Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Combaterea Ştirilor False: Soldații NATO din Letonia au picat testul
03 oct 2019 / 13:26
Centrul NATO pentru Comunicare Strategică din Riga a început să caute mijloace pentru a răspunde în fața avalanșei de informații false, care vin în special din Rusia. Această inițiativă vine după ce experții au testat cât de ușor pot fi duși de nas soldații prin utilizarea de boți, arată o anchetă der Tagesspiegel, citată de  Euroactiv.com.

Într-o pădure din Lituania, nu departe de granița cu Rusia, mii de soldați din diferite state membre NATO se antrenează şi desfăşoară exerciţii militare pentru a asigura o prezența militară continuă a NATO în Europa de Est.

Dar în timpul manevrelor care s-au întins pe durata a câteva zile, unii dintre soldați, în timp ce își petreceau timpul liber accesând internetul de pe telefon, au dat peste o aplicație foarte cunoscută construită special pentru militari. Aici, aceștia discutau despre armată, vreme și viața în general. Unii dintre ei chiar și-au comandat tricouri prin intermediul aplicației, achiziție pentru care au trebuit să își dea adresa de domiciliu pentru livrare.

Pe Tinder, o aplicație populară pentru întâlnirii, unii dintre militari chiar au comunicat cu o femeie, trimițându-și poze cu ei în uniformă. Într-o seară, doi soldați chiar au vrut să se întâlnească cu o femeie pe care au cunoscută prin intermediul acestei aplicaţii, luând hotărârea să paraseasca unitatea militară, o mișcare care s-a dovedit a fi o greșeală.

Site-ul și profilul Tinder s-au dovedit a fi o capcană - un test realizat de o echipă de experți NATO în numele armatei letone în vara anului 2018 pentru a identifica punctele vulnerabile. 

Rezultatul testului a fost unul dezamăgitor, ajungându-se la concluzia ca soldații şi-au făcut publice adresele, au răspândit fotografii din timpul unor manevre militare și chiar şi-au părăsit postările, toate cu o foarte mare lejeritate şi lipsa de responsabilitate.

Pentru experții cibernetici din NATO, experimentul însemna că același lucru se poate întâmpla oriunde şi oricând. Cine ar putea exclude posibilitatea ca soldații să nu-și trădeze nici măcar pozițiile sau să fie șantajați din cauza informațiilor pe care le răspândesc online?

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

UN F-16 AL TURCIEI A DOBORÂT UN SU-25 AL ARMENIEI
Sursă foto: MoD of The Republic of Armenia Facebook
EXCLUSIV
Ambasadorul Armeniei în România: Blitzkrieg-ul azer în Nagorno-Karabakh, susținut de Turcia, a eșuat
Bulgaria stă la mâna Rusiei pentru repararea avioanelor MiG-29
Nagorno-Karabah | Armenia, dispusă să folosească sisteme Iskander dacă Turcia trimite avioane F-16 în sprijinul azerilor
Rusia a început producția în serie a noilor elicoptere Mi-28NM
Operațiune antiterorism în Franța. Rețeaua finanța grupările Al-Qaida și Stat Islamic din Siria prin criptomonedă
Germania atacă Rusia la ONU pentru otrăvirea lui Aleksei Navalnîi
Furie în Irak după uciderea a şapte civili, femei şi copii, într-un atac anti-american
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro