Un astfel de câine robot este denumit oficial „vehicul terestru cvadruped semi-autonom’’ sau Q-UGV şi este fabricat de compania americană Ghost Robotics.
Potrivit revistei americane The Drive, aceşti câini roboţi semni-autonomi au apărut de-a lungul anului în cadrul mai multor exerciţii desfăşurate de Armata SUA, cel mai recent fiind luna trecută la o bază aeriană din Florida, scrie Digi24.ro.
Escadronul 325 al Forțelor de Securitate ale Bazei aeriene Tyndal din Florida va deveni astfel prima unitate din istoria armatei SUA care va adopta și va „operaționaliza” câini-roboți pentru diverse misiuni.
Roboții vor fi folosiți pentru a patrula de-a lungul unui traseu predeterminat, timp în care vor fi monitorizați îndeaproape de către un militar, a declarat Jordan Criss, comandantului escadronului de securitate.
„Acești câini, pe lângă faptul că aduc niște ochi și urechi în plus, vor putea calcula și interpreta cantități mari de date din diferite locații strategice ale bazei”, a declarat Criss.
În plus, câinii vor putea patrula în zone cu teren dificil atât pentru oameni cât și pentru vehiculele de patrulare.
Câinii-roboți au o cameră mobilă și diverși senzori. Militarul care îi însoțește va putea, cu ajutorul unei căști speciale VR, să vadă direct imaginile surprinse de camera video a robotului cvadruped.
Câinii pot, de asemenea, să se scufunde în ape de cel mult 1,5 metri adâncime.
Roboții sunt controlați de un microprocesor de 1 watt și alimentați de o baterie litiu-ion. Ei au o autonomie de aproximativ 10 kilometri până să fie necesară reîncărcarea bateriei. Compania producătoare intenționează să construiască „cuști speciale pentru câini”, în care respectivii roboți să poată intra pentru a-și reîncărca wireless bateriile.
China și Japonia au o dispută care nu de puține ori a fost pe punctul de a escalada militar în Marea Chinei de Est, în ceea ce privește controversatele insule Senkaku.
Jurnaliștii militari ruși se plâng de faptul că țara lor este amenințată tocmai de Republica Moldova, în baza unei ipotetice alianțe militare cu Ucraina și Georgia, cu scopul de a contracara influența Federației Ruse în Marea Neagră.
Au fost momente provocatoare pentru mecanicii conductori nou brevetați din cadrul Batalionului 812 Infanterie „Bistrița”.
Grupul de luptă condus de portavionul USS Theodore Roosevelt care se află în Marea Chinei de Sud a executat o misiune pentru asigurarea unei navigații libere într-o zonă intens contestată de China.
România urmează să demareze programul de finanțare pentru modernizarea bazei militare din Tunari, aflată în nordul Bucureștiului.
Guvernul ungar va continua să protejeze graniţele Ungariei şi pe cele ale Europei şi va face toate eforturile posibile pentru a împiedica crearea de coridoare internaţionale ale migraţiei, a declarat joi ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga, în reacţie la o opinie a avocatului general al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene cu privire la legislaţia ungară privind migraţia, transmite MTI.
Corpul marinei americane lansează mii de noi puști automate de infanterie M27 pentru a înzestra trupele sale de infanterie.
România revine încet dar sigur în lumea producătorilor de echipamente militare.