Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iniţiativa lui Macron pentru securitatea cibernetică, respinsă de SUA, Rusia şi China
14 noi 2018 / 17:04
SUA, China şi Rusia au refuzat să susţină un acord propus de Franţa care urmăreşte să reglementeze Internetul şi să consolideze securitatea cibernetică, în pofida faptului că acordul a obţinut aprobarea a altor 51 de ţări, inclusiv toţi membrii Uniunii Europene.

Apelul Parisului pentru Încredere şi Securitate în Spaţiul Cibernetic a fost lansat luni de preşedintele francez Emmanuel Macron şi reprezintă o încercare de a stabili reguli clare pentru utilizarea armelor cibernetice, potrivit publicaţiei The Telegraph, potrivit The Epoch Times.

La un eveniment organizat de UNESCO, liderul francez şi-a prezentat ambiţiile pentru reglementarea internaţională mai strictă a Internetului şi pentru o cooperare mai bună în privinţa atacurilor cibernetice, a amestecului străin în alegeri, a cenzurii online şi a discursurilor care incită la ură.

Însă refuzul Washingtonului, Moscovei şi Beijingului de a-şi oferi susţinerea reprezintă o lovitură serioasă pentru iniţiativa lui Macron.

„Internetul este un spaţiu administrat în prezent de o comunitate tehnică de jucători privaţi. Dar nu este guvernat. Aşadar, acum că jumătate din umanitate este online, trebuie să găsim noi căi pentru a organiza Internetul. Altfel, Internetul aşa cum îl ştim în prezent – liber, deschis şi sigur – va fi afectat de noile ameninţări”, a afirmat preşedintele francez.

Macron a mai declarat că intenţionează să continue să exercite presiune asupra SUA şi a altor ţări pentru a semna iniţiativa. Totuşi, în timp ce administraţia preşedintelui american Donald Trump nu susţine în prezent iniţiativa Parisului, unele companii hi-tech americane, precum Google, Facebook şi Microsoft, o susţin.

Ştiri Recomandate

Militarii români se familiarizează cu modul de operare al sistemului Patriot
Bombardament asupra aeroportul din Tripoli. Armata mareșalului Haftar a folosit un lansator de rachete ruses Grad
Ambasadorul Ucrainei la București spune că Zelenski nu a folosit cuvântul ”ocupație” și a fost o eroare de traducere
România, prima reacție după ce Zelenski a spus că ”Bucovina de Nord a fost ocupată de români”
EXCLUSIV
Defender 20: Ce va presupune cea mai mare desfășurare de trupe SUA în Europa din ultimii 25 de ani
Atacuri cibernetice: Thales lansează Cybels Analytics, noua platformă bazata pe inteligență artificială
Avionul Su-57 a pierdut bătălia aeriană cu F-22 și F-35. Superioritatea aeriană americană îşi spune cuvântul
Rusia continuă să-și consolideze legăturile cu Republica Laos. Moscova a livrat un lot de tancuri T-72B1