Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Garda Națională din SUA este gata de intervenție în caz de atac cibernetic devastator
11 noi 2019 / 17:07
Garda Națională și alte agenții de stat se pregătesc și luptă pentru a proteja infrastructura americană de atacurile cibernetice rău intenționate, potrivit unui comunicat de presă al serviciului, transmite defence blog.

„Când m-am înrolat în Garda Națională, cyber-ul nu făcea parte din vocabularul nostru, dar cu siguranță acum este unul dintre câmpurile noastre de luptă zilnice”, a spus comandantul Gărzii Naționale, generalul Joseph L. Lengyel. „Adversarii noștri folosesc activitatea cibernetică pentru ataca oamenii, infrastructura comercială și guvernamentală, iar efectele pot fi devastatoare”, a mai spus el.

Generalul Joseph L. Lengyel a vorbit despre cybermisiuni și capacitățile Gărzii în timpul unei mese rotunde care a avut loc pe 5 noiembrie la Pentagon.

Acesta a spus că ciber-atacurile au avut loc atât la nivel federal, cât și la nivel de stat.

La începutul acestui an, o serie de districte și școli din Louisiana și Texas au suferit atacuri de tip ransomware. Ransomware este un tip de software rău intenționat conceput pentru a bloca accesul la un sistem informatic până la plata unei răscumpărări.

Cu ajutorul Gărzii, școlile s-au deschis la timp iar totul a revenit la normal, a spus Lengyel.

În Texas, 22 de districte au fost atacate cu ransomware în luna iunie, perturbând serviciul local, a declarat generalul Tracy R. Norris,  comandant al Gărzii Naționale din Texas. Acesta a spus că departamentul de gestionare a situațiilor de urgență din Texas a chemat Garda Națională și într-un tip relativ scurt am reușit să restabilim conexiunile.

Grupul de lucru din Illinois are soldați și avioane de pază care efectuează servicii informatice, tehnologie informațională și alte funcții militare.

Statul Indiana are și el de puțin timp un batalion cibernetic, iar personalul este instruit în conformitate cu standardele militare pentru a fi utilizat într-o capacitate internă de răspuns, dacă este necesar, a spus Lengyel.

Acesta a mai spus că mulți dintre acești membri ai Gărzii Naționale au lucrat ca civili la diferite firme IT. „Ei pot face lucruri în apărarea națională pe care nu le puteau face în cariera civilă”.

Vezi și:  Garda Natională a US Army a înființat încă un batalion cyber

Ştiri Recomandate

Spitalul militar mobil din Constanţa, aproape finalizat
MApN: Contract de peste 24 de milioane de lei, pentru 172 de remorci şi semiremorci, ce vor fi produse la Mediaş
Materiale sanitare aduse din Turcia cu o aeronavă a MApN (Video)
Activitatea serviciilor de informaţii în vremuri de pandemie COVID-19
Medic militar: Să nu vă imaginați că în curtea spitalului din Suceava sunt mii de militari înarmați
Coronavirus | NATO combate propaganda rusă: COVID-19 nu este o armă creată în laborator
Polonia cere, din nou, Rusiei returnarea epavei avionului prăbuşit la Smolensk
Germania a hotărât să înlocuiască parte din flota sa de Tornado cu avioane Eurofighter