Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
NATO a inaugurat Capabilitatea de răspuns la incidente cibernetice din cadrul armatei moldovenești
21 ian 2021 / 21:30
Pe 21 ianuarie, NATO a inaugurat noua Capabilitate de răspuns la incidente cibernetice din cadrul Forțele Armate moldovenești. 

Aceasta a fost dezvoltată cu sprijinul programului NATO Știință pentru pace și securitate (SPS) și în cooperare cu Agenția NATO de informare și comunicare (NCIA). Noua capabilitate va ajuta la reducerea amenințărilor cibernetice, va asigura recuperare rapidă și eficientă după incidente și va preveni apariția unor incidente similare.

Inaugurarea a fost marcată printr-o ceremonie virtuală de tăiere a panglicii.

La eveniment, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a remarcat: „NATO și Moldova sunt parteneri de mai bine de 25 de ani. Cooperarea noastră susține eforturile Moldovei de a reforma și moderniza structurile și instituțiile sale de apărare și securitate, cu respectarea deplină a neutralității constituționale a Moldovei.”

Agenția NATO de informare și comunicare a oferit sfaturi tehnice esențiale pentru proiectarea laboratorului cibernetic și a infrastructurii IT fizice de sprijin.

G Ad:

Proiectul a fost adaptat pentru a răspunde nevoilor identificate de guvernul moldovenesc în cooperare cu experții tehnici ai NATO. Acesta a inclus cursuri de instruire dedicate, resurse umane și tehnice performante și proceduri îmbunătățite pentru a contracara amenințările care pot afecta sistemele informatice militare, securitatea serviciilor și infrastructura critică.

De asemenea, proiectul face parte din inițiativa NATO de dezvoltare a capabilităților din domeniul apărării și securității pentru Republica Moldova, la care programul NATO SPS a contribuit deja cu două proiecte finalizate: unul în domeniul sprijinirii femeilor, păcii și securității, iar celălalt privind apărarea cibernetică. Acest din urmă proiect a condus la înființarea unui laborator de apărare cibernetică de ultimă generație la Universitatea Tehnică din Moldova.

Inaugurarea Capabilității de răspuns la incidente cibernetice din cadrul Forțele Armate moldovenești vine în contextul în care, la nivelul Uniunii Europene, România depune eforturi pentru operaționalizarea la București a Centrului Cyber al UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

BREAKING NEWS
Emmanuel Macron a anunțat disponibilitatea Franței de a trimite trupe în România sub steag NATO
România și Israelul au discutat despre modernizarea forțelor armate române. În programul de drone a rămas doar un competitor israelian
Valentin Naumescu: Oricât ar părea de surprinzător și inedit ce spun, Rusia va pierde războiul din Ucraina
Câte sisteme antitanc a primit Ucraina din Marea Britanie? Analişti militari: Putem vorbi de peste 1.000 de rachete
Ajutor suplimentar acordat Kievului | SUA au deblocat 200 de milioane de dolari în scopul apărării Ucrainei
România va avea completă a doua escadrilă de F-16 în 2023. Tot atunci începe la Aerostar modernizarea F-urilor din prima escadrilă
Șeful Armatei Ucrainei: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde. Avem suficiente sisteme antitanc
SUA refuză Federația Rusă. Nu va exista niciun răspuns scris la cererile de securitate cerute de Moscova
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro