În cel mai recent interviu al ministrului german al Apărării Boris Pistorius pentru televiziunea ZDF, în emisiunea „Berlin Direkt”, acesta avertizează despre un posibil război în Europa și necesitatea pregătirilor pentru o confruntare militară.
În cel mai recent interviu al ministrului german al Apărării Boris Pistorius pentru televiziunea ZDF, în emisiunea „Berlin Direkt”, acesta avertizează despre un posibil război în Europa și necesitatea pregătirilor pentru o confruntare militară.
De când au eliberat nordul Regiunii Herson, la sfârșitul anului 2022, forțele ucrainene au lansat multe raiduri mici peste Nipru. De obicei, ucrainenii provoacă unele daune, ucid sau capturează câțiva ruși, apoi se retrag rapid în timp ce artileria rusă și dronele încep să răspundă.
Statele Unite și-au anunțat intenția de a crea o nouă versiune a bombei nucleare B61, care este principalul tip de muniție nucleară lansat cu ajutorul avioanelor Forțelor Aeriene ale SUA. Aceasta va fi cea de-a treisprezecea versiune a bombei, care a fost dezvoltată în 1963.
În 1973 Israelul s-a aflat în unul din cele mai dificile momente ale existenței sale ca urmare a atacului surprinzător declanșat chiar de sărbătoarea Yom Kippur care poartă și numele războiului.
Kamran Bokhari, expert în probleme de securitate națională și politică externă la Institutul New Lines din Washington, a subliniat repercusiunile agresiunii israeliene împotriva Fâșiei Gaza asupra politicii Turciei în Orientul Mijlociu, subliniind un impact negativ semnificativ al evoluțiilor asupra obiectivelor Ankarei.
Vadim Brînzaniuc, candidat la Primăria Chișinăului, va fi prezent la DefenseRomania în cadrul emisiunii Obiectiv EuroAtlantic.
Rusia intenționează să desfășoare vedete purtătoare de rachete, puternic armate, într-un lac din teritoriul său nord-vestic extrem, creând astfel un punct suplimentar care permite lansarea unor eventuale atacuri spre Marea Baltică, Finlanda și Golful Finlandei, pe măsură ce tensiunile cu NATO riscă să escaladeze.
Este inclusiv un mesaj de descurajare strategică, au anunțat Forțele Armate Pakistaneze. Pakistanul a testat, miercuri, o rachetă balistică Ababeel capabilă să transporte mai multe focoase nucleare care pot ataca ținte diferite. Prima lansare a acestei rachete a avut loc cu aproape șapte ani în urmă, pe 24 ianuarie 2017, iar de atunci Pakistanul nu a mai efectuat niciun test.
Orice atac major împotriva unui Israel susținut de SUA ar putea duce chiar la sfârșitul regimului de la Teheran, iar conducătorii clericali iranieni știu asta.
Amenințarea imediată este vizibilă pentru toată lumea: Rusia a declanșat un război la frontierele NATO pentru a recăpăta, prin forță, poziția de actor internațional global al fostei URSS. Cu toate acestea - așa cum se precizează și în documentele de strategie ale NATO sau SUA - pericolul major, sistemic, vine dinspre China.
Ambasadorii NATO s-au întâlnit joi la Budapesta, pe măsură ce preocupările cresc în legătură cu legăturile Ungariei cu Rusia, în urma discuțiilor dintre premierul ungar Viktor Orban și președintele rus Vladimir Putin la începutul săptămânii.
Rusia a dislocat deja patru avioane MiG-31 în Crimeea. Acestea urmează să înceapă misiunile de patrulare deasupra Mării Negre Comandamentul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a reacționat imediat la solicitarea șefului statului de a începe patrularea Mării Negre cu interceptoare MiG-31I.
Invadarea Fâșiei Gaza de către Israel e iminentă pentru a atinge obiectivul distrugerii grupării teroriste palestiniene Hamas. Dar ce se va întâmpla pe frontul din Nord, unde activează gruparea șiită Hezbollah, subordonată total Iranului? Cum vor răspunde IDF (forțele de apărare israeliene) unei escaladări în nord odată cu intrarea în Gaza? Și, mai ales, va sta Iranul în afara jocului în ceea ce privește o intervenție militară directă?
Coloana Rusiei de tancuri și blindate, care s-a întins pe 60 de kilometri, în drumul spre Kiev, în timpul blitzkrieg-ului rus eșuat împotriva Ucrainei, urmărește și azi experții militari.
Statele Unite au livrat Ucrainei aproximativ 20 de rachete ATACMS (Army Tactical Missile Systems). Aceste rachete au fost folosite deja de forțele ucrainene pentru a lovi două baze aeriene rusești cheie aflate pe raza teritoriilor ocupate de Rusia. Aceasta a marcat prima utilizare cunoscută a rachetelor ATACMS furnizate de americani de către Ucraina, provocând daune semnificative echipamentelor și instalațiilor militare rusești. Livrarea rachetelor ATACMS către Ucraina a atras atenția și a provocat reacții, inclusiv critici din partea președintelui rus Vladimir Putin, care a calificat-o drept o "greșeală".
Administrația Biden ar putea să ceară Congresului finanțare suplimentară de cel puțin 100 de miliarde de dolari pentru a aborda conflictele din Israel sau Ucraina, dar și problemele interne, cum ar fi ajutorul pentru dezastre, scrie Politico.
Excelența Sa Adrian Zuckerman, fost ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, a acordat DefenseRomania un interviu în care a numit parteneriatul politico-militar dintre China, Federația Rusă și Iranul drept Axa Răului în ceea ce privește destabilizarea situației de securitate la nivel mondial.
Nu e niciun secret că Iranul, singurul stat din lume care are stipulat ca obiectiv în Constituție distrugerea Israelului, alimentează financiar și militar grupările teroriste care comit atentate împotriva Israelului.
Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a sosit la Beijing, a anunţat luni Moscova, înaintea unei vizite aşteptate în China a preşedintelui rus, Vladimir Putin, cu ocazia celui de-al treilea forum al Noilor drumuri ale mătăsii, relatează media internațională.
Președintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, consideră că Republica Moldova „își pierde identitatea”, din cauza politicii promovate de actuala conducere. Liderul de la Kremlin a făcut declarația în cadrul Summitului șefilor de state din cadrul CSI.
DefenseRomania vă invită să urmăriți vineri, 13 octombrie 2023, o nouă ediție a emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic”.
Excelența Sa Adrian Zuckerman, fost ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, a acordat DefenseRomania un interviu în care a vorbit inclusiv de starea Armatei României.
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, marţi, referitor la recunoaşterea inexistenţei limbii moldoveneşti, că Guvernul ucrainean va lua o decizie privind acest subiect într-o săptămână sau două.
La începutul administrației Biden, secretarul de stat al SUA Antony Blinken a promis că Statele Unite vor purta discuții cu China doar dacă vor duce la „rezultate tangibile” pentru soluționarea disputelor dintre rivalii strategici. Doi ani și jumătate mai târziu, această abordare pare să se fi schimbat, notează Reuters, într-o analiză publicată zilele trecute.
Excelența Sa Adrian Zuckerman, ambasador SUA, este invitat luni, 9 octombrie 2023, la DC News și Defense Romania. Interviul va fi difuzat live de la ora 13.00 și va fi axat pe situație tensionată de la nivel mondial, odată cu războiul declanșat împotriva Israelului.
Toate indiciile arată că IDF (forțele de apărare israeliene) pregătesc o invazie de proporții a Fâșiei Gaza după atacurile fără precedent ale Hamas de ieri.
Excelența Sa Reuven Azar, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Israelului în România, în contextul atacului fără precedent asupra Israelului, a oferit în exclusivitate un interviu pentru Dc News și DefenseRomania.
Sprijinirea Ucrainei de către aliați, în contextul unui război ce se prefigurează a fi de lungă durată, e crucială pentru rezistența forțelor armate ucrainene de apărare în fața invadatorului rus. Diferite situații de ordin politic intern în statele aliate, arată dinamica pe care o poate cunoaște acest sprijin militar, logistic și umanitar acordat Ucrainei.
DefenseRomania vă invită să urmăriți vineri, 06 octombrie 2023, o nouă ediție a emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic”.
După ce toată vara au testat diverse modalități de oprire a contraofensivei ucrainene din regiunea Zaporojie, liderii militari ruși, în sfârșit, s-au hotărât cum să rezolve problema: vor lansa, în această toamnă, o ofensivă bazată pe tancuri, dar nu în Zaporojie.