Raytheon Missiles & Defense, divizie a companiei Raytheon Technologies, a trimis o comandă către compania românească ROMAERO S.A pentru producția de componente destinate sistemului de apărare antiaeriană și anti-rachetă Patriot.
Raytheon Missiles & Defense, divizie a companiei Raytheon Technologies, a trimis o comandă către compania românească ROMAERO S.A pentru producția de componente destinate sistemului de apărare antiaeriană și anti-rachetă Patriot.
Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a scris pe pagina sa de Facebook, în urmă cu câteva minute, că primele 36 de transportoare blindate PIRANHA V, după ce au trecut cu bine de etapa recepției calitative la Uzina Mecanică București, vor pleca în zilele următoare spre beneficiarii finali Scorpionii Roşii - militarii Batalionului 26 Infanterie, Craiova.
Embargoul privind livrarea de armament către Iran, impus de Consiliul de Securitate al ONU în 2015, ar urma să fie ridicat la 18 octombrie. Încheierea embargoului impus Iranului este o chestiune pe care Rusia o aşteaptă de mult timp, mai ales că între cele două ţări există o lungă relaţie de cooperare în domeniul militar şi în cel al vânzării de armament. Astfel, ambasadorul rus la Teheran a declarat că Rusia este dispusă să vândă Iranului sisteme de rachete antiaeriene S-400, imediat după ce embargoul este ridicat.
Armata franceză a efectuat primele trageri cu rachetele sol-aer Mistral 3 produse de gigantul european MBDA. Tragerile care au avut loc în Franța au reprezentat o premieră.
Japonia îşi creşte tot mai mult, de la an la an, bugetul pentru apărare, fiind determinată de ambiţiile Chinei care vrea o armată tot mai puternică, dar şi de programul de rachete al Coreei de Nord, considerat o ameninţare de securitate.
Carta albă a apărării 2020 va fi adoptată de Guvernul României. Documentul prezintă, printre altele, și „programele de investiţii esenţiale destinate să asigure interesele de securitate ale statului român”.
Statele Unite au primit de la Israel, în cursul zilei de ieri, prima dintre cele două baterii ale sistemului de apărare antirachetă Iron Dome. Recepţia primei baterii a sistemului Iron Dome a avut loc la puțin peste un an după semnarea unui acord de cumpărare, a declarat ministerul israelian al Apărării, potrivit The Times of Israel.
Departamentul de Stat al SUA a aprobat o posibilă vânzare către Elveția a 80 de avioane F-35 și F / A-18E / F Super Hornet, precum și vânzarea a cinci sisteme Patriot (cea mai recentă versiune Configuration 3+), toate acestea valorând aproximativ 16 miliarde de dolari.
În urmă cu aproape trei ani, a fost semnat un acord cadru între Bulgaria și Rusia, în valoare totală de aproape 48 de milioane de dolari, pentru repararea a 15 avioane MiG-29, dar, după cum a precizat săptămâna aceasta presa de la Sofia, Moscova nu respecta termenele contractuale şi întârzie reparațiile.
Italia are în vedere utilizarea fondurilor oferite de Uniunea Europeană pentru relansarea economiei sale, puternic zguduită de pandemia de coronavirus, ca modalitate de finanțare a programelor de înzestrare militară. Cel puţin asta susţine publicaţia Defense News care precizează că Italia se uita şi către programul de elicoptere Future Vertical Lift (FVL) al Statelor Unite
Turcia doreşte o îmbunătăţire a relaţiilor diplomatice cu Franţa, deoarece doreşte să achiziționeze sisteme de apărare aeriană produse de companii europene.
La fix 12 luni de la intrarea în vigoare a contractului cu Republica Cehă, compania franceză Nexter Systems a livrat primul vehiculul blindat Titus către Armata Cehă, după ce acesta a fost certificat de cehii de la Tatra Defense Vehicle.
Departamentul de Stat al SUA a aprobat două contracte de armament pentru doi aliaţi NATO, Olanda şi Marea Britanie.
Compania germană de apărare Rheinmetall a lansat, în cursul zilei de joi, un nou material video cu un vehicul de luptă blindat Lynx KF41 (IFV) căruia i-a fost testată mobilitatea în timpul exercițiul NATO Brave Warrior 2020 din Ungaria, potrivit Defence-Blog.
La începutul acestei săptămâni am precizat într-o scurtă analiza că ambiţiile geopolitice ale Turciei în Marea Egee și în estul Mediteranei, obligă Grecia să intre într-o cursă a înarmării şi să stabilească parteneriate bilaterale și multilaterale care nu se limitează la domeniul diplomației, ci presupun și achiziții de tehnică militară. Azi, am decis să reiau acest subiect, deoarece agenția de știri elenă Pentapostagma a relatat că Atena îşi propune ca în următorii 15 ani să cumpere avioane F-35 şi UAV-uri.
Forțele armate germane (Bundeswehr) vor primi mai multe tancuri Leopard 2 A7V, cel mai probabil în anul 2021. Tancurile sunt în prezent testate la Centrul de Tehnologii Militare al Bundeswehr din Meppen, a anunțat ministerul german al Apărării.
Airbus va reloca din Franța (Marsilia) în Coreea de Sud linia de producție a elicopterului EC155B1 (modelul H155 al Airbus), procesul urmând a se finaliza anul următor. Acesta este parte a Memorandumului de Înțelegere semnat de Airbus Helicopters și Korea Aerospace Industries (KAI) în 2015.
Pe fondul discuţiilor privind vânzarea de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite (EAU), de către Statele Unite, şi opoziţia Israelului cu privire la realizarea unui astfel de acord, presa de specialitate din domeniul apărării a sugerat, în cursul acestei zile, că acest lucru ar putea fi posibil dacă aeronavele respective ar fi mai puţin stealth, adică vizibile pe radarele israeliene.
Army Futures Command, cunoscut şi ca comandamentul american pentru implementarea noilor tehnologii militare la nivelul armatei SUA, a dat undă verde CDID – direcţia care se ocupa cu integrarea noilor capabilităţi militare – pentru a avansa în dezvoltarea unui plan de echipare a vehiculelor tactice și de luptă ale US Army cu energie electrică.
Bulgaria a anunțat un amplu proces pentru modernizarea tancurilor T-72 pe care Sofia le deține.
Confruntându-se în ultima perioadă cu un comportament tot mai agresiv al Turciei în Marea Egee și în estul Mediteranei, Grecia a fost determinată să stabilească parteneriate bilaterale și multilaterale care nu se limitează la domeniul diplomației, ci presupun și achiziții de tehnică militară.
Compania americană Raytheon a anunțat, săptămâna trecută, că sunt în curs negocieri pentru achiziționarea rachetelor sale AMRAAM de către Forţele Aeriene Bulgare, dar fără a oferi mai multe informații.
Potrivit unui raport realizat de mai mulţi experţi militari, pe baza informațiilor obţinute din surse deschise, citat de publicaţia Lenta.ru, armata rusă dispune de un total de 2685 de tancuri principale de luptă.
Fostul comandant al Trupelor de Desant-Asalt, general-locotenent Mihail Zabrodski, a atras atenția că se înregistrează întârzieri în includerea rachetelor de croazieră „Neptun” în echiparea cu tehnică de luptă a Forțelor Navale ucrainene.
Ieri, 19 septembrie, cotidianul EurAsian Times a publicat un editorial în care anunță că sistemele rusești de rachete antiaeriene S-400 Triumf livrate turciei “sunt defecte”.
În următorii cinci ani, avioanele de luptă americane ar putea primi un sistem de tragere cu laser, conceput pentru distrugerea rachetele sol-aer și aer-aer în procedurile de autoapărare.
Mass-media rusă a informat, pe 19.09.2020, că președintele SUA, Donald Trump, a declarat că Federația Rusă și-a creat propriile arme hipersonice furând informații despre acestea de la administrația americană anterioară, condusă de Barack Obama.
Simulatorul de zbor Reality H® dezvoltat de Thales pentru noile elicoptere Airbus H160 a obținut o recunoaștere importantă prin certificarea de nivel D (Level D Full Flight Simulator FFS) din partea Autorității Aeronautice Civile (DGAC). Reality H® asigură piloților pregătire de înalt nivel cu cel mai versatil și complet echipament de simulare existent pe piață.
E.S. Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, a salutat sosirea în țara noastră a primului sistem de rachete Patriot.
Armata turcă aşteaptă să primească, începând cu luna octombrie, primele tancuri Leopard 2A4 modernizate cu armură suplimentară Roketsan T1 – armură reactiv-pasivă.