Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Garda Națională din SUA este gata de intervenție în caz de atac cibernetic devastator
11 noi 2019 / 17:07
Garda Națională și alte agenții de stat se pregătesc și luptă pentru a proteja infrastructura americană de atacurile cibernetice rău intenționate, potrivit unui comunicat de presă al serviciului, transmite defence blog.

„Când m-am înrolat în Garda Națională, cyber-ul nu făcea parte din vocabularul nostru, dar cu siguranță acum este unul dintre câmpurile noastre de luptă zilnice”, a spus comandantul Gărzii Naționale, generalul Joseph L. Lengyel. „Adversarii noștri folosesc activitatea cibernetică pentru ataca oamenii, infrastructura comercială și guvernamentală, iar efectele pot fi devastatoare”, a mai spus el.

Generalul Joseph L. Lengyel a vorbit despre cybermisiuni și capacitățile Gărzii în timpul unei mese rotunde care a avut loc pe 5 noiembrie la Pentagon.

Acesta a spus că ciber-atacurile au avut loc atât la nivel federal, cât și la nivel de stat.

La începutul acestui an, o serie de districte și școli din Louisiana și Texas au suferit atacuri de tip ransomware. Ransomware este un tip de software rău intenționat conceput pentru a bloca accesul la un sistem informatic până la plata unei răscumpărări.

Cu ajutorul Gărzii, școlile s-au deschis la timp iar totul a revenit la normal, a spus Lengyel.

În Texas, 22 de districte au fost atacate cu ransomware în luna iunie, perturbând serviciul local, a declarat generalul Tracy R. Norris,  comandant al Gărzii Naționale din Texas. Acesta a spus că departamentul de gestionare a situațiilor de urgență din Texas a chemat Garda Națională și într-un tip relativ scurt am reușit să restabilim conexiunile.

Grupul de lucru din Illinois are soldați și avioane de pază care efectuează servicii informatice, tehnologie informațională și alte funcții militare.

Statul Indiana are și el de puțin timp un batalion cibernetic, iar personalul este instruit în conformitate cu standardele militare pentru a fi utilizat într-o capacitate internă de răspuns, dacă este necesar, a spus Lengyel.

Acesta a mai spus că mulți dintre acești membri ai Gărzii Naționale au lucrat ca civili la diferite firme IT. „Ei pot face lucruri în apărarea națională pe care nu le puteau face în cariera civilă”.

Vezi și:  Garda Natională a US Army a înființat încă un batalion cyber

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ministerul rus al Apărării va încheia un nou contract pentru achiziționarea de avioane Su-35S
Preşedintele Iranului ameninţă că vor exista consecinţe dacă embargoul asupra armelor va fi prelungit
O dronă turcă a ucis doi înalți oficiali irakieni
US Navy a numit un nou comandant al sistemului AEGIS de la Deveselu
Tancuri israeliene au trecut, pentru câteva ore, frontiera în Liban
Garda de Coastă a Turciei acuză Grecia că a tras asupra unei bărci cu civili în Marea Egee
Forțele Aerospațiale ale Rusiei vor primi, anul viitor, drone de atac Sukhoi S-70 Okhotnik-B
Germania transmite Rusiei să se aştepte la noi consecinţe dacă se confirmă complicitatea statului rus în asasinatul din Berlin
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro