Presa occidentală și mai multe surse de monitorizare de pe Twitter și Telegram au informat că marinarii ruși au instalat bariere speciale la intrarea în Golful Sevastopol, unde se află cea mai mare bază navală a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).
Presa occidentală și mai multe surse de monitorizare de pe Twitter și Telegram au informat că marinarii ruși au instalat bariere speciale la intrarea în Golful Sevastopol, unde se află cea mai mare bază navală a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).
Infanteriștii marini ai Regimentului 307 Infanterie Marină din Babadag au desfășurat, în perioada 19-23 septembrie, exercițiul multinațional întrunit „Heracleea 22”, în raionul Mahmudia din Delta Dunării.
Distrugătorul USS Zumwalt, cel mai scump construit vreodată și primul din clasa cu același nume, a fost dislocat de americani în zona vestică a Pacificului, un mesaj politic adresat Beijingului.
Armata de Eliberare a Poporului a prezentat un scurt material video în care se poate observa cum un avion de luptă de tip J-15 zboară la joasă altitudine deasupra unui distrugător american.
În această vară România și-a manifestat intenția de a achiziționa submarine franceze din clasa Scorpene, ministrul Vasile Dîncu anunțând că țara noastră a semnat o scrisoare de intenție cu Parisul în acest sens.
SUA şi Coreea de Sud au început luni primele lor exerciţii navale comune din ultimii cinci ani în apropierea Peninsulei Coreene, a doua zi după ce Phenianul a testat o rachetă balistică, transmite AFP.
Grupul naval de Răspuns la Litoral al Forțelor Navale Regale britanice (Royal Navy) va fi trimis în Marea Mediterană.
Demonstrație de forță fără precedent a forțelor navale ale Statelor Unite ale Americii și Marii Britanii.
Nave și aeronave din Regatul Unit și Statele Unite au desfășurat un exercițiu de scufundare – SINKEX, în cadrul manevrelor aeronavale comune Atlantic Thunder 22, din Atlanticul de Nord.
Guvernul României a adoptat o Ordonanță de Urgență care prevede reglementarea și ajustarea prețurilor contractelor de achiziții publice, inclusiv celor aflate în derulare.
O misterioasă dronă maritimă a fost descoperită pe o plajă din Crimeea, aproape de baza navală rusă de la Sevastopol.
Statele Unite ar dori să upgradeze portul grecesc Alexandroupolis la statutul de bază navală.
U.S. Navy a retras din serviciu nava de desant USS Coronado (LCS-4), pe 14 septembrie, după doar opt ani de utilizare. Motivul renunţării la această navă - prezenta defecte structurale și fisuri în carenă. LCS Coronado [LCS-4] este din clasa Independence este a treia navă de luptă construită în cadrul programului Littoral Combat Ships la care U.S, Navy a decis să renunţe.
Ministerul rus al Apărării a informat că, pe 16.09.2022, submarine nucleare și complexe de rachete de coastă Bastion au efectuat lansări de rachete de croazieră de tip Granit și Onyks asupra unor ținte navale în Arctica.
Polonia a inaugurat sâmbătă un canal care îi permite să ajungă la portul său Elbag de la Marea Baltică, fără să treacă prin apele teritoriale ruseşti, relatează Agerpres, care citează AFP.
În perioada următoare, Flota rusă din Marea Neagră (FRMN) va primi în înzestrare prima navă din clasa Karakurt, Proiect 22800, dotată cu versiunea navală a complexului de rachete antiaeriene Pantsir-M. Este vorba despre nava mică purtătoare de rachete Tsiklon, aflată în teste pe mare.
Pentru a înlocui racheta antinavă Harpoon aflată, până în 2030, în dotarea forțelor sale navale, Spania a lansat o licitație la care MBDA a răspuns cu Exocet MM40 Block 3C, suedezii de la Saab cu RBS 15 Mk3+, iar norvegienii de la Kongsberg Defense & Aerospace, cu racheta Naval Strike Missile (NSM).
Egiptul încearcă să cumpere noi submarine franceze, în valoare de aproximativ 5 miliarde de euro, care ar urma să fie echipate cu rachete de croazieră în valoare de un miliard de euro. În acest scop, se așteaptă în lunile următoare ministrul egiptean al apărării, Mohamed Ahmed Zaki să se întâlnească cu omologul său francez, Sebastien Lecornu.
Programul „Corveta de patrulare europeană” - „European Patrol Corvette” (EPC) începe să prindă încet contur. Statele implicate în program așteaptă o nouă finanțare din partea UE pentru dezvoltarea primului prototip.
Aparatul de propagandă rusă s-a lansat într-un atac la adresa industriei de apărare britanică, ironizând Royal Navy, cândva cea mai mare forță navală din lume.
Forţele Navale Române au trimis joi dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” pentru a neutraliza o mină de război care plutea în derivă în apele teritoriale ale Mării Negre, mecanismul exploziv fiind depistat în jurul prânzului, la circa 40 de kilometri distanță de portul Constanța.
Regiunea Indo-Pacifică devine tot mai aglomerată în ceea ce prviește portavioanele. India a introdus în serviciul Marinei INS Vikrant, noul său portavion și, astfel, a intrat într-un club cu adevărat select.
Gigantul olandez Damen a publicat informații oficiale cu privire la proiectele pe care le are în derulare. Printre ele, construcția a nave pentru Marina Pakistanului la Șantierul Naval Galați pe care îl deține în țara noastră.
În ultimele zile, surse italiene și occidentale au semnalat intensificarea misiunilor desfășurate în zona Strâmtorii Siciliei și în apropiere de Malta a zborurilor avioanelor americane de patrulare antisubmarin de tip P-8A Poseidon. După cum a confirmat Statul Major al Apărării din Italia, acestea monitorizează activitatea unui submarin rusesc intrat în Marea Mediterană.
Ca parte a programului masiv de înarmare anunțat de guvernul german, surse din domeniul de securitate au confirmat că forțele navale ale Germaniei vor achiziționa încă șapte aeronave Boeing P-8A Poseidon pentru a constitui o flotă de 12 avioane de patrulare maritimă.
România privește cu atenție programul de înzestrare al Braziliei cu submarine franceze din clasa Scorpene, în contextul în care țara noastră și-a manifestat intenția de a achiziționa același tip de submarine.
O navă de război turcă a acostat în Israel într-o prima vizită de acest fel efectuată în mai bine de un deceniu. Relațiile dintre cele două state dau astfel semne concrete de îmbunătățire după ce au fost puternic afectate din cauza disensiunilor privind cauza palestiniană.
Ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a anunțat zilele trecute crearea unui complex terestru pentru Aviația navală a Rusiei, care va testa catapulte elecrtomagnetice. În cadrul unui interviu acordat cotidianului Vzgliad, expertul militar rus Konstantin Sivkov a declarat ulterior că, dacă Rusia va testa catapulte electromagnetice pentru a lansa avioane, atunci va putea construi un portavion cu un deplasament de 90.000 de tone.
Royal Navy a primit în dotare cel mai avansat submarin de atac din lume: HMS Anson, înarmat cu 38 de torpile Spearfish şi rachete de croazieră Tomahawk Block V, în valoare de 1,3 miliarde de lire sterline. Cu o lungime de 97 de metri și un deplasament de 7.800 de tone, HMS Anson din clasa Astute cu este al cincilea submarin cu propulsie nucleară din cele șapte care vor ajunge la Royal Navy. Submarinele Astute sunt recunoscute ca fiind cele mai avansate din punct de vedere tehnologic submarine de atac operate vreodată de Royal Navy.
Nava de marfă Lady Zehma, care transporta peste 3.000 de tone de porumb din Ucraina, a eșuat, oprind temporar navigația în strâmtoarea Bosfor.