Industria de apărare din Polonia a reușit o performanță notabilă după ce au parafat un contract extern pentru dronele de recunoaștere de tip FlyEye dezvoltate autohton.
Drona de recunoaștere FlyEye, produsă de grupul polonez WB, a fost achiziționată de statul asiatic Malaezia, conform unui comunicat al producătorului, scrie publicația poloneză de specialitate Defence 24.
Malaezia a achiziționat trei sisteme.
Primul lot din cele trei sisteme comandate a fost deja livrat clientului extern din Asia. Înainte de livrare, soldați din Malaezi au fost instruiți să opereze drona în facilități de antrenament din regiunea Silezia, Polonia.
Pentru industria de apărare din Polonia livrarea către Malaezia a FlyEye reprezintă un succes intern notabil. Sursa citată nu oferă mai multe informații cu privire la contractul semanat.
Dronă poloneză de tip FlyEye, photo source: WB Group
Potrivit producătorului, FlyEye este unul dintre cele mai avansate sisteme de recunoaștere din clasa sa, capabil să coordoneze inclusiv focul de artilerie. Versiunea de export poartă denumirea FlyEye 3.
Grupul WB a crescut recent capacitatea de producție a acestui sistem, Termenele de livrare au fost scurtate semnificativ, atrăgând astfel mai mulți clienți internaționali.
De precizat că pe lângă Malaezia, drona se mai află și în dotarea Armatei Ucrainei și, desigur, a Poloniei.
FlyEye este utilizat de aproape 15 ani de forțele armate poloneze, inclusiv de unitățile forțelor speciale, și de forțele armate din alte țări.
Din 2015, drona este livrată și forțelor armate ucrainene, demonstrând eficiență în condiții de conflict intens, mai scriu polonezii.
Drona cântărește doar 12 kg și este ușor de transportat, necesitând doar două rucsacuri. Lansarea se face manual, fără echipamente suplimentare, iar aterizarea este complet autonomă, fapt ce îi oferă un avantaj important.
Drona este echipată cu module interschimbabile, inclusiv camere de zi, termoviziune și radioretranslatoare, extinzând raza de acțiune a comunicațiilor până la 100 km.
FlyEye poate schimba date cu sistemul polonez de management al luptei Topaz, utilizat de forțele de infanterie.
Trebuie menționat că în 2023, a fost livrat al 1.000-lea sistem FlyEye în versiunea 3.0.Performanța dronelor a fost remarcată pe câmpul de luptă, având una dintre cele mai ridicate rate de supraviețuire în conflictul din Ucraina, inclusiv împotriva sistemelor rusești de apărare antiaeriană, mai punctează polonezii.
FlyEye este un exemplu de inovație tehnologică poloneză, fiind recunoscută ca o platformă versatilă și eficientă pentru misiuni militare și de securitate, conchide sursa citată.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News
Industria de apărare din Polonia a reușit o performanță notabilă după ce au parafat un contract extern pentru dronele de recunoaștere de tip FlyEye dezvoltate autohton.
Kratos Defence and Security a finalizat recent primul zbor al vehiculului său de luptă fără echipaj (UCAV) stealth Thanatos, în timp ce compania se concentrează pe dezvoltarea unui sistem complet integrat.
Presa ucraineană a relatat, pe 12.12.2024, citând surse anonime și informații de pe rețelele de socializare și din mass-media rusă, că, în timpul unei operațiuni speciale desfășurate în apropiere de Moscova, Direcția principală de informații (GUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării l-a eliminat pe Mihail Shațski, proiectant de rachete și drone rusești folosite în Ucraina.
România a semnat recent contractul pentru achiziția primelor 32 de avioane de luptă de generația 5-a de tip F-35 Lightning II, în ceea ce e cel mai mare contract de înzestrare din istoria țării noastre.
Ucraina a efectuat cu succes teste ale noii sale rachete „Ruta”, a declarat marți președintele Volodimir Zelenski. În timpul discursului rostit marți la ceremonia de decernare a Premiului Național Borys Paton 2024, acesta a menționat în treacăt noua armă, pe lângă faptul că a vorbit despre alte realizari recente.
China a anunțat că limitează exportul de componente critice pe care Ucraina le poate folosi la fabricarea dronelor implicate în războiul său împotriva invaziei Rusiei, după cum a informat Bloomberg.
După cu reiese din informaţiile publicate la sfârşitul lunii noiembrie, Franța a inițiat un plan amplu de refacere și extindere a stocurilor sale de rachete, ca parte a unei strategii pe termen lung de consolidare a capacităților de apărare. Statul Major al Forțelor Armate a anunțat că stocurile de rachete de croazieră SCALP-EG ale Forțelor Aeriene Franceze vor fi reaprovizionate până la sfârşitul anului 2024.
Deteriorarea situației politice din Coreea de Sud afectează relațiile acesteia cu unele țări partenere din Europa. În prezent, este vorba despre Polonia, iar Coreea de Sud este alarmată de faptul că Varșovia nu va semna, cel mai probabil, acordul pentru achiziționarea a 820 de tancuri K2 Black Panther până la sfârșitul anului.
Baza forțelor aeriene americane va fi constituită din aeronavele cu pilot pentru mulți ani de acum înainte, a declarat generalul de brigadă Doug Wiskert, care comandă Aripa 412 de testare de la baza Edwards Air Force din California.
Compania de stat Rosoboronexport din Federația Rusă a anunțat că, pe 09.12.2024, la Șantierul naval din Kaliningrad, Rusia a predat Indiei o fregată Proiect 11356. Ceremonia solemnă de predare a navei s-a desfășurat în prezența ministrului indian al apărării, Rajnath Singh.
Palantir și Anduril, două dintre cele mai dinamice companii americane din domeniul industriei de apărare, semnează un parteneriat pentru diversificarea inteligenței artificiale în domeniul militar. Parteneriatul va îmbunătăți sistemele naționale de securitate ale SUA.
Polonia a realizat un progres revoluționar la capitolul modernizării apărării sale prin lansarea cu succes a rachetei ghidate CGR-080 de pe sistemul de rachete cu lansare multiplă (MLRS) Homar-K, după cum reiese din recentele informaţii publicate de Ministerul polonez al Apărării pe reţeaua de socializare X. Această nouă rachetă, cu o rază de acțiune de 80 de kilometri, depășește raza de acțiune a sistemului american HIMARS M31 GMLRS și demonstrează angajamentul Poloniei de a dobândi capacități modere de artilerie și de a-și spori nivelul de luptă pe câmpul de luptă modern.
Comisarul european pentru apărare și spațiu, Andrius Kubilius, dorește ca următorul buget pe șapte ani al UE să aloce „nu mai puțin de” 100 de miliarde EUR pentru apărare. Aceasta ar fi o creștere masivă - el a numit-o „ambițioasă” - deoarece actualul buget pe șapte ani de peste 1 trilion de euro are doar 10 miliarde de euro pentru apărare.
De la începutul războiului din Ucraina, artileria a redevenit un element central al conflictului, fiind responsabilă pentru aproape 80 % din pierderile umane în ceea ce a fost descris ca un război centrat pe artilerie, care amintește de Primul Război Mondial. În acest context, obuzierul americane de 155 mm M777 a apărut ca unul dintre cele mai eficiente sisteme din arsenalul Ucrainei, jucând un rol-cheie în apărarea împotriva și contracararea superiorității numerice a Rusiei.
Vineri, 6 decembrie, președintele Volodimir Zelenski a anunțat că Forțele de Apărare ale Ucrainei au primit primul lot de rachete cu drone Peklo (trad. ”Iadul”).
Începând cu anul 2022, în ciuda cererii puternice generate de creșterea continuă a cheltuielilor militare, cifra de afaceri globală a primelor o sută de companii de armament din lume a scăzut cu 3,5% față de anul precedent, ajungând la 597 de miliarde de dolari. Potrivit Stockholm Internaţional Peace Research Institute (SIPRI), această scădere s-a datorat parțial obstacolelor întâmpinate de mai multe întreprinderi din sectorul militar în adaptarea producției lor la conflicte de mare intensitate.
Beijingul sancționează companii americane din industria de apărare.
Măsura e mai mult simbolică întrucât colaborarea dintre cele două state pe acest palier este aproape inexistentă. Singura relație dintre cele două industrii militare este una în care China fură tehnologie americană. ”Ăștia fură totul”, explica pentru DefenseRomania și Excelența Sa, ambasadorul Adrian Zuckerman, referindu-se la metodele folosite de China.
Compania General Atomics Electromagnetic Systems (GA-EMS) a primit un contract de la Marina SUA pentru dezvoltarea unui proiectil de artilerie (calibru 155 mm) manevrabil cu rază lungă de acțiune (Long Range Maneuvering Projectile - LRMP).
Ministerul ceh al Apărării și compania germană Rheinmetall Landsysteme au încheiat, pe 04.12.2024, un contract pentru achiziționarea a 14 tancuri de luptă Leopard 2A4, în valoare de 3,98 miliarde de coroane, fără TVA. Achiziția a fost discutată de Guvernul ceh în noiembrie, iar ministerul a informat despre semnarea contractului într-un comunicat de presă emis astăzi. Potrivit părții cehe, toate cele 14 tancuri vor fi livrate până la sfârșitul anului 2026.
Japonia a făcut un pas uriaș spre o premieră: Ar putea vinde un sistem de armament major unei alte țări. E vorba de fregatele multifuncționale din clasa Mogami.
Palianîția dezvoltat recent de Ucraina, un hibrid de armă rezultată în urma combinării între o rachetă şi o dronă, a intrat în producția de serie, a scris ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umerov, într-un editorial de presa din 4 decembrie.
Războiul din Ucraina pare să marcheze trecerea la luptele viitorului. Vedem pe frontul ucrainean dronele aeriene deja clasice, drone terestre și navale, dar și experimente precum drone cu inteligență artificială care se adaptează la particularitățile fiecărei misiuni fără să primească comenzi de la un operator uman.
Anticipând faptul că viitorul avion de luptă de ultimă generație [NGF – New Generation Fighter] dezvoltat în cadrul programului „Sistem de luptă aerian al viitorului” [SCAF], în colaborare cu Germania și Spania, ar necesita o motorizare mult mai puternică decât cea a modelului Rafale, Direcția Generală a Armamentului [DGA] a încredințat încă din 2015 companiei Safran misiunea de a elabora un „concept inovator de turbină” la presiuni înalte, utilizând materiale mai performante. Dar nu e deloc exclus ca de noile motoare să beneficieze și Rafale în cea mai modernă versiune F5.
SUA va impune noi restricții asupra exporturilor către 140 de companii chineze, inclusiv companii producătoare de echipamente folosite la realizarea cipurilor avansate. Măsura vizează limitarea avântului Chinei în domeniul inteligenței artificiale cu aplicabilitate militară.
Ministrul de externe al Italiei a anunțat că mediatizatul parteneriat încheiat între Italia, Marea Britanie și Japonia pentru construirea unui avion de luptă avansat va fi foarte probabil extins pentru a include și Arabia Saudită.
Ucraina retrage de pe linia frontului un lot de proiectile de 120 mm pentru mortiere grele după ce soldații au raportat defecte.
Potrivit unui raport recent al revistei americane Newsweek, drona interceptoare HitchHiker, dezvoltată de companiile americane IronNet și Asterion Systems, este testată în prezent pe linia frontului ucrainean. Concepută pentru a contracara o gamă largă de vehicule aeriene fără pilot (UAV), această platformă de ultimă generație nu numai că îmbunătățește intelegerea situației de pe câmpul de luptă, dar oferă și un instrument eficient pentru neutralizarea amenințărilor aeriene. Implementarea sa evidențiază rolul din ce în ce mai important al tehnologiei de ultimă generație în războaiele moderne.
Lituania și Rheinmetall au dat startul construcției unei fabrici moderne de producție pentru muniție de artilerie de 155 mm.
La începutul acestui an, adjunctul ministrului polonez al Apărării a dezvăluit că Ministerul intenționează să semneze peste 150 de contracte pentru achiziționarea de arme și echipamente militare.
Însă până la noi contracte, Polonia are de primit un arsenal imens: de la noi avioane de luptă, elicoptere de atac, drone, mai multe lansatoare de rachete, obuziere, vehicule blindate și cantități mari de tancuri. În total, MApN polonez derulează aproximativ 430 de contracte de achiziții.
Ați crezut că telenovela turcă s-a terminat? Ei bine, nu. Turcia tocmai a anunțat în aceste zile că renunță la modernizarea celor 79 de avioane F-16 Fighting Falcon, la versiunea Block 70 Viper, cea mai modernă versiune, modernizare pentru care turcii s-au bătut, aproape la propriu, pentru ca americanii să le dea undă verde.
Conflictul din Ucraina 'nu se va încheia mâine și nici poimâine', a atenționat luni președintele francez Emmanuel Macron, într-un avertisment abia voalat la adresa lui Donald Trump, care tocmai depunea jurământul în calitate de președinte al SUA și care a promis un sfârșit rapid al războiului, informează Agerpres și AFP.
În primele ore ale zilei de 15 ianuarie, Rusia a lansat un atac aerian complex împotriva Ucrainei, folosind peste 70 de drone de atac Shahed și mai mult de 40 de rachete de cel puțin 10 tipuri diferite. În timpul atacului a fost inclus un număr neconfirmat de rachete de croazieră Kh-55SM cu capacitate nucleară lansate din bombardierele strategice Tu-95MS. Atacul a vizat infrastructura de gaze din regiunile Harkov, Lviv și Ivano-Frankivsk din Ucraina, a recunoscut ulterior Kremlinul.
Epoca de aur a Americii începe acum, a declarat luni, în discursul său de învestire, Donald Trump, care a devenit cel de-al 47-lea preşedinte al SUA.
Președintele rus Vladimir Putin a declarat că este deschis dialogului cu administrația președintelui american Donald Trump, care va prelua din nou puterea astăzi, potrivit agenției de știri de stat TASS. CNN a raportat în weekend că Trump și-a instruit echipa să organizeze o convorbire telefonică cu șeful Kremlinului în primele zile după inaugurare.
Au început ceremoniile de învestire a lui Donald Trump în funcția de cel de-al 47-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. La finalul ceremoniei Trump preia oficial puterea la Casa Albă pentru al doilea mandat, la patru ani după ce prima sa candidatură la realegere s-a soldat cu o înfrângere.
În timp ce autoritățile ucrainene își pun speranțele în puterea și asertivitatea președintelui ales al SUA, Donald Trump, trei orașe din estul țării sunt la câteva zile sau săptămâni distanță de cădere, potrivit editorialistului militar al publicației germane Bild, Julian Repke. În opinia sa, armata ucraineană duce o bătălie fără speranță în aceste așezări.
Armata României urmează să demareze mai multe programe de înzestrare și de modernizare anul acesta, iar printre ele se numără, în sfârșit, o veste bună pentru cea mai văduvită structură de forță din cadrul Armatei: Forțele Navale Române.
Războiul purtat de Rusia împotriva Ucrainei a fost dictat atât de luptele aeriene, cât și de câștigurile teritoriale de pe linia frontului. În timp ce ambele părți se bazează din ce în ce mai mult pe dronele de luptă, rachetele de croazieră și rachetele balistice rămân instrumente importante pentru lansarea de atacuri puternice. Pusă în faţa unor astfel de provocări strategice, Ucraina a făcut presiuni asupra partenerilor internaționali pentru a obține mai multe capacități de apărare aeriană, ca urmare a intensificării atacurilor ruse care vizează infrastructura energetică.
Uniunea Europeană și-a arătat în multe rânduri slăbiciunile atunci când s-a pus problema unității de acțiune. “Uniți în diversitate” este o deviză pe cât de frumoasă pe atât de greu de pus în practică, cei doi termeni aproape antonimi fiind cel mai adesea interpretați conjuctural de statele UE, țări care nu au scăpat încă de deprinderile formate în sutele de ani de naționalism rigid sau, în cazul celor mai puternice, de imperialism.
Au fost reținuți foști comandanți - doi generali și un colonel în Armata Ucrainei. Anchetatorii consideră că ofițerii de rang înalt nu au pregătit apărarea zonelor de frontieră și au pierdut controlul bătăliei din regiunea Harkiv. Acest lucru a dus la pierderi în rândul armatei ucrainene și la capturarea zonelor populate de către inamic.
Mike Waltz, pe care președintele ales al SUA, Donald Trump, intenționează să îl numească în funcția de consilier pentru securitate națională, a asigurat că președintele ales este „hotărât” să pună capăt războiului purtat de Rusia în Ucraina. Waltz a declarat acest lucru în cadrul emisiunii Face the Nation de pe CBS din 19 ianuarie.
Compania Tiraspolgaz din regiunea transnistreană a acceptat să primească gaze prin intermediul companiei moldovenești Moldovagaz.
Publicația Washington Post (WP), într-un articol din 19 ianuarie, a anunțat că servicii de securitate americane și europene încep să abordeze ipoteza accidentelor în cazul distrugerii cablurilor din Marea Baltică.
Ucraina vrea să achiziționeze cu 600 de milioane de euro două unități de la Centrala Nucleară Belene, din Bulgaria.
O serie de explozii au izbucnit în orașul rus Kazan , instalațiile militare au fost atacate de „drone necunoscute”.
Potrivit surselor de monitorizare a navigației de pe rețelele de socializare, Forțele Navale ale Federației Ruse continuă să mențină mai multe nave de luptă și auxiliare în apropierea coastelor Siriei, fără să revină în portul Tartus. În același timp, două cargouri sosite în zonă pentru evacuarea tehnicii și personalului concentrate în portul sirian așteaptă încă permisiunea noilor autorități de la Damasc pentru intrarea în port.
Ales la alegerile din noiembrie, Donald Trump devine oficial, luni, cel de-al 47-lea președinte al Statelor Unite. După ceremonia de învestire, republicanul se va muta din nou la Casa Albă, de unde a condus deja din 2017 până în 2017 ca al 45-lea președinte.
Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, le-a cerut din nou aliaților săi să furnizeze Ucrainei mai multe sisteme de apărare antiaeriană Patriot. El a spus că Rusia a efectuat peste 1.000 de atacuri aeriene pe teritoriul ucrainean în ultima săptămână. Agenția de presă slovacă TASR a informat despre acest lucru, preluând un raport al agenției DPA.
Potrivit agențiilor de presă internaționale, Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 19.01.2025, că trupele ruse au capturat localitatea Vozdvyzhenka din regiunea Donețk din estul Ucrainei. Cu o zi mai devreme, Moscova a informat că trupele sale au ocupat încă două localități din aceeași zonă, și anume Vremivka și Petropavlivka.
La sfârșitul anului trecut, pe reţele de socializare au apărut informații despre două noi avioane chinezești din așa-zisa „nouă generație” J-50 și JH-XX, ceea ce a determinat Pentagonul să admită că Beijingul ar putea fi, în cele din urmă, prima în „cursa” pentru avioanele de luptă generaţia a VI-a. În plus, SUA a recunoscut ulterior avantajul de 12 ori mai mare pe care China îl are la capitolul aviație în Pacific, iar problema principală nu ţine strict doar de numărul de aeronave.
Bombele aeriene nucleare americane, în cea mai recentă versiune - B61-12, au fost dislocate pe poziții avansate, a anunțat șeful Agenției Naționale de Securitate Nucleară (NNSA), Jill Gruby. „Noile B61-12 sunt în totalitate desfășurate avansat” („The new B61-12 gravity bombs are fully forward deployed” – original în engleză)'', a spus Gruby, pe 16 ianuarie, la o conferință găzduită de Institutul Hudson.
Statele Unite au investit sute de milioane de dolari în dezvoltarea dronelor ucrainene și au contribuit cu personal și informatii care nu erau cunoscute anterior, a relatat New York Times pe 17 ianuarie, citând documente declasificate. Ziarul a citat o declarație a consilierului pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, care a declarat joi că SUA au făcut investiții semnificative pentru a ajuta Ucraina să înceapă și să extindă producția de drone.
Polonia a primit oficial, la 18 ianuarie, primul lot format din cele mai moderne tancuri americane M1A2 Abrams în versiunea SEPv3, după cum a confirmat Ministerul polonez al Apărării. Transportul, care a fost ușor întârziat - inițial era așteptat până la sfârșitul anului 2024 - include 28 de tancuri care vor fi alocate diferitelor unități ale armatei poloneze. Acestea fac parte din prima livrare de 250 de tancuri pe care Polonia a contractat-o cu SUA.
Iranul a inaugurat sâmbătă o bază navală subterană de rachete într-o locație necunoscută din Golf, a declarat televiziunea de stat, cu două zile înainte de începerea celui de-al doilea mandat al lui Donald Trump ca președinte al Statelor Unite. Această nouă facilitate militară a fost dezvăluită într-un moment în care se așteaptă că tensiunile cu Washingtonul să crească. Liderii iranieni sunt îngrijorați de faptul că Trump i-ar putea permite premierului israelian Benjamin Netanyahu să atace siturile nucleare ale Iranului, înăsprind în același timp sancțiunile americane asupra industriei petroliere iraniene prin politica sa de „maximă presiune”.
Un fost analist CIA a pledat vinovat vineri, în fața unui tribunal federal din Virginia, la acuzația de divulgare de informații clasificate privind planurile Israelului de a ataca Iranul. Asif William Rahman, în vârstă de 34 de ani, din statul Virginia, a fost arestat anul trecut în Cambodgia și apoi dus în Guam. El riscă o pedeapsă maximă de 10 ani de închisoare pentru fiecare dintre cele două capete de acuzare de deținere și transmitere de informații clasificate legate de apărarea națională.
CIA încearcă să recruteze noi spioni ruși apelând la cetățenii dezamăgiți de războiul purtat de Moscova în Ucraina, postând un nou material video cu mesaje de recrutare pe canalele sale oficiale. Videoclipul, publicat în limba rusă, le cere oamenilor să contacteze agenția americană de intelligence, adăugând: „Poate că oamenii din jurul vostru nu vor să audă adevărul. Noi vrem să-l auzim”.
În mod normal, România nu face publice date oficiale privind cantitatea de tehnică militară furnizată Ucrainei, existând până în prezent doar speculaţii şi, ocazional, unele declaraţii cu privire la diversitatea de echipamente militare transferate, printre care se numără şi MLRS-ul românesc APR-40, care arată ca o copie a sistemului sovietic BM-21 Grad.
Regatul Unit a anunțat succesul testelor efectuate în Ucraina pe două prototipuri ale noului sistem de apărare antiaeriană Gravehawk. Proiectate special pentru nevoile ucrainene și finanțate în comun cu Danemarca, primele 15 unități ale sistemului vor fi livrate Kievului până la sfârșitul anului.
Pe 18 ianuarie, dronele Direcției Principale de Informații (GUR) din cadrul Ministerului Apărării din Ucraina au lovit un depozit de petrol din regiunea rusă Tula, situat la aproximativ 300 km de frontiera cu Ucraina. Depozitul petrolier ,,8 Marta'' al Rezervei Federale Ruse are 58 de tancuri pentru depozitarea produselor petroliere. Acesta este situat la coordonatele 54.027450, 38.050564 și la 230 km de frontiera de stat a Ucrainei. În prezent, autoritățile oficiale din regiunea Tula afirmă că incendiul a fost cauzat de căderea resturilor de drone și că un total de 5 UAV-uri inamice au fost distruse de forțele de apărare aeriană și de război electronic.
Costurile reale ale războiului purtat de Rusia împotriva Ucrainei depășesc cu mult statisticile oficiale, punând cu adevărat Moscova sub o presiune economică enormă. În plus, măsurile financiare luate de guvernul rus pentru a sprijini efortul de război au dus la crearea unei „bule strategice de credit”, o situație extrem de periculoasă pentru economia rusă.
Prăbușirea regimului lui Bashar al-Assad din Siria a stârnit îngrijorarea mai multor țări regionale, precum Israelul, Emiratele Arabe Unite și Egiptul. De fapt, Tel Avivul este deosebit de îngrijorat de această evoluție, un comitet guvernamental israelian sugerând chiar că Siria, condusă de islamiști sunniți care nu recunosc dreptul Israelului de a exista, ar putea reprezenta o amenințare mai mare pentru țară decât Iranul, arhi-inamicul Israelului.
Echipa de la vârf a președintelui ales al SUA, Donald Trump, a fost audiată în zilele trecute de comitetele de specialitate ale Congresului. Printre cei care au răspuns întrebărilor parlamentarilor americani s-au numărat oficialii care vor ocupa funcțiile de Secretar al Apărării - Pete Hegseth, șef al CIA - John Ratcliffe, precum și cea de Secretar de Stat - Marco Rubio.