Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

11 septembrie 2001 - comemorare la Deveselu. Mihai Fifor şi Hans Klemm prezenţi la ceremonie
11 sep 2018 / 12:01
Victimele atentatelor de la 11 septembrie 2001 au fost comemorate, marţi, la Baza Militară Deveselu, în cadrul unei ceremonii la care au participat ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor şi ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm. 
Mihai Fifor

În spaţiul dedicat ceremoniei au fost ridicate steagurile SUA şi României şi drapelul NATO. Drapelul SUA a fost arborat în bernă. În cadrul evenimentului a fost prezentată cronologia atentatelor de la 11 septembrie 2001 de pe teritoriul SUA şi a fost comemorată memoria victimelor şi a celor de la serviciile de intervenţie. Aproximativ 3.000 de persoane, printre care şi români, au murit în atacurile teroriste. 

Ambasadorul Hans Klemm a spus că ce a urmat atacurilor a demonstrat că acest gen de acţiuni agresive "nu pot distruge fundaţia Americii şi a aliaţilor săi". El a afirmat că Parteneriatul Strategic România -SUA a fost semnat în 1997 şi a amintit de implicarea trupelor române, înainte ca România să devină ţară NATO, în misiunile din Afganistan şi Irak, după 11 septembrie 2001. Diplomatul a descris parteneriatul România-SUA drept unul din "punctele forte" ale ţării sale şi ale Tratatului Organizaţiei Alianţei Nord-Atlantice. 

Mihai Fifor a descris atacurile de la 11 septembrie drept unele "împotriva democraţiei şi a libertăţii"

"Un atac asupra unui prieten este un atac asupra noastră, a tuturor", a punctat el. Fifor a mai spus că "11 septembrie a arătat cât de puternici putem fi împreună" şi a amintit că patru români au murit în atentate. "În acea dimineaţă, noi, ca români, am fost atacaţi", a mai spus ministrul Apărării. 

Totodată, el a vorbit şi despre sistemul antirachetă, în contextul Parteneriatului Strategic. "Sistemul de apărare din spatele nostru este unul din exemplele acestui parteneriat", a spus Fifor. Mihai Fifor a subliniat solidaritatea poporului român cu cel american. "Ştiu că românii din lume vă menţionează în rugăciunile lor. Împreună suntem mai puternici", a spus el. 

Ministrul Fifor şi ambasadorul SUA au sosit la baza militară cu un elicopter Puma. Cei doi au fost primiţi cu onor şi au avut prima dată o discuţie în partea română a facilităţii militare. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Generalul David Goldfein: SUA nu dispun de fonduri suficiente pentru dezvoltarea de noi arme nucleare
Washingtonul ordonă confiscarea a patru petroliere iraniene destinate Venezuelei
Un tribunal opreşte misiunea militarilor Statelor Unite în Columbia
Expert rus: Japonia acționează precum Ucraina în Est în ceea ce privește teritoriile rusești
PESCO | Racheta MMP a MBDA a fost selectată în proiectul UE de dezvoltare a sistemului Beyond-Line-Of-Sight
Pentagonul denunţă exerciţiile militare chineze în Marea Chinei de Sud
Un marinar de pe portavionul USS Theodore Roosevelt a murit
Rusia susține că a furnizat arme numai guvernului afgan, nu și talibanilor
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro