Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Ucraina acordă aproximativ 10 miliarde de dolari pentru securitate și apărare
18 sep 2019 / 11:39
Guvernul ucrainean a alocat peste 245 miliarde de grivne (în jur de 9,9 miliarde de dolari) pentru cheltuielile din domeniul securității naționale, ca parte a proiectul de buget pentru anul 2020, ministrul ucrainean al finanțelor, Oksana Markarova, citată de UNN, în formează publicaţia Uawire.org.

,,Avem o creștere atât a costului forței de muncă, cât și a cheltuielilor. Dezvoltarea securității și a apărării este cu siguranță o prioritate. Avem de gând să alocăm 245,8 miliarde [grivne] pentru diferite departamente implicate în securitate și apărare", a precizat Markarova.

Potrivit ministrului ucrainean al finanțelor, nu toată această cifră va fi alocată autorităților specifice conform planificării guvernului, deoarece în buget a fost recent introdus un nou articol, care prevede că o anumită cotă din aceste fonduri pot fi distribuite doar de Consiliul pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei.

Pe 15 septembrie, Cabinetul de miniștri al Ucrainei a înaintat în Rada Supremă (parlament) proiectul de lege nr. 2000 „Cu privire la bugetul de stat al Ucrainei pentru 2020”. Niciun text din proiectul de lege sau documentele însoțitoare nu au fost încărcate încă pe site-ul oficial al parlamentului.

Proiecția bugetară a avut la bază o estimare a cursului de schimb de 28,2 grivne pe dolar (USD), a veniturilor la buget de 1,17 trilioane grivne (aproximativ 400 miliarde USD) și a unor cheltuieli în valoare apropiată veniturilor. În prezent, pe siteul oficial al Radei nu a fost publicat textul proiectului de lege sau documentele însoțitoare.

Ucraina vrea să îşi crească şi exporturile de armament

În prezent, exporturile de arme ucrainene sunt la un nivel destul de scăzut, astfel încât una dintre sarcinile principale o reprezintă creșterea exporturilor de la 400 milioane dolari la 2 miliarde dolari pe an.

„În general, avem produse de calitate. Dar exporturile noastre de arme sunt încă la un nivel destul de scăzut. Valoarea exportului este de aproximativ 400 de milioane de dolari pe an. Scopul nostru este să creștem exporturile de arme ucrainene cu până la 2 miliarde de dolari până în 2025. Acum, industria este extrem de ineficientă și are un nivel de performanță scăzut", a declarat într-un interviu, pe 17.09.2019, acordat presei din Ucraina, Aivaras Abromavicius, președintele Consiliului de Supraveghere al întreprinderii de stat din domeniul apararii "Ukroboronprom", informează Ukrinform.net.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Întărirea batalionului NATO din Lituania. Franţa trimite tancuri Leclerc și vehicule de luptă pentru infanterie
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Retragere SUA din tratatul Cer Deschis. Rusia ar putea să se retragă şi ea
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro