Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Rusia spune că Germania nu are dovezi cu privire la atacurile cibernetice orchestrate de hackeri apropiați serviciilor ruse
15 mai, 18:21
Rusia a respins vineri acuzaţiile germane potrivit cărora atacuri cibernetice comise de hackeri având legătură cu serviciile speciale ruseşti l-au vizat pe cancelarul german în 2015, reacţia Moscovei intervenind la câteva zile după remarci dure formulate de Angela Merkel pe acest subiect, transmite AFP.

"Cinci ani au trecut de atunci. Dar niciun fapt concret nu a fost prezentat", a reacţionat şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov într-un interviu pentru grupul media rusesc RBK.

Angela Merkel a declarat miercuri că deţine "probe" despre tentative "scandaloase" privind atacuri cibernetice ruseşti, referindu-se la atacurile care au vizat în 2015 camera inferioară a parlamentului german şi cancelaria.

Autorităţile germane au atribuit Serviciului de informaţii al armatei ruse (GRU) atacul cibernetic împotriva Bundestagului.

În paralel cu acest atac cibernetic, hackerii ruşi ar fi intrat în posesia unor date personale din corespondenţa electronică a cancelarului în perioada 2012 - 2015.

 

Lavrov spune că Germania nu are nicio dovadă

 

"Nu există nicio dovadă împotriva Rusiei", a insistat Lavrov vineri.

Angela Merkel a denunţat de asemenea miercuri strategia de "denaturare a faptelor" de către Moscova şi a avertizat că Germania îşi rezervă dreptul să ia măsuri de retorsiune.

În acelaşi context, cancelarul german a evocat asasinarea la Berlin în 2019 a unui georgian de origine cecenă, justiţia germană suspectând şi în acest caz serviciile de informații ruseşti.

Cazul a declanşat o criză diplomatică între Germania şi Rusia: doi membri ai ambasadei ruse, cărora guvernul german le-a reproşat că nu"cooperează" cu anchetatorii, au trebuit să părăsească teritoriul Germaniei la 4 decembrie 2019.

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Statele Unite, dispuse să vândă 50 de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro