Secretarul de stat britanic pentru Europa, Alan Duncan, şi ministrul adjunct de externe rus Vladimir Titov au avut o întrevedere în marja Conferinţei de Securitate de la Munchen, a anunţat Ministerul de Externe britanic într-un comunicat.
Acesta a confirmat că este vorba despre prima întâlnire la nivel guvernamental între britanici şi ruşi după 11 luni.
În cursul întâlnirii, Alan Duncan a subliniat că divergenţele dintre Marea Britanie şi Rusia sunt ''profunde'' şi i-a cerut Moscovei să ''aleagă o cale diferită'' şi să acţioneze în calitate de ''partener responsabil''.
El a ''reiterat poziţia fermă a Regatului Unit şi a aliaţilor săi faţă de utilizarea iresponsabilă de către Rusia a armelor chimice la Salisbury''.
La 4 martie 2018, fostul spion rus Serghei Skripal, stabilit la Salisbury, în sud-vestul Angliei, şi fiica sa Iulia, au fost vizaţi de o tentativă de otrăvire cu Noviciok, un agent chimic de concepţie sovietică. Ei s-au însănătoşit după ce au rămas spitalizaţi mai multe săptămâni în stare critică.
Londra a acuzat Rusia că este responsabilă de această tentativă de otrăvire şi a anunţat ca represalii îngheţarea relaţiilor bilaterale şi expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi de pe teritoriul britanic.
În 14 martie anul trecut, premierul britanic Theresa May a anunţat suspendarea ''tuturor contactelor bilaterale la nivel înalt'' cu Rusia.
La rândul său, Kremlinul a dispus expulzarea unor diplomaţi britanici şi încetarea activităţilor Consiliului Britanic pe teritoriul rus.
China și Japonia au o dispută care nu de puține ori a fost pe punctul de a escalada militar în Marea Chinei de Est, în ceea ce privește controversatele insule Senkaku.
Jurnaliștii militari ruși se plâng de faptul că țara lor este amenințată tocmai de Republica Moldova, în baza unei ipotetice alianțe militare cu Ucraina și Georgia, cu scopul de a contracara influența Federației Ruse în Marea Neagră.
Au fost momente provocatoare pentru mecanicii conductori nou brevetați din cadrul Batalionului 812 Infanterie „Bistrița”.
Grupul de luptă condus de portavionul USS Theodore Roosevelt care se află în Marea Chinei de Sud a executat o misiune pentru asigurarea unei navigații libere într-o zonă intens contestată de China.
România urmează să demareze programul de finanțare pentru modernizarea bazei militare din Tunari, aflată în nordul Bucureștiului.
Guvernul ungar va continua să protejeze graniţele Ungariei şi pe cele ale Europei şi va face toate eforturile posibile pentru a împiedica crearea de coridoare internaţionale ale migraţiei, a declarat joi ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga, în reacţie la o opinie a avocatului general al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene cu privire la legislaţia ungară privind migraţia, transmite MTI.
Corpul marinei americane lansează mii de noi puști automate de infanterie M27 pentru a înzestra trupele sale de infanterie.
România revine încet dar sigur în lumea producătorilor de echipamente militare.