Germania, motorul economiei europene, are o armată slab înzestrată militar. Toată puterea de foc a artileriei germane stă în baza a 36 de obuziere PzH 2000
După ce săptămână trecut au apărut informaţii că noile blindate Puma au o serie de probleme tehnice care le împiedică să intre în serviciul operaţional al Bundeswehr-ului (armata germană), în publicația britanică The Times au apărut informaţii, care fac referire la un raport al Ministerului german al Apărării, ca 73 dintre cele 105 obuziere autopropulsate PzH 2000 era în stare de funcţionare, dar numai 50% sunt pregătire pentru luptă. Cu alte cuvinte, toată puterea de foc a artileriei armatei germane stă în baza a 36 de obuziere autopropulsate PzH 2000.
Un raport al Ministerului german al Apărării este pe cale să stârnească din nou indignarea, deoarece face trimitere la o serie de probleme tehnice pe care le au obuzierele autopropulsate Panzerhaubitze 200 [PzH 2000] ale armatei germane.
Bundeswehr [armata germană] are în inventar 105 obuziere de acest tip. Raportul a indicat că 73 dintre aceste 105 sunt utilizabile. Cu toate acestea, raportul indică, de asemenea, că numai 50% dintre cele 73 de obuziere PzH 2000 sunt pregătire pentru luptă. Adică, armata germană are 36 de obuziere autopropulsate PzH 2000 utilizabile.
Informația a fost publicată oficial în Bild. Cotidianul german a citat surse din Germania care au declarat că 18 obuziere autopropulsate au intrat deja în atelierele de reparații. Cu toate acestea, publicaţia nu precizează dacă aceste 18 obuziere sunt din cele defecte sau dacă este vorba de 18 obuziere din cele 36 aflate deja în stare de funcționare. Dacă este vorba despre acestea din urmă, atunci situația capacității de luptă a artileriei germane atinge serios fundul.
DefenseRomania amintește că obuzierele germane PzH 2000 sunt folosite de câteva luni bune de armata ucraineană pe front pentru a lupta contra forţelor ruse de ocupaţie. Facem aceasta precizare, deoarece armata ucraineană a fost prima care a făcut cunoscut faptul că obuzierele germane PzH 2000 se strica destul de repede când sunt utilizate intens.
Acum, toate aceste informații oferă o imagine mai clară a problemelor tehnice care apar la obuzierele PzH 2000 şi se pune întrebarea dacă Germania a oferit obuziere defecte Ucrainei, având în vedere că armata ucraineană a raportat de mult timp probleme cu acestea pe câmpul de luptă.
Presa germană a scris de mult timp despre problemele tehnice pe care le au obuzierele livrate Ucrainei, iar acum se pare că și cele pe care le mai are Bundeswehr au serioase probleme tehnice.
În Ucraina, de exemplu, s-a constatat că sistemul de control al focului a cedat. Defecțiunea provine de la mecanismul de încărcare al obuzierului autopropulsat, deoarece era intens utilizat de armata ucraineană. Anterior au apărut informaţii, neconfirmate oficial ca, militarii ucrainenei au tras 300 de proiectile pe zi cu obuzierele germane PzH 2000. Aceasta este o problemă și pentru că, aparent, industria germană de apărare nu a proiectat tunul obuzierului pentru a fi încărcat atât de des.
Totuși, acest lucru duce la o altă problemă. cotidianul german Spiegel a precizat în urmă cu câteva săptămâni că a existat o mare problemă şi la capitolul livrării pieselor de schimb pentru obuzierele PzH 2000 ale armatei ucrainene. Se pare că Germania a fost nevoită să dezmembreze un obuzier PzH 2000 pentru a furniza piese de schimb forțelor armate ucrainene.
Experții germani trimit deja rapoarte alarmante la Berlin. Lipsa pieselor de schimb pentru PzH 2000 a paralizat deja așa-zisul centru de reparații pe care Germania vrea să îl înființeze în Slovacia până la jumătatea lunii decembrie pentru a repara armele livrate acolo.
Războiul din Ucraina a scos la iveală un lucru neașteptat, dar poate ascuns de mulți ani - o parte semnificativă a echipamentelor militare germane sunt într-o stare proastă. Tancurile Leopard 2 care ar fi trebuit să fie livrate Poloniei, la schimb pentru tancurile pe care polonezii le-au oferit Ucrainei, se lasă aşteptate. Berlinul a promis cel puțin 50 de astfel de tancuri, dar, în cele din urmă, s-a dovedit că nu dispunea de acestea, și s-a oferit să le înlocuiască cu Leopard 1. O ''oferta de nerefuzat'' la care Polonia a spus pas.
De fapt, publicul nu ar trebui să fie surprins, deoarece Berlinul nu a mințit, ci chiar a spus adevărul, dar cu jumătate de gură. În repetate rânduri de la începutul războiului din Ucraina, în ciuda presiunii publice și a solicitărilor venite de la Washington, Germania a spus că nu poate furniza Ucrainei armele de care are nevoie.
Berlinul a susţinut în mod repetat că stocurile sale de arme sunt mici. Cu toate acestea, putem spune că este ruşinos pentru o țară din Europa de Vest, stabilă din punct de vedere economic, să își neglijeze armata şi industria de apărare.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News