Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA, campanie cibernetică pentru contracararea încercărilor Rusiei de a influenţa alegerile pentru Congres
24 oct 2018 / 23:52
Statele Unite au lansat o campanie cibernetică care vizează agenţi ruşi în încercarea de a reduce dezinformările înainte de alegerile din 6 noiembrie pentru Congres, relatează marţi New York Times, precizând că este prima astfel de operaţiune cunoscută pentru a proteja alegerile americane, relatează agenția Reuters.
Sursa foto: Cyberverve

Cotidianul, care citează oficiali americani din domeniul apărării, a afirmat că US Cyber Command, comandamentul cibernetic american, foloseşte mesaje directe către indivizi aflaţi în spatele campaniilor de influenţare în încercarea de a-i descuraja să răspândească informaţii false.

Deşi Statele Unite nu ameninţă în mod direct niciun individ, sancţiunile şi inculpările anterioare ar putea ajuta la descurajarea agenţilor ruşi odată ce aceştia realizează că au fost identificaţi, conform New York Times.

Serviciile de informaţii americane au concluzionat că entităţi susţinute de Kremlin au intervenit în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2016 în sprijinul candidatului republican Donald Trump, o acuzaţie pe care Moscova şi liderul de la Casa Albă au respins-o în mod repetat. Oficiali ai serviciilor de informaţii americane au declarat că Moscova rămâne o ameninţare pentru alegerile din SUA.

Guvernul american a acuzat vinerea trecută un cetăţean rus că a jucat un rol financiar într-un plan sprijinit de Kremlin de a purta un ,,război informaţional" împotriva Statelor Unite, inclusiv încercări de a influenţa alegerile de luna viitoare pentru Congres.

US Cyber Command a trimis de asemenea echipe în Europa pentru a ajuta aliaţii SUA să lupte împotriva amestecului Moscovei, au declarat oficiali pentru cotidianului american.

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, aflat în această săptămână la Moscova pentru discuţii, le-a spus luni oficialilor ruşi că amestecul Moscovei în alegerile prezidenţiale din SUA a provocat neîncredere între cei doi aliaţi.

Ştiri Recomandate

Rusia avertizează Grecia că poate avea soarta kurzilor
Armata română ar putea fi inclusă de SUA în testarea capacității de a transfera rapid o forță mare de luptă în Europa
Testarea armelor dronei de atac Ohotnik (Vânătorul), anunțată în Rusia
Rusia: Trei diplomați americani au fost reținuți în gara Severodvinsk
Militarii din Brigada 15 Mecanizată 'Podu Înalt' au efectuat trageri de luptă
Rusia va executa ample manevre militare cu rachete balistice
Noul tun XM913 calibru 50 mm Bushmaster pentru vehiculele Bradley
Doi jihadiști belgieni au evadat dintr-o închisoare din Siria