Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

FIEP. România, alături de 22 state pentru soluții viabile în vederea prevenirii atacurilor teroriste în spațiile publice
22 oct 2018 / 17:29
România, prin Jandarmeria Română, va semna textul declarației comune a Comandanţilor şi Directorilor Generali ai Asociaţiei Forţelor de Jandarmerie şi Poliţie cu Statut Militar Europene şi Mediteraneene. 
Foto arhivă: Revista Jandarmeriei

O delegaţie a Jandarmeriei Române condusă de colonelul Ionuț Sindile, inspectorul general al Jandarmeriei, participă în perioada 22 - 25 octombrie a.c. la Reuniunea Consiliului Superior al Comandanţilor şi Directorilor Generali din Asociaţia Internațională a Forţelor de Jandarmerie şi Poliţie cu Statut Militar (FIEP), organizată în Turcia.

În cadrul reuniunii din acest an, specialiști din 22 de state, vor semna textul Declaraţiei Comune a Comandanţilor şi Directorilor Generali din FIEP, care include și forma modificată şi consolidată a Statutului Asociației, precum şi programul de lucru al FIEP pentru anul 2019. Principalele aspecte cuprinse în cadrul Declaraţiei Comune reflectă analiza activității desfăşurate în cadrul asociației sub Preşedinţia Turcă din anul 2018.

Tema generală a discuțiilor de la acest summit, va fi circumscrisă găsirii unor soluții viabile în vederea prevenirii atacurilor teroriste în spațiile publice.

În acest context, Jandarmeria Regală Olandeză va prelua de la Jandarmeria Turcă, Preşedinţia Asociaţiei pentru o perioadă de un an, respectiv până în luna octombrie 2019. România, prin Jandarmeria Română, are statutul de membru cu drepturi depline în cadrul FIEP din anul 2002, iar în anul 2016, țara noastră a deținut timp de un an președinția acestei importante asociații.

FIEP este o organizaţie internaţională de cooperare prin care se urmărește schimbul de experiență și împărtășirea de bune practici în domeniul securității publice, întărirea solidarității reciproce și organizarea demersurilor pentru adaptarea la provocările și la noile amenințări emergente la adresa securității statelor membre. În anul 2016, România, prin Jandarmeria Română a condus organizația pe o perioadă de un an de zile.

Reuniunea Consiliului Superior al Comandanţilor şi Directorilor Generali din Asociaţia FIEP (Summitul FIEP) este o activitate la care participă toţi comandanţii şi directorii generali ai instituţiilor membre cu drepturi depline și asociate din cadrul FIEP, respectiv: Jandarmeria Naţională Franceză, Carabinierii Italieni, Garda Civilă Spaniolă, Garda Naţională Republicană Portugheză, Jandarmeria Turcă, Jandarmeria Regală Marocană, Jandarmeria Regală Olandeză, Jandarmeria Română, Jandarmeria Argentiniană, Carabinierii Chilieni, Jandarmeria Iordaniană, Forţele de Securitate Internă din Qatar, Garda Naţională Tunisiană, Forţele de Securitate Naţională din Palestina, Garda Naţională Ucraineană, Consiliul Naţional de Poliţie Militară din Brazilia și Jandarmeria Națională din Djibouti. La Summitul din acest an sunt invitați să participe comandanții Gărzii Naționale din Kuweit și Jandarmeriei Naționale din Senegal, în vederea acordării statutului de observator celor două instituţii.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Generalul David Goldfein: SUA nu dispun de fonduri suficiente pentru dezvoltarea de noi arme nucleare
Washingtonul ordonă confiscarea a patru petroliere iraniene destinate Venezuelei
Un tribunal opreşte misiunea militarilor Statelor Unite în Columbia
Expert rus: Japonia acționează precum Ucraina în Est în ceea ce privește teritoriile rusești
PESCO | Racheta MMP a MBDA a fost selectată în proiectul UE de dezvoltare a sistemului Beyond-Line-Of-Sight
Pentagonul denunţă exerciţiile militare chineze în Marea Chinei de Sud
Un marinar de pe portavionul USS Theodore Roosevelt a murit
Rusia susține că a furnizat arme numai guvernului afgan, nu și talibanilor
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro