Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franţa dispune de o nouă doctrină cibernetică militară
18 ian 2019 / 18:26
Armata franceză şi Ministerul Apărării au fost vizate de circa 100 de atacuri cibernetice pe an, a afirmat vineri titulara portofoliului Apărării, Florence Parly, care a prezentat doctrina franceză de luptă informatică ofensivă, potrivit AFP.

,,În 2017, au existat 700 de incidente de securitate, între care aproximativ 100 de atacuri au vizat reţelele ministerului. În 2018, acelaşi număr a fost atins în luna septembrie. Deci, mai mult de două incidente de securitate pe zi au afectat ministerul nostru, operaţiunile noastre, expertiza noastră tehnică şi chiar un spital de pregătire a armatei'', a spus ea într-un discurs dedicat ameninţărilor digitale.

,,Unele dintre ele sunt rezultatul unor viruşi informatici. Altele au avut la origine hackeri izolaţi. Dar unele, ştim asta, provin din state care sunt cel puţin indiscrete şi fără inhibiţii'', a denunţat ea.

Potrivit lui Florence Parly, serverele Ministerului forţelor armate franceze au fost ţinta unui atac informatic mai ales între sfârşitul anului 2017 şi aprilie 2018, în timpul căruia un atacator a încercat să acceseze direct conţinutul e-mailurilor a 19 cadre din minister, între care câteva personalităţi sensibile.

,,Fără vigilenţa noastră, întregul nostru lanţ de aprovizionare cu carburant al marinei naţionale (a Franţei) ar fi fost expus'', a subliniat şefa de la Apărare.

Analiştii au arătat că în spatele acestuia se ascundea un mod de atac binecunoscut serviciilor noastre, iar unii dintre ei îl atribuie 'Turla', un grup de hackeri ruşi suspectat de media germane că ar fi organizat anul trecut un atac cibernetic fără precedent asupra guvernului german.

,,Războiul cibernetic a început şi Franţa trebuie să fie pregătită să lupte'', a spus ea, afirmând că ,,în cazul unui atac cibernetic împotriva forţelor noastre ne rezervăm dreptul de a riposta''.

,,Vom fi gata să folosim arma cibernetică în operaţiuni externe în scopuri ofensive, separat sau în sprijinul mijloacelor noastre convenţionale, pentru a spori efectele'', a afirmat ministrul francez al apărării, adăugând că toate acestea se vor face cu ,,respectarea cea mai strictă a normelor dreptului internaţional''.

 

 

Ştiri Recomandate

MApN: Contract de peste 24 de milioane de lei, pentru 172 de remorci şi semiremorci, ce vor fi produse la Mediaş
Materiale sanitare aduse din Turcia cu o aeronavă a MApN (Video)
Activitatea serviciilor de informaţii în vremuri de pandemie COVID-19
Medic militar: Să nu vă imaginați că în curtea spitalului din Suceava sunt mii de militari înarmați
Coronavirus | NATO combate propaganda rusă: COVID-19 nu este o armă creată în laborator
Polonia cere, din nou, Rusiei returnarea epavei avionului prăbuşit la Smolensk
Germania a hotărât să înlocuiască parte din flota sa de Tornado cu avioane Eurofighter
Armata a început producția de viziere românești