Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Enrico Bonetti, Fincantieri: Suntem pregătiți să construim pentru România corvete de ultimă generație în șantierele noastre de la Tulcea și Brăila
18 mai 2018 / 16:25
Enrico Bonetti, vicepreședinte senior al Diviziei Navale a grupului italian Fincantieri, unul dintre cei mai mari constructori de nave din lume, a discutat cu DEFENSE ROMANIA despre activitatea și despre proiectele companiei în România. Fincantieri este candidat calificat în licitația pentru realizarea corvetelor pentru Forţele Navale Române, un program pentru care ţara noastră a alocat 1,6 miliarde de euro. Competiția este în plină desfășurare, câștigătorul urmând să fie desemnat spre sfârșitul acestui an, după cum a anunțat recent ministrul Apărării, Mihai Fifor.
enrico bonetti
EXCLUSIV

Grupul Fincantieri a fost unul dintre expozanţii la Black Sea Defense & Aerospace 2018 (BSDA), eveniment de anvergură din domeniul apărării, care a atras la București companii importante din întreaga lumea interesate să participe la programele de înzestrare ale Armatei Române.

Grupul italian Fincantieri este deja prezent în România, prin subsidiara VARD care operează şantierele navale de la Brăila și Tulcea. Este, de altfel, cel mai mare angajator pe plan local din industria construcţiilor de nave, cu 5.000 de angajaţi direct şi 3.000 de subcontractori.

Suntem prezenți la această expoziție pentru a ne arăta angajamentul pe termen lung pentru România. Avem aici două șantiere navale, la Tulcea și la Brăila, care sunt considerate a fi cele mai moderne din Europa, nu doar din România. Avem o bază industrială puternică, graţie investiţiilor făcute la VARD Brăila şi la VARD Tulcea. Doar în ultimii doi ani am investit aici 50 de milioane de euro”, a precizat Enrico Bonetti, în exclusivitate pentru DEFENSE ROMÂNIA.

În cele două şantiere navale se lucrează automatizat, cu roboți și tehnologie de ultimă generație și, aşa cum ne-au asigurat responsabilii Fincantieri, în condiții de maximă protecție a mediului înconjurător, având în vedere amplasarea șantierelor foarte aproape de Delta Dunării.

G Ad:

(w670)

Fincantieri proiectează și construiește o gamă largă de nave, de la cele de croazieră şi feriboturi, la nave militare – corvete, fregate și submarine. De asemenea, grupul italian oferă clienţilor soluții offshore, adică nave suport pentru activități de extragere de petrol și gaze. În cele peste două secole de la înfiinţare, Fincantieri a construit peste 7.000 de nave și 100 de submarine și are o rețea de 20 de șantiere pe 4 continente.

Prezența Fincantieri în România ar putea atinge noi dimensiuni prin construcția, în șantierele de la Brăila şi Tulcea, a celor patru corvetele pentru Forțele Navale Române. Evident, dacă va câştiga licitaţia. Grupul italian speră să facă diferenţa cu experienţa pe care o are în domeniu şi cu un portofoliu impresionant. Fincantieri a construit nave militare pentru forţele navale ale mai multor ţări, printre care Italia şi Statele Unite.

Pentru România, Fincantieri propune un pachet integrat. „Am făcut deja transfer de tehnologie și de know-how, avem sute de ingineri proiectanți în România și angajați calificați. Suntem, așadar, pregătiți să facem pasul următor și să construim aici corvetele de care are nevoie România pentru a-și asigura securitatea la Marea Neagră”,  ne-a mai spus Enrico Bonetti.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Armata chineză a efectuat un prim test de demolare subacvatică a unui port
USS Gerald R. Ford se pregătește să domine mările. Americanii au rezolvat marea problemă a celui mai scump portavion construit vreodată
Rusia pune condiții Republicii Moldova: Un nou acord de gaze în schimbul unor legături mai slabe cu UE
Armata Ucraineană a folosit dronele Bayraktar TB2 împotriva separatiştilor pro-ruşi (Foto/Video). Mai multe obuziere D-30 de 122mm au fost distruse
Bulgaria desfășoară în premieră un exercițiu de sprijin ca națiune gazdă
Acord nuclear: Iranul a acceptat reluarea negocierilor de la Viena
Rusia le cere ţărilor vecine Afganistanului să nu găzduiască forţe armate ale SUA sau NATO
Zelenski a cerut un control mai riguros asupra artiștilor ruși din Ucraina
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro