Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iniţiativa lui Macron pentru securitatea cibernetică, respinsă de SUA, Rusia şi China
14 noi 2018 / 17:04
SUA, China şi Rusia au refuzat să susţină un acord propus de Franţa care urmăreşte să reglementeze Internetul şi să consolideze securitatea cibernetică, în pofida faptului că acordul a obţinut aprobarea a altor 51 de ţări, inclusiv toţi membrii Uniunii Europene.

Apelul Parisului pentru Încredere şi Securitate în Spaţiul Cibernetic a fost lansat luni de preşedintele francez Emmanuel Macron şi reprezintă o încercare de a stabili reguli clare pentru utilizarea armelor cibernetice, potrivit publicaţiei The Telegraph, potrivit The Epoch Times.

La un eveniment organizat de UNESCO, liderul francez şi-a prezentat ambiţiile pentru reglementarea internaţională mai strictă a Internetului şi pentru o cooperare mai bună în privinţa atacurilor cibernetice, a amestecului străin în alegeri, a cenzurii online şi a discursurilor care incită la ură.

Însă refuzul Washingtonului, Moscovei şi Beijingului de a-şi oferi susţinerea reprezintă o lovitură serioasă pentru iniţiativa lui Macron.

„Internetul este un spaţiu administrat în prezent de o comunitate tehnică de jucători privaţi. Dar nu este guvernat. Aşadar, acum că jumătate din umanitate este online, trebuie să găsim noi căi pentru a organiza Internetul. Altfel, Internetul aşa cum îl ştim în prezent – liber, deschis şi sigur – va fi afectat de noile ameninţări”, a afirmat preşedintele francez.

Macron a mai declarat că intenţionează să continue să exercite presiune asupra SUA şi a altor ţări pentru a semna iniţiativa. Totuşi, în timp ce administraţia preşedintelui american Donald Trump nu susţine în prezent iniţiativa Parisului, unele companii hi-tech americane, precum Google, Facebook şi Microsoft, o susţin.

Ştiri Recomandate

Turcia: Livrarea celei de-a doua baterii a sistemului S-400 este completă (Foto)
Et tu Quirinus
Comandant iranian: Bazele SUA se află în raza de acţiune a rachetelor iraniene
China construiește platforme militare specializate pentru Thailanda
Atacurile cu drone din Arabia Saudită: Mike Pompeo acuză Iranul
Autorităţile turce vor arestarea a 223 de membri ai personalului militar suspectaţi de legături cu reţeaua lui Gulen
Statele Unite vor acorda Ucrainei 140 de milioane de dolari sub forma unui ajutor militar
Atacuri cu drone în Arabia Saudită. Incendiu uriaș la mai multe instalaţii petroliere (Video)