Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
11 septembrie 2001 - comemorare la Deveselu. Mihai Fifor şi Hans Klemm prezenţi la ceremonie
11 sep 2018 / 12:01
Victimele atentatelor de la 11 septembrie 2001 au fost comemorate, marţi, la Baza Militară Deveselu, în cadrul unei ceremonii la care au participat ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor şi ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm. 
Mihai Fifor

În spaţiul dedicat ceremoniei au fost ridicate steagurile SUA şi României şi drapelul NATO. Drapelul SUA a fost arborat în bernă. În cadrul evenimentului a fost prezentată cronologia atentatelor de la 11 septembrie 2001 de pe teritoriul SUA şi a fost comemorată memoria victimelor şi a celor de la serviciile de intervenţie. Aproximativ 3.000 de persoane, printre care şi români, au murit în atacurile teroriste. 

Ambasadorul Hans Klemm a spus că ce a urmat atacurilor a demonstrat că acest gen de acţiuni agresive "nu pot distruge fundaţia Americii şi a aliaţilor săi". El a afirmat că Parteneriatul Strategic România -SUA a fost semnat în 1997 şi a amintit de implicarea trupelor române, înainte ca România să devină ţară NATO, în misiunile din Afganistan şi Irak, după 11 septembrie 2001. Diplomatul a descris parteneriatul România-SUA drept unul din "punctele forte" ale ţării sale şi ale Tratatului Organizaţiei Alianţei Nord-Atlantice. 

Mihai Fifor a descris atacurile de la 11 septembrie drept unele "împotriva democraţiei şi a libertăţii"

"Un atac asupra unui prieten este un atac asupra noastră, a tuturor", a punctat el. Fifor a mai spus că "11 septembrie a arătat cât de puternici putem fi împreună" şi a amintit că patru români au murit în atentate. "În acea dimineaţă, noi, ca români, am fost atacaţi", a mai spus ministrul Apărării. 

Totodată, el a vorbit şi despre sistemul antirachetă, în contextul Parteneriatului Strategic. "Sistemul de apărare din spatele nostru este unul din exemplele acestui parteneriat", a spus Fifor. Mihai Fifor a subliniat solidaritatea poporului român cu cel american. "Ştiu că românii din lume vă menţionează în rugăciunile lor. Împreună suntem mai puternici", a spus el. 

Ministrul Fifor şi ambasadorul SUA au sosit la baza militară cu un elicopter Puma. Cei doi au fost primiţi cu onor şi au avut prima dată o discuţie în partea română a facilităţii militare. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Bulgaria propune ca Bucureștiul să fie legat de Marea Egee printr-o autostradă
Nicolae Ciucă: Va fi construit un nou spital militar în zona Ghencea
Ministrul Aurescu susține că bugetul alocat MAE e suficient pentru atingerea obiectivelor trasate
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro