Acest weekend când se organizează la Singapore așa-numitul dialog "Shangri-La" sau Summit-ul de securitate pentru Asia.
Eurosatory este o expoziție internațională de apărare și securitate care are loc la fiecare doi ani, timp necesar pentru a aduna toată oferta și cererea din domeniile de specialitate. Primul eveniment a avut loc în 1967 și de atunci nu încetează să evolueze. Numărul participanților a crescut mereu, la fel și numărul vizitatorilor și expozanților.
Calitatea incontestabilă a acestei expoziții internaționale se bazează pe patru piloni:
Internațional: Eurosatory reunește expozanți, vizitatori și jurnaliști renumiți la nivel mondial;
Afaceri: Eurosatory oferă expozanților, dar și vizitatorilor, diverse servicii pentru a îi ajuta să își dezvolte oportunitățile comerciale;
Prezentare tehnologică: Eurosatory vine cu un număr mare de echipamente și sisteme;
Un forum pentru idei: Eurosatory sprijină schimbul de opinii cu privire la evoluția apărării și securității între toți jucătorii importanți din domeniu.
După cum indică și numele, Eurosatory găzduiește produse de apărare și securitate atât pentru pământ, cât și pentru aer, de la materiile prime din industrie la piesele de asamblare ale mașinilor sau la sistemele operaționale de arme. Expoziția prezintă vehicule (tancuri, vehicule blindate, camioane), arme de calibru mic, sisteme de comunicații, uniforme, servicii logistice, dar și articole medicale. Securitatea a fost, de asemenea, o problemă importantă în timpul ultimelor expoziții, nefiind ignorată și securitatea civilă cu prezența pompierilor și a altor specialiști.
Eurosatory este cea mai mare expoziție de acest fel din întreaga lume. Evenimentul este închis publicului larg; accesul se face pe invitație și este doar pentru profesioniști (funcționari instituționali, guvernamentali, profesioniști din industrie, toți membri ai oricărei Forțe Armate și de Securitate, poliție și unități de urgență). Accesul este interzis pentru copiii sub 16 ani.
O parte din expoziție se desfășoară în spatele ușilor închise, dar există și expoziții în câmp deschis. Acesta găzduiește o zonă care demonstrează utilizarea efectivă a diferitelor produse: vehicule, mașini de rulare, intervenții tehnice și altele. Aceste demonstrații sunt organizate de două ori pe zi.
VEZI ȘI: The perfect storm is here
Evenimentul are loc în perioada 11 - 15 iunie la Paris-Nord Villepinte Exhibition Centre.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News
Acest weekend când se organizează la Singapore așa-numitul dialog "Shangri-La" sau Summit-ul de securitate pentru Asia.
Luni dimineaţa sunt programate ceremonii militare în memoria comandorului Ion Stăiculescu, în toate unităţile militare din ţară.
Marţi, la Palatul Parlamentului, are loc Atlantic-Black Sea Security Forum - "Bracing for the Storm - Is United Western Action Possible?", eveniment internaţional la nivel înalt sprijinit de MApN, MAE, SRI.
Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis joi, 31 mai, un mesaj cu prilejul Zilei Rezervistului Militar.
Restricţii de trafic în Bucureşti miercuri, 30 mai, pe durata desfăşurării unei ceremonii militare.
Un miting aviatic va avea loc sâmbătă în Brăila.
Conferinţa Comandanţilor Academiilor Navale din Europa şi NATO se desfăşoară, în perioada 29 mai-1 iunie, Constanţa.
Sâmbătă, 26 mai, între orele 10.00 și 17.00, are loc evenimentul Ziua Porților Deschise la Brigada 30 Gardă "Mihai Viteazul" din Bucureşti.
Memorialul Eroilor Neamului, Muzeul Aviației și Muzeul Marinei Române vor putea fi vizitate în cadrul programului "Noaptea muzeelor"
Didier Philippe, vicepreședintele MBDA, compania numărul unu în producția de rachete tactice în Europa, a discutat în exclusivitate cu DEFENSE ROMÂNIA despre revitalizarea industriei în România.
Serge Durand, directorul Airbus în România, a discutat cu DEFENSE ROMÂNIA despre activitatea Airbus în țara noastră.
Enrico Bonetti, vicepreședinte senior al Diviziei Navale a grupului italian Fincantieri, unul dintre cei mai mari constructori de nave din lume, a discutat cu DEFENSE ROMANIA despre activitatea și despre proiectele companiei în România. Fincantieri este candidat calificat în licitația pentru realizarea corvetelor pentru Forţele Navale Române, un program pentru care ţara noastră a alocat 1,6 miliarde de euro. Competiția este în plină desfășurare, câștigătorul urmând să fie desemnat spre sfârșitul acestui an, după cum a anunțat recent ministrul Apărării, Mihai Fifor.
IDEB 2018. Zetor Engineering Slovacia, a.s., parte a sectorului de inginerie al HTC INVESTMENTS, a.s., prezintă un prototip inovator, vehiculul de apărare tactic blindat 4x4 denumit GERLACH.
Nava Școală Mircea împlinește joi 79 de ani, motiv pentru care va avea loc și o ceremonie.
BSDA 2018. MApN va participa, cu militari și tehnică, la Expoziţia internaţională dedicată industriei aeronautice, apărării, securităţii naţionale şi securităţii private – Black Sea Defense and Aerospace.
Militarii Forțelor Navale Române participă la ceremoniile organizate cu prilejul Zilei Eroilor.
BSDA Expo, cea de-a 7-a editie, între 16 - 18 mai la Romaero Băneasa va gazdui peste 270 de expozanți, din peste 25 de țari.
În cadrul BSDA 2018, MBDA va prezenta soluții GBAD și maritime de top.
Mihai Fifor, ministrul Apărării, aflat într-o vizită de două zile în Grecia, a ținut să scoată în evidență menținerea bugetului pentru Apărare pentru programele strategice de înzestrare.
Thales Group va fi prezent la BSDA 2018 Bucureşti cu o gamă largă de sisteme de ultimă generație.
În cadrul expoziției și conferinței BSDA 2018, Airbus prezintă elicoptere militare și civile de top.
Fincantieri, unul dintre cei mai mari constructori de nave din lume, lider în inovare și diversificare, va prezenta soluții navale de top, dezvoltate atât pentru sectorul civil, cât și cel militar, cu ocazia Black Sea Defense & Aerospace 2018 (BSDA) în București, în perioada 16-18 mai 2018 (standul B1242).
Mihai Fifor, ministrul Apărării Naţionale, va efectua o vizită oficială în Republica Elenă, în zilele de 14 și 15 mai, la invitația ministrului elen al apărării, Panos Kammenos.
A 12-a ediție SOFEX a fost un succes, scrie Jane's 360, participanții putând admira de la spectacolul Forțelor Aeriene Iordaniene până la cele mai recente tehnologii și capabilități în operațiunile speciale și securitatea internă.
Eurosatory 2018 este un eveniment comercial internațional de apărare și securitate, organizat la Paris-Nord Villepinte Exhibition Centre, Franța.
Primul seminar "How to become Boat" s-a desfășurat în această săptămână la șantierul Fincantieri din Muggiano, La Spezia. Manifestarea a avut loc în data de 9 aprilie 2018. Evenimentul s-a încheiat cu vizitarea celei de-a 8-a fregate din înzestrarea armatei italiene, FREMM Antonio Marceglia, lansate la începutul acestui an.
ILA BERLIN Air Show este un eveniment extrem de important pentru profesioniștii din industria aerospațială și fanii aviației.
Veteranii, sau cel puțin unii dintre aceștia, au în față un drum lung spre vindecare. Pentru a le veni în ajutor, săptămâna viitoare, marți, va începe un curs gratuit de 12 săptămâni la Centrul comunitar Rockfish Valley din Afton.
Începând cu anul 2005, conform prevederilor Legii 390/2004, prima duminică a lunii aprilie este declarată Ziua NATO în România.
Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe al României, a participat la reuniunea miniştrilor de externe NATO.
Plata piloților pe ora de zbor, dar și costul unei ore de zbor pe un avion supersonic sunt doar câteva cauze ale faptului că mulți piloți nu zboară suficient, e de părere fostul pilot Nicu Fălcoi care atrage atenția că piloții români ar trebui să ajungă la circa 180 de ore pe an pentru a fi la standardele NATO.
În cadrul unui interviu acordat postului local de televiziune RTVS, ministrul slovac al apărării, Yaroslav Nagy, a declarat, pe 13.08.2022, că Bratislava intenționează să transfere avioanele de vânătoare de tip MiG-29AS către Ucraina.
Excentricul Ramzan Kadîrov, liderul cecen subordonat președintelui rus Vladimir Putin, a anunțat că un nou grup de luptători „voluntari” ceceni e în drum spre estul Ucrainei.
Rusia a clamat sâmbătă cucerirea satului strategic Pesky în provincia Doneţk din estul Ucrainei, lucru negat de comandamentul militar ucrainean, dar care a admis totuşi că în acea zonă au loc ''lupte feroce'', în timp ce analişti militari îşi manifestă temerea că războiul ruso-ucrainean s-ar putea prelungi dincolo de anul 2022, relatează agenţia Agerpres, citând EFE.
Forțele Aeriene Maghiare vor fi prezente în România cu un avion de tip JAS 39 Gripen, cu ocazia evenimentului aviatic Bucharest International Air Show (BIAS) 2022.
Kievul şi Moscova s-au acuzat reciproc din nou pentru atacurile asupra centralei atomoelectrice din Zaporojie, ocupată de trupele ruse şi în direcţia căreia au fost efectuate sâmbătă noi bombardamente de artilerie, relatează Agerpres, care citează agenţiile AFP şi EFE.
Finlanda și Estonia își vor integra apărarea de coastă bazată pe rachete. Acest demers le permite celor două țări să închidă Golful Finlandei navelor de război rusești, dacă este necesar, a declarat ministrul estonian al apărării, Hanno Pevkur, pentru ziarul finlandez Iltalehti.
În cursul acestei săptămâni Federația Rusă a pierdut aproape toate avioanele Su-30SM și Su-24M aflate într-o bază aeriană din Crimeea, după o serie de explozii care au avut loc la facilitatea militară. Deși rușii spun că a fost vorba de niște incendii provocate de neglijeța personalului, iar Ucraina nu a confirmat, dar nici nu a infirmat implicarea, mai multe surse oficiale, inclusiv Ministerul Apărării al Marii Britanii, arată că operațiunea a fost una ucraineană.
USS Zumwalt e cu siguranță cel mai scump distrugător construit vreodată de Statele Unite ale Americii. Programul distrugătoarelor din clasa Zumwalt e însă unul ambițios iar americanii vor începe integrarea rachetelor hipersonice cu rază lungă de acțiune începând de anul viitor.
SUA vor consolida relaţiile comerciale cu Taiwanul şi vor efectua noi curse aeriene şi maritime în strâmtoare, în replică la acţiunile "provocatoare" ale Chinei, a anunţat vineri un înalt responsabil american, relatează Agerpres, care citează AFP.
Un expert militar ucrainean spune că Statele Unite nu au un interes major să înfrângă Rusia imediat și strategia Washingtonului e de a epuiza treptat regimul del a Moscova.
De la începutul invaziei ruse au apărut mai multe informații cu privire la doborârea avioanelor Su-35, „bijuteria” rusă pe piața externă a avioanelor de luptă și probabil cel mai promovat aparat al aviației militare ruse. Unele estimări vorbesc de două escadrile, însă cifrele trebuie privite circumspect.
Avocatul şi activistul rus pentru drepturile omului Mark Feighin a comentat cele mai recente ameninţări lansate de Dmitri Medvedev, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse şi un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, precizează Radio România Actualități care citează Unian.
Poliţia federală americană (FBI) a confiscat documente "top secret" în urma percheziţiei la fostul preşedinte Donald Trump, ceea ce ar putea reprezenta o posibilă încălcare a legii privind spionajul, potrivit unor documente judiciare publicate vineri, relatează Agerpres, care citează AFP. Presa internațională scrie totodată că de la proprietatea fostului președinte american au fost confiscate documente secrete şi privindu-l pe "preşedintele Franţei".
Două importante agenţii internaţionale de evaluare financiară, S&P şi Fitch, au coborât vineri ratingul de ţară atribuit Ucrainei până la SD ('selective default'), respectiv RD ('restricted default'), în condiţiile în care sunt de părere că acordul de restructurare a datoriilor anunţat recent este unul dezastruos, transmite Agerpres, care citează Reuters.
Turcia începe modernizarea avioanelor F-16 Block 40 și Bolk 50 cu sisteme dezvoltate pe plan intern de industria aeronautică naţională, a precizat recent preşedintele Directoratului Turc al Industriei de Apărare (SSB), Ismail Demir. Cu toate acestea, Turcia încă mai are speranțe că va achiziționa din SUA cele 40 de aeronave de luptă F-16 Block 70/72, dar și 80 de kituri de modernizare pentru flota actuală de avioane F-16.
După ocuparea şi anexarea Peninsulei Crimeea în 2014, Federația Rusă a transformat acest loc, când o zonă turistică destul de frecventată, într-o bază militară, adăugând la portul principal al Flotei Mării Negre din Sevastopol, o rețea de baze aeriene şi multe sisteme de de apărare aeriană și apărare costieră.
Încă dinainte de invazia rusă din Ucraina, compania turcă Baykar Makina avea planuri să ridice o fabrică de drone Bayraktar TB2 în Ucraina, plan care a fost amânat de invazie, dar la care nu s-a renunțat.
Zece avioane chineze au depăşit vineri linia mediană din strâmtoarea Taiwan, o barieră neoficială între China şi Taiwan, a anunţat Ministerul Apărării de la Taipei, transmite Reuters.
Forţele Navale Bulgare vor avea încă două exerciţii mai ample cu participare internaţională până la finalul lui 2022, cu Varna drept port gazdă, a declarat vineri, pentru BTA, comandantul Forţelor Navale Bulgare, contraamiralul Kiril Mihailov.
Polonia, Slovacia și Cehia au decis să lanseze un program care va extinde producția de sisteme de artilerie, muniții și alte echipamente militare pentru Ucraina. Demersul a fost anunțat ieri, în cadrul Conferinței de la Copenhaga, de către ministrul danez al apărării, Morten Bodskov.
Pe 15 iulie, un grup de hackeri, a executat un atac cibernetic de tip DOS (denial-of-service) asupra unor site-uri web românești, inclusiv Poliția de Frontieră.
Mihailo Podoliak, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev, susţine că cea mai mare dorinţă a Rusiei este să vadă distrugere, moarte şi devastare în Europa. Potrivit acestuia, linia de demarcaţie între "lumea noastră şi iad" trece prin Ucraina.
Canalul rusesc de Telegram “Informatorul militar” (Военный Осведомитель) a anunțat, pe 11.08.2022, că amiralul Igor Osipov a fost înlăturat de la conducerea Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN). În locul acestuia a fost numit viceamiralul Viktor Sokolov.
Franța încearcă să construiască o nouă strategie în regiunea Sahel din Africa de Vest, alegându-și ca bază Nigerul, pentru a preveni extinderea terorismului și a înfrunta influența rusă, încercând astfel să evite "greșelile" pe care le-a făcut în Mali.
Prim-adjunctul directorului general al corporației de stat Rostec, Vladimir Artyakov, a declarat, pe 12.08.2022, că a fost finalizat procesul de dezvoltare a unei noi rachete ghidate de dimensiuni reduse pentru sistemul de apărare antiaeriană Pantsir-S1M.
Controverse majore în SUA cu privire la retragerea din serviciu a 33 de avioane de tip F-22 Raptor, de generația a V-a. În acest sens există dispune între Congresul Statelor Unite ale Americii și Forțele Aeriene care solicită retragerea.
O delegaţie de oficiali ruşi condusă de fostul preşedinte Dmitri Medvedev a vizitat joi regiunile separatiste din regiunea Donbas, situată în estul Ucrainei, făcând apel la strângerea relaţiilor cu Moscova, transmite Agerpres, care citează AFP.
Agenţii federali americani care au percheziţionat săptămâna aceasta locuinţa fostului preşedinte Donald Trump din Florida căutau documente legate de arme nucleare, potrivit Agerpres, care citează Washington Post și Reuters.
Statele Unite susțin apelurile Ucrainei pentru o zonă demilitarizată în jurul centralei nucleare ucrainene Zaporijie, după ce confruntările între forțele ruse și ucrainene s-au intensificat, a declarat joi un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.
Aerostar a înregistrat, în primele şase luni ale acestui an, un profit net de 48,829 milioane lei, cu 14,6% mai mare faţă de cel obţinut în perioada similară a anului trecut, de 35,998 milioane lei, conform raportului transmis vineri Bursei de Valori Bucureşti.
DefenseRomania vă invită să urmăriți vineri, 12 august 2022, o nouă ediție a emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic”.