Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
IDEB 2018. Vehiculul tactic blindat 4x4, GERLACH și vehiculul tactic ușor, FOX
Evenimente
Data actualizării:
Data publicării:
IDEB 2018. Zetor Engineering Slovacia, a.s., parte a sectorului de inginerie al HTC INVESTMENTS, a.s., prezintă un prototip inovator, vehiculul de apărare tactic blindat 4x4 denumit GERLACH. 

IDEB 2018. Zetor Engineering Slovacia, înființată în iunie 2000, este responsabilă de proiectarea, dezvoltarea și realizarea prototipului funcțional al acestui vehicul. Compania funcționează sub forma unui centru de cercetare și dezvoltare profesionist, având ca activitate dezvoltare, inovare și livrarea de  echipamente în diferite domenii, inclusiv industria de apărare. Proiectul GERLACH a implicat și o serie de alte companii din sectorul inginerie aparținând HTC Investment a.s., precum Zetor Engineering Brno, Ltd., care a fost responsabilă pentru proiectele vehiculelor cu șenile, Wolfdog și Fox, și IPM Engineering, Ltd., aceasta contribuind la mai multe proiecte (muniția vehiculului, echipamentul de teren al sistemului de aterizare, rezervorul de combustibil sau dezvoltarea vehiculului terestru fără pilot (unmanned ground vehicle - UGV) cu comandă de la distanță). La fel de importantă a fost și expertiza companiei ZETOR Tractors în tehnologia off-road.

 GERLACH – vehiculul tactic al viitorului

 Avantajul principal pe care GERLACH îl oferă este faptul că acest proiect ia în considerare cele mai recente inovații tehnice și de construcție, cât și experiența din operațiunile de luptă din ultimele decenii. În timp ce o parte din competitorii săi din acest segment au fost dezvoltați acum câteva decenii, GERLACH oferă un nou nivel de protecție, modularitate, mobilitate și confort pentru cele mai diverse tipuri de desfășurare de forțe.

 GERLACH – nivel de protecție ridicat la cost extrem de competitiv

 GERLACH se remarcă în mod special prin îmbinarea nivelului de protecție realizabil și a mobilității ridicate la un preț extrem de competitiv.

 Caracteristici principale:

Protecție balistică și anti-mine opțională - permite configurarea vehiculului GERLACH până la nivelul de protecție STANAG 4569 Volume 3, unul dintre cele mai înalte niveluri specificate în sistemele de dispozitive explozive improvizate (IEDs - Improvised Explosive Device Systems)

- Cost extrem de competitiv – prețul versiunii de bază începe de la 398.000 EUR. Prețul este valabil pentru toți clienții, indiferent de piața vizată.

- Mobilitate ridicată

 O combinație de compartimente confortabile pentru echipaj - în afara configurațiilor obișnuite  2 + 2 și 2 + 3, vehiculul oferă, de asemenea, și configurația de nivel superior de 2 + 4 membrii ai echipajului. Mobilitatea ridicată este realizată, în mod special, datorită soluțiilor unice de construcție și utilizării de componente-cheie de înaltă calitate, de la furnizori europeni renumiți.

GERLACH – un potențial produs global

Proiectul GERLACH vizează toate piețele în care se derulează achiziția sau înlocuirea vehiculelor multifuncționale 4x4 uzate. GERLACH este considerat ca fiind răspunsul la cele mai recente și viitoare cerințe pentru modernizarea armatelor sau forțelor de securitate.

FOX – vehicul de desfășurare rapidă

FOX este un vehicul de desfășurare rapidă, cu performanțe ridicate pe teren accidentat pentru categoria RDV (Rapid Deployment Vehicle), destinat nevoilor forțelor speciale sau forțelor de desfășurare rapide. Vehiculul poate transporta un echipaj de patru membri împreună cu echipamentele acestora, inclusiv armament.

Vehiculul a fost prezentat în premieră în cadrul expoziției IDET 2017. Principalele caracteristici ale vehiculului FOX includ performanțe ridicate de teren accidentat, greutate redusă, adaptabilitate de configurare în funcție de diferitele cerințe ale clientului. Vehiculul a fost prezentat din nou, ca urmare a feedback-ului pozitiv primit în cadrul evenimentului IDET 2017, acesta fiind supus chiar și la teste militare în afara granițelor.

Despre Engineering Slovacia, a.s.

Compania face parte din sectorul de inginerie al HTC INVESTMENTS a.s., concentrându-se pe cercetarea și dezvoltarea în segmentul know-how-ului industrial. În prezent, compania este organizată ca un centru de cercetare și dezvoltare profesionist pentru aplicații mobile destinate mașinilor și vehiculelor speciale. Compania a fost înființată în iunie 2000 și este un partener profesional pentru dezvoltarea, inovația și soluțiile complete de livrare, printre altele, și în domeniul industriei de apărare. Zetor Engineering Slovacia, a.s. este un partener profesionist pentru dezvoltarea, inovarea și soluțiile complete de livrare în domeniul industriei de apărare.

Despre O HTC Investments a.s.

HTC holding a.s.  și-a început activitatea ca societate de investiții locale în 1992, când a investit capitalul său în primele companii din domeniul tehnologiei informației. În fiecare an, compania a dobândit o experiență nouă în gestionarea investițiilor, datorită căreia volumul activelor sale a crescut treptat, precum și perimetrul regional al activității acesteia.

Activitățile sale s-au extins treptat la activități de fabricare și cercetare și dezvoltare de produse destinate diferitelor aplicații în inginerie, agricultură, automobile, feroviare, textile, energie și în industria aerospațială.

Astfel, mica întreprindere cu operațiuni locale, a devenit în cele din urmă un jucător puternic în domeniul investițiilor, care, prin filialele sale, a reușit să treacă granițele slovace și astăzi este reprezentată nu numai într-o serie de țări europene, ci și în America de Nord, India și China. Având ani de experiență la nivelul întregului management, HTC Investments a.s. creează soluții strategice și de investiții care permit partenerilor săi să își minimizeze riscurile și să își maximizeze profitul.


Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

DC Media Group Audience
Ce se întâmplă duminică în România. Eveniment major
BIAS 2018. Evoluții în premieră absolută pentru România
Ziua Aviaţiei: ”România, una dintre primele ţări care au fructificat potenţialul aviaţiei”
Invictus Games. Militari români răniți, în Australia
AEROMANIA 2018, cel mai îndrăgit show aviatic de pe litoral
BIAS 2018. Listă participanți și data celui mai mare show aerian din România
Klaus Iohannis participă la summitul NATO de la Bruxelles
Summit NATO. Europenii îl critică pe Trump, tensiuni în Alianță
Prezenţa forţelor armate SUA în România, beneficii
Mircea Dușa, la Luxemburg. Proiectele PESCO, decizia Consiliului privind regulile de guvernanţă
Ziua Drapelului Național, 26 iunie. Mihai Fifor, prezent la ceremonie
Cel mai mare spectacol aerian din vestul ţării. Care este surpriza ediției
Eveniment de amploare, la a douăsprezecea ediție
Mircea Dușa: Spaţiul Balcanilor de Vest reprezintă o zonă cu interes strategic
Exerciţiu în Buzău, "leagănul paraşutismului militar românesc"
BOBAS 2018. Miting aerian de talie națională la Buzău
Black sea and Balkans Security Forum. Fifor, despre securitatea în regiune
Donald Trump şi Kim Jong Un, prima strângere de mână de la Singapore
Trump, întrevedere cu Kim Jong-Un. Summitul de la Singapore, cost uriaș
Aviația rusă a omorât cel puțin 51 de civili în Siria
Mihai Fifor, reuniune a miniștrilor Apărării NATO la Bruxelles
Ministrul Apărării, Mihai Fifor, prezent la Exerciţiul multinaţional Salamis Storm (SALSTO)-18
Summit Singapore. Cele mai importante aspecte dezbătute
Ceremonii în memoria comandorului Ion Stăiculescu
Forum de pregătire a Summitului NATO din iulie 2018 la Bucureşti
Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Rezervistului Militar
Ziua Armei Geniului, ceremonii militare. Restricţii de trafic în Capitală
Miting aviatic la Brăila. Ocazii rare pentru spectatori
Constanţa găzduieşte Conferinţa Comandanţilor Academiilor Navale din Europa şi NATO
Ziua Porților Deschise la Brigada 30 Gardă "Mihai Viteazul"

Ştiri Recomandate

Un propagandist rus enumeră podurile din Germania pe care Rusia le-ar putea lovi ca răspuns la un atac cu rachete germane Taurus asupra Podului Crimeei
Macron revine asupra iniţiativei trimiterii de forţe militare în Ucraina: Nu luptăm împotriva poporului rus și refuzăm să ne angajăm în logica escaladării
Italia va retrage sistemul SAMP/T Mamba dislocat temporar în Slovacia. Pro-rusul Robert Fico întreabă: „Cine va păzi centralele noastre nucleare”
Un semnal pentru Putin | Unde ar putea fi desfășurate forțele NATO în Ucraina dacă s-ar da curs iniţiativei lui Macron: Graniţele cu Transnistria şi Belarus sunt luate în calcul
Lipsa prafului de pușcă, o mare problemă în sprijinul Ucrainei. Țările din nord vin cu o alternativă la materia primă adusă din China
Un alt tanc M1 Abrams a fost distrus de ruşi în apropiere de Avdiivka (Foto/Video): Ucrainenii ar fi pierdut în total trei astfel de tacuri
Fost pilot american, mesaj pentru ucraineni: F-16 este o primadonă, este foarte sensibil și are nevoie de o întreținere deosebită
Trump poate candida la președinția SUA după o victorie spectaculoasă cu 9-0. Curtea Supremă obligă statul Colorado să-l repună pe buletine
„Aripa robot” a făcut primul zbor. Noua dronă XQ-67A a marcat în SUA trecerea la cea de-a doua generație de avioane de luptă colaborative
NATO continuă exercițiile militare până la Cercul Polar. „Dacă acum 2 ani mi-ai fi spus că prima vizită a președintelui finlandez va fi la un exercițiu NATO, nu aș fi crezut”
Surpriză într-un program hipersonic anunțat ca anulat. SUA au publicat o imagine cu o rachetă hipersonică AGM-183 sub aripa unui bombardier B-52
Ministerul britanic al apărării: Pierderile Rusiei în Ucraina nu au fost niciodată atât de mari. Bilanțul, mai negru chiar și decât cel înregistrat la Bahmut
GUR ucrainean a lovit un pod de cale ferată de lângă Samara, Rusia
Triada nucleară a Chinei se dezvoltă incredibil de rapid, avertizează generalii americani. Progrese rapide, înregistrate și în tehnologia spațială
20.000 de militari aliați vor traversa fluviul Vistula, cel mai mare din Polonia, într-o demonstrație de forță pentru descurajarea Rusiei
Serviciile secrete ucrainene spun că au spart serverele Ministerului rus al Apărării
SUA au testat apărarea Europei cu bombardiere strategice B-1B. Toate scenariile au fost luate în calcul, inclusiv un atac nuclear surpriză
Netanyahu: Israelul nu va capitula în fața cererilor delirante ale Hamas
Continuă negocierile de pace în Fâșia Gaza, se așteaptă un răspuns din partea Hamas
Rusia și China mimează cu stângăcie preocuparea pentru soluționarea diplomatică a războiului din Ucraina 
Berlinul se află într-o situație incomodă, a spus ministrul apărării: „Putin vrea să destabilizaze Germania”
Nikki Haley a obținut prima victorie în fața lui Donald Trump însă decalajul rămâne unul uriaș
Condiții cât o capitulare: Rusia a cerut imediat după invazie reducerea Armatei Ucrainei la 85.000 de oameni și 350 de tancuri pentru a-i „aproba” aderarea la UE
Surprinzător sau nu, și viitoarele fregate olandeze cu capacități de apărare hipersonică ar putea fi construite în România
Israelul a acceptat un armistițiu de 6 săptămâni în Gaza mai mult pentru SUA. Mingea e în terenul grupării teroriste Hamas
Maia Sandu, despre aderarea R. Moldova la UE: Avem mult de muncă, dar împreună putem depăși orice obstacol
Cum a penetrat Rusia o convorbire între înalți generali germani ai Bundeswehr. Radu Carp: Rușii se tem de rachetele Taurus mai mult decât orice
Rusia a lansat o rachetă balistică intercontinentală Yars pentru a-i testa caracteristicile, o premieră în 2024 (Video). Rușii se laudă cu o rază de acțiune de 11.000 km
Chinezii testează portavionul Liaoning, momentan cu machete J-35. China e optimistă că modificarea navelor va integra avioanele
Germania susține că vor exista „consecințe drastice” după scandalul interceptărilor generalilor nemți de Rusia
Trump a câștigat și în Missouri și Michigan și e aproape sigur că-l va înfrunta din nou pe Biden. „Super Tuesday” va aduce cel mai probabil înfrângerea finală pentru Nikki Haley
Un pilot român dezvăluie primul lucru pe care-l simți când treci de la MiG-21 LanceR la F-16. Toți piloții din prima serie de la Borcea au zburat deja pe F-uri
pixel