Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Armata israeliană a deschis pe rețele de socializare conturi în limba persană
28 aug 2019 / 14:32
Armata israeliană a deschis un cont de Twitter în persană pentru ca postările sale să fie citite de "poporul iranian", a anunţat aceasta miercuri pe contul său în limba engleză, potrivit AFP.

Acest anunţ intervine pe fondul tensiunilor crescute între Iran şi Israel, care susţine că va stopa "expansionismul" iranian în regiune şi se consideră drept ţinta desemnată a programului nuclear al Teheranului.

Israelul a declarat că a împiedicat în weekend un atac cu dronă împotriva teritoriului său, orchestrat de Iran de pe teritoriul Siriei. Şi în Liban un atac cu drone a vizat o poziţie Hezbollah în apropiere de Beirut, atac imputat statului israelian.

"Poporul iranian merită să audă adevărul şi este exact ceea ce vom difuza", afirmă miercuri armata israeliană, care a publicat pe Twitter în limba farsi aceleaşi informaţii ca şi pe celelalte conturi ale sale în limbi străine.

Ea a publicat o organigramă prezentată ca fiind cea a "comandanţilor atacului iranian cu dronă ucigaşă", despre care Israelul spune că a anihilat-o în cursul loviturii raidului efectuat sâmbătă seara în Siria.

"Iranienii pot vedea ei înşişi că nu sunt duşmanul nostru, dar că regimul iranian care îi reprimă este", susţine armata israeliană pe contul său de Twitter în limba engleză.

Deschis în data de 21 august, contul de Twitter în farsi are deja peste 1.000 de abonaţi. Armata israeliană a anunţat de asemenea că a deschis conturi pe Instagram şi Telegram.

"Odată cu deschiderea conturilor în farsi, unitatea de purtător de cuvânt al armatei va fi prezentă în şase limbi pe reţelele de socializare: ebraică, engleză, arabă, franceză, spaniolă şi farsi'', afirmă armata israeliană într-un comunicat.

Vezi și: Iran acuză SUA că permit Israelului să bombardeze Irakul

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

China trebuie să aleagă între J-20 și J-31. Chinezii admit că s-au inspirat de la americani
În loc de tancuri T-14 Armata, Forţele Armate Ruse primesc promisiuni
SUA își sporesc prezența în Polonia. Pentagonul va disloca prin rotație încă 1000 de soldați
Exercițiu militar fără precedent al SUA, în Marea Neagră
Prelungirea embargoului asupra Iranului este o insultă, spun oficialii iranieni
Serbia ar fi comandat un sistem de apărare antiaeriană din China
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro