Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

SUA, campanie cibernetică pentru contracararea încercărilor Rusiei de a influenţa alegerile pentru Congres
24 oct 2018 / 23:52
Statele Unite au lansat o campanie cibernetică care vizează agenţi ruşi în încercarea de a reduce dezinformările înainte de alegerile din 6 noiembrie pentru Congres, relatează marţi New York Times, precizând că este prima astfel de operaţiune cunoscută pentru a proteja alegerile americane, relatează agenția Reuters.
Sursa foto: Cyberverve

Cotidianul, care citează oficiali americani din domeniul apărării, a afirmat că US Cyber Command, comandamentul cibernetic american, foloseşte mesaje directe către indivizi aflaţi în spatele campaniilor de influenţare în încercarea de a-i descuraja să răspândească informaţii false.

Deşi Statele Unite nu ameninţă în mod direct niciun individ, sancţiunile şi inculpările anterioare ar putea ajuta la descurajarea agenţilor ruşi odată ce aceştia realizează că au fost identificaţi, conform New York Times.

Serviciile de informaţii americane au concluzionat că entităţi susţinute de Kremlin au intervenit în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2016 în sprijinul candidatului republican Donald Trump, o acuzaţie pe care Moscova şi liderul de la Casa Albă au respins-o în mod repetat. Oficiali ai serviciilor de informaţii americane au declarat că Moscova rămâne o ameninţare pentru alegerile din SUA.

Guvernul american a acuzat vinerea trecută un cetăţean rus că a jucat un rol financiar într-un plan sprijinit de Kremlin de a purta un ,,război informaţional" împotriva Statelor Unite, inclusiv încercări de a influenţa alegerile de luna viitoare pentru Congres.

US Cyber Command a trimis de asemenea echipe în Europa pentru a ajuta aliaţii SUA să lupte împotriva amestecului Moscovei, au declarat oficiali pentru cotidianului american.

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, aflat în această săptămână la Moscova pentru discuţii, le-a spus luni oficialilor ruşi că amestecul Moscovei în alegerile prezidenţiale din SUA a provocat neîncredere între cei doi aliaţi.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Baza Aeriană de la Câmpia Turzii va fi modernizată de SUA. Americanii vor rotații ale aeronavelor de luptă pentru descurajarea Rusiei
Nava maritimă pentru scafandri Grigore Antipa a intrat în reparații capitale
Percheziţii la sediul administraţiei prezidenţiale bulgare. Un consilier şi un secretar ai preşedintelui Radev, arestaţi
Venezuela susține că avioanele sale militare ar fi doborât o aeronavă de producție americană (Foto)
Dragorul Maritim 25 Lt. Lupu Dinescu a plecat în misiune NATO - Video
Militarii ucraineni au testat sistemele antitanc Javelin (Video)
China nu vrea o 'confruntare totală' cu SUA, dar admite că situaţia actuală este cea mai gravă din istoria relaţiilor lor
Premierul Boris Johnson şi-a dat acordul pentru publicarea unui raport privind posibile ingerinţe ruseşti
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro