Coreea de Sud, proiect pentru dezvoltarea unui nou tanc: Designul futurist îl face să fie complet diferit de orice alt blindat clasic
Industria de apărare sud-coreeană a prezentat recent designul unei noi generaţii de tancuri, denumit deja K3 de către unii analişti militari, precizează publicaţia Sunshine. Acest tanc este un răspuns la evaluarea armatei sud-coreene potrivit căreia actualul sau tanc K2 Black Panther nu mai răspunde în mod adecvat cerințelor tactice ale scenariilor de luptă moderne.
Șeful Statului Major al armatei sud-coreene și-a dat aprobarea pentru dezvoltarea NG-MBT, iar primul prototip este prevăzut să fie lansat în 2030. Acest tanc de nouă generație urmează să fie dezvoltat în anii 2030 și se așteaptă să aducă îmbunătățiri în ceea ce privește puterea de foc, protecția și mobilitatea pentru armata Republicii Coreea.
Designul NG-MBT păstrează o configurație tradițională, cu un compartiment pentru șofer în față, o turelă în mijloc și motorul situat în spate. O trăsătură distinctivă este amplasarea neconvențională a echipajului, toți cei trei membri ai echipajului - șoferul, comandantul și fiind - fiind poziţionaţi într-o capsulă blindată în secțiunea frontală a carenei.
Acest design urmărește să ofere un nivel suplimentar de protecție prin izolarea echipajului de încărcătorul automat și de magazia de muniție.
Asemănător cu AbramsX și cu tancurile rusești T-14 Armata, NG-MBT dispune de o turelă fără pilot înarmată cu un tun de 130 mm cu țeavă lisă, controlat de la distanță. Acest tun permite tancului să lovească țintele la o distanță maximă de 5 km și include un sistem de încărcare complet automatizat.
În plus, tancul este înarmat cu cel puțin două rachete ghidate antitanc cu o rază maximă de acțiune de 8 km. De asemenea, turela ar putea fi echipată cu o stație de armament controlată de la distanță, proiectată pentru a fi înarmată cu arme cu calibru între 12,7 și 30 mm, în funcție de preferințele utilizatorului.
În ceea ce privește capacitățile de apărare, NG-MBT include un sistem de contramăsuri în infraroșu (DIRCM), conceput pentru a contracara rachetele inamice. Acesta este cuplat cu un sistem de protecție activă (APS) și un dispozitiv de bruiaj al dronelor.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News