Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Armata israeliană a deschis pe rețele de socializare conturi în limba persană
28 aug 2019 / 14:32
Armata israeliană a deschis un cont de Twitter în persană pentru ca postările sale să fie citite de "poporul iranian", a anunţat aceasta miercuri pe contul său în limba engleză, potrivit AFP.

Acest anunţ intervine pe fondul tensiunilor crescute între Iran şi Israel, care susţine că va stopa "expansionismul" iranian în regiune şi se consideră drept ţinta desemnată a programului nuclear al Teheranului.

Israelul a declarat că a împiedicat în weekend un atac cu dronă împotriva teritoriului său, orchestrat de Iran de pe teritoriul Siriei. Şi în Liban un atac cu drone a vizat o poziţie Hezbollah în apropiere de Beirut, atac imputat statului israelian.

"Poporul iranian merită să audă adevărul şi este exact ceea ce vom difuza", afirmă miercuri armata israeliană, care a publicat pe Twitter în limba farsi aceleaşi informaţii ca şi pe celelalte conturi ale sale în limbi străine.

Ea a publicat o organigramă prezentată ca fiind cea a "comandanţilor atacului iranian cu dronă ucigaşă", despre care Israelul spune că a anihilat-o în cursul loviturii raidului efectuat sâmbătă seara în Siria.

"Iranienii pot vedea ei înşişi că nu sunt duşmanul nostru, dar că regimul iranian care îi reprimă este", susţine armata israeliană pe contul său de Twitter în limba engleză.

Deschis în data de 21 august, contul de Twitter în farsi are deja peste 1.000 de abonaţi. Armata israeliană a anunţat de asemenea că a deschis conturi pe Instagram şi Telegram.

"Odată cu deschiderea conturilor în farsi, unitatea de purtător de cuvânt al armatei va fi prezentă în şase limbi pe reţelele de socializare: ebraică, engleză, arabă, franceză, spaniolă şi farsi'', afirmă armata israeliană într-un comunicat.

Vezi și: Iran acuză SUA că permit Israelului să bombardeze Irakul

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Ciucă anunță că militarii români aflați în Turcia sunt în afara oricărui pericol după cutremurul
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro