019, a avut loc o explozie care a luat viaţa a 14 marinari ruşi.
Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, prin UM 02192 Constanța a demarat un program prin care nava-școală „Mircea” va intra în reparații.
Pe 16 februarie 2021, ministrul japonez al apărării, Nobuo Kishi, a anunțat că Forța de Apărare japoneză (JSDF) va înființa o unitate echipată cu trei nave noi de transport până în 2024.
Exerciţiul multinaţional "Sea Shield 21", cel mai complex exerciţiu multinaţional NATO, organizat de Forţele Navale Române la finalul lunii martie, a cuprins şi secvenţe de acţiuni terestre, unde, în zona litoralului, trei detaşamente mobile de lansare rachete de la Divizionul 508 Rachete de Coastă din Mangalia şi o baterie de rachete de coastă a Forţelor Navale Poloneze au desfăşurat activităţi de instruire comune.
Fregata "Regina Maria" a acostat vineri în portul militar Constanţa şi a încheiat astfel participarea la misiunile Grupării Navale Permanente a Alianţei Nord-Atlantice SNMG-2 (Standing NATO Maritim Group 2), în apele internaţionale ale Mării Negre, se arată într-un comunicat de presă al Statului Major al Forţelor Navale (SMFN).
Cea mai modernă fregată a Flotei de Nord, Amiral Kasatonov, a finalizat primele misiuni în cadrul primei sale desfășurări la mare distanță în Marea Mediterană și a intrat în Oceanul Atlantic, a informat biroul de presă al Flotei.
Ministerul grec pentru migraţie a acuzat vineri Turcia de tentativa de a provoca o "escaladare" în Marea Egee, prin angajarea unor "manevre periculoase" şi încurajarea migranţilor să intre în Grecia, principala poartă de acces a acestora în Uniunea Europeană, relatează AFP.
Potrivit surselor locale turcești de pe Twitter, pe 01.04.2021, fregata spaniolă Mendez Nunez a început tranzitarea Strâmtorii Bosfor, părăsind astfel acvatoriul Mării Negre. Cu numai câteva ore înainte, din Marea Neagră a ieșit și fregata turcească Kemalreis.
Flotila Fluvială ”Mihail Kogălniceanu” aniversează azi, 01 aprilie, 125 de ani de la înființarea primei structuri militare fluviale a Forțelor Navale Române, în anul 1896, când, sub semnătura Regelui Carol I, a intrat în vigoare ”Tabloul de repartizare a ofițerilor Flotilei pe corpuri și servicii în anul 1896-1897”, prima formă oficială de organizare a Diviziei de Dunăre, cu responsabilități în transportul trupelor și menținerea libertății de navigație pe Dunăre, ca o măsură esențială pentru apărarea independenței statului român.
Grupul de luptă condusă de portavionul USS Dwight D. Eisenhower, aflată în estul Mării Mediterane, a început misiunile de zbor de lungă durată în sprijinul Operațiunii Inherent Resolve (OIR) din Irak - operațiunea coaliției internaționale împotriva Statului Islamic.
Azi, Forțele Navale Germane au primit a treia fregată din clasa F125 din cele patru comandate șantierului naval TKMS.
Șeful războiului aerian din US Navy: „Cred că navele din clasa L care funcționează cu F-35B se potrivesc pentru această sarcină.”
Timp de 18 luni drona maritimă Madfox a fost testată de Laboratorul de Știință și Tehnologie al Apărării împreună cu Royal Navy.
O investigație a publicației BILD am SONNTAG este pe cale să declanșeze un scandal privind înzestrarea navelor și submarinelor Marinei germane cu echipamente rusești.
Arabia Saudită a recepționat azi a treia corvetă din clasa Al Jubail (Avante 2200) fabricată la șantierul naval Navantia din Spania.
Echipa de anchetă a US Marine Corps a finalizat raportul privind decesul a opt pușcași marini și un marinar în urma scufundării unui vehicul amfiubiu de asalt.
Nava comercială eşuată în Canalul Suez a fost deblocată luni, după aproximativ o săptămână, a anunţat Inchcape Shipping Services, astfel că circulaţia este aşteptat să fie reluată curând, scrie Reuters.
Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 26.03.2021, în cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) s-au desfășurat lansări de rachete comune, la care au participat echipajele navelor mici antisubmarin Suzdalets și Kasimov, precum și complexul de rachete de coastă cu bazare staționară Utes.
Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat că, pe 26.03.2021, la Șantierul Naval al Amiralității din Sankt Petersburg, a fost lansat la apă submarinul Magadan, cel de-al treilea submarin diesel-electric Proiect 636.3 destinat Flotei din Oceanul Pacific.
Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană ,,General de brigadă Ion Bungescu" a fost gazda unei secvențe a celui mai mare exercițiu al Forțelor Navale Române din acest an - Sea Shield 2021.
O navă cargo israeliană a suferit avarii după ce a fost lovită de o rachetă în Marea Arabiei, într-un incident atribuit Iranului, afirmă surse citate de presa israeliană.
Aeronava F-16 Fighting Falcon care completează Escadrila 53 a ajuns astăzi în România! După un zbor de mai mult de 3500 de kilometri din Portugalia, cu o oprire de realimentare în Italia, cel de-al 17-lea F-16 a aterizat în siguranță în această seară la Baza 86 Aeriană, întregind astfel lista de achiziții de aeronave de vânătoare pentru Forțele Aeriene Române.
Plecată din portul Constanţa, duminică, 21 martie, nava maritimă hidrografică "Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu" a tranzitat strâmtorile Bosfor şi Dardanele, îndreptându-se spre portul grecesc Patras din Marea Ionică, unde va participa la Exerciţiul multinaţional de luptă contra minelor "Ariadne 21", organizat de Forţele Navale Elene.
Forțele armate ale Franței, desfășurate în Marea Mediterană au desfășurat Exercițiul RHEA de luptă antitero.
Fregata Amiral Gorshkov va testa în Marea Barents rachete hipersonice Tsirkon apoi se va întoarce la baza navală Severomorsk.