Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Hackeri iranieni au atacat o agenție federală americană
05 ian, 09:26
Un grup care se prezintă drept "hackeri iranieni" a comis un atac cibernetic sâmbătă împotriva site-ului internet al unei agenţii federale americane mai puţin cunoscute, publicând mesaje în care promit să răzbune moartea generalului iranian Qassem Soleimani, ucis vineri într-un raid ordonat de Donald Trump, potrivit AFP.

Pagina de deschidere a site-ului Programului federal al bibliotecilor depozitare a fost înlocuită printr-o pagină care proclama "Hackeri iranieni!", sub care erau vizibile fotografii ale ghidului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei şi drapelului iranian, transmite Agerpres.

"Martiriul a fost recompensa (lui Soleimani) pentru anii de eforturi implacabile", spune legenda unui desen arătându-l pe preşedintele american Donald Trump lovit de un pumn venit din Iran, înconjurat de rachete în zbor.

"Cu plecarea sa şi datorită puterii lui Allah, opera sa şi calea pe care a trasat-o nu vor înceta şi o răzbunare teribilă îi aşteaptă pe aceşti criminali care şi-au pătat mâinile murdare de sângele său şi de sângele altor martiri", continuă mesajul.

"Aceasta nu este decât o mică parte din capacitatea cibernetică a Iranului!", proclamă o altă legendă scrisă cu litere albe pe un fond negru.

Eliminarea lui Soleimani vineri în Irak într-un atac cu dronă a suscitat furia Teheranului care a cerut răzbunare pentru moartea acestei figuri-cheie a influenţei iraniene în Orientul Mijlociu.

Donald Trump a afirmat că Soleimani pregătea un atact "iminent" împotriva personalului american din Bagdad.

SUA au ales 52 de obiective în Iran şi le vor lovi "foarte rapid şi foarte dur" dacă Republica Islamică atacă personalul sau situri americane, a avertizat sâmbătă preşedintele Donald Trump.

Ştiri Recomandate

Rusia are noi interese strategice în Libia. Generalul Gregory Hadfield: Avioanele aduse din Siria, suport militar pentru mercenarii din Grupul Wagner
Criza rachetelor S-400. Rusia este nerăbdătoare şi așteaptă să livreze Turciei cel de-al doilea lot de sisteme de apărare aeriană
Document strategic: Rusia a inclus armele dislocate în spațiu în categoria ameninţărilor militare
Germania susţine participarea Ucrainei la Programul Parteneriatului Consolidat al NATO
Ambasada Rusiei la Bucureşti promovează teorii ale conspiraţiei. Informaţii despre presupuse experimente efectuate de cercetători americani în Ucraina
Şeful diplomaţiei germane: Manifestaţiile paşnice din SUA sunt ''mai mult decât legitime''
Situația degenerează în SUA. Polițiști împușcați de protestatari
Zaharova spune că teoria implicării Rusiei în protestele din SUA e 'manipulare murdară'