Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
IDEB 2018. Vehiculul tactic blindat 4x4, GERLACH și vehiculul tactic ușor, FOX
Evenimente
Data actualizării:
Data publicării:
IDEB 2018. Zetor Engineering Slovacia, a.s., parte a sectorului de inginerie al HTC INVESTMENTS, a.s., prezintă un prototip inovator, vehiculul de apărare tactic blindat 4x4 denumit GERLACH. 

IDEB 2018. Zetor Engineering Slovacia, înființată în iunie 2000, este responsabilă de proiectarea, dezvoltarea și realizarea prototipului funcțional al acestui vehicul. Compania funcționează sub forma unui centru de cercetare și dezvoltare profesionist, având ca activitate dezvoltare, inovare și livrarea de  echipamente în diferite domenii, inclusiv industria de apărare. Proiectul GERLACH a implicat și o serie de alte companii din sectorul inginerie aparținând HTC Investment a.s., precum Zetor Engineering Brno, Ltd., care a fost responsabilă pentru proiectele vehiculelor cu șenile, Wolfdog și Fox, și IPM Engineering, Ltd., aceasta contribuind la mai multe proiecte (muniția vehiculului, echipamentul de teren al sistemului de aterizare, rezervorul de combustibil sau dezvoltarea vehiculului terestru fără pilot (unmanned ground vehicle - UGV) cu comandă de la distanță). La fel de importantă a fost și expertiza companiei ZETOR Tractors în tehnologia off-road.

 GERLACH – vehiculul tactic al viitorului

 Avantajul principal pe care GERLACH îl oferă este faptul că acest proiect ia în considerare cele mai recente inovații tehnice și de construcție, cât și experiența din operațiunile de luptă din ultimele decenii. În timp ce o parte din competitorii săi din acest segment au fost dezvoltați acum câteva decenii, GERLACH oferă un nou nivel de protecție, modularitate, mobilitate și confort pentru cele mai diverse tipuri de desfășurare de forțe.

 GERLACH – nivel de protecție ridicat la cost extrem de competitiv

 GERLACH se remarcă în mod special prin îmbinarea nivelului de protecție realizabil și a mobilității ridicate la un preț extrem de competitiv.

 Caracteristici principale:

Protecție balistică și anti-mine opțională - permite configurarea vehiculului GERLACH până la nivelul de protecție STANAG 4569 Volume 3, unul dintre cele mai înalte niveluri specificate în sistemele de dispozitive explozive improvizate (IEDs - Improvised Explosive Device Systems)

- Cost extrem de competitiv – prețul versiunii de bază începe de la 398.000 EUR. Prețul este valabil pentru toți clienții, indiferent de piața vizată.

- Mobilitate ridicată

 O combinație de compartimente confortabile pentru echipaj - în afara configurațiilor obișnuite  2 + 2 și 2 + 3, vehiculul oferă, de asemenea, și configurația de nivel superior de 2 + 4 membrii ai echipajului. Mobilitatea ridicată este realizată, în mod special, datorită soluțiilor unice de construcție și utilizării de componente-cheie de înaltă calitate, de la furnizori europeni renumiți.

GERLACH – un potențial produs global

Proiectul GERLACH vizează toate piețele în care se derulează achiziția sau înlocuirea vehiculelor multifuncționale 4x4 uzate. GERLACH este considerat ca fiind răspunsul la cele mai recente și viitoare cerințe pentru modernizarea armatelor sau forțelor de securitate.

FOX – vehicul de desfășurare rapidă

FOX este un vehicul de desfășurare rapidă, cu performanțe ridicate pe teren accidentat pentru categoria RDV (Rapid Deployment Vehicle), destinat nevoilor forțelor speciale sau forțelor de desfășurare rapide. Vehiculul poate transporta un echipaj de patru membri împreună cu echipamentele acestora, inclusiv armament.

Vehiculul a fost prezentat în premieră în cadrul expoziției IDET 2017. Principalele caracteristici ale vehiculului FOX includ performanțe ridicate de teren accidentat, greutate redusă, adaptabilitate de configurare în funcție de diferitele cerințe ale clientului. Vehiculul a fost prezentat din nou, ca urmare a feedback-ului pozitiv primit în cadrul evenimentului IDET 2017, acesta fiind supus chiar și la teste militare în afara granițelor.

Despre Engineering Slovacia, a.s.

Compania face parte din sectorul de inginerie al HTC INVESTMENTS a.s., concentrându-se pe cercetarea și dezvoltarea în segmentul know-how-ului industrial. În prezent, compania este organizată ca un centru de cercetare și dezvoltare profesionist pentru aplicații mobile destinate mașinilor și vehiculelor speciale. Compania a fost înființată în iunie 2000 și este un partener profesional pentru dezvoltarea, inovația și soluțiile complete de livrare, printre altele, și în domeniul industriei de apărare. Zetor Engineering Slovacia, a.s. este un partener profesionist pentru dezvoltarea, inovarea și soluțiile complete de livrare în domeniul industriei de apărare.

Despre O HTC Investments a.s.

HTC holding a.s.  și-a început activitatea ca societate de investiții locale în 1992, când a investit capitalul său în primele companii din domeniul tehnologiei informației. În fiecare an, compania a dobândit o experiență nouă în gestionarea investițiilor, datorită căreia volumul activelor sale a crescut treptat, precum și perimetrul regional al activității acesteia.

Activitățile sale s-au extins treptat la activități de fabricare și cercetare și dezvoltare de produse destinate diferitelor aplicații în inginerie, agricultură, automobile, feroviare, textile, energie și în industria aerospațială.

Astfel, mica întreprindere cu operațiuni locale, a devenit în cele din urmă un jucător puternic în domeniul investițiilor, care, prin filialele sale, a reușit să treacă granițele slovace și astăzi este reprezentată nu numai într-o serie de țări europene, ci și în America de Nord, India și China. Având ani de experiență la nivelul întregului management, HTC Investments a.s. creează soluții strategice și de investiții care permit partenerilor săi să își minimizeze riscurile și să își maximizeze profitul.


Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

SUA, reacție după ce Rusia a anunțat că va trimite Siriei sisteme S-300
Alba Iulia. 'Fotograful Unirii', omagiat de biciclişti
Festivalul AeroNautic, în București, pe Lacul...
Crucea de pe Caraiman, 90 de ani de la inaugurare. Ceremonii
AeroNautic Show 2018, Lacul Morii - București
11 septembrie 2001 - comemorare la Deveselu
Libia, conflict între milițiile rivale
Avioane de luptă ruseşti interceptate deasupra Mării Negre
Ziua Marinei. Cel mai mare spectacol naval al anului
14 august, Ziua Recunoştinţei. Ceremonii în Constanţa
Turcia și Rusia, pregătire a unui summit pe tema Siriei
Ziua Marinei Române. Forțele Navale, eveniment la Galați și București - Video
Ziua Marinei Române. Forțele Navale, evenimente zilnice până în 15 august 2018
Suceava Air Show 2018. Cine sunt participanții
Imnul naţional, intonat pe cel mai înalt vârf din România. Video
BIAS 2018, 28 iulie. Program complet, spectacol cu 150 de aeronave, urmărit de peste 100.000 de oameni
Ce se întâmplă duminică în România. Eveniment major
BIAS 2018. Evoluții în premieră absolută pentru România
Ziua Aviaţiei: ”România, una dintre primele ţări care au fructificat potenţialul aviaţiei”
Invictus Games. Militari români răniți, în Australia
AEROMANIA 2018, cel mai îndrăgit show aviatic de pe litoral
BIAS 2018. Listă participanți și data celui mai mare show aerian din România
Klaus Iohannis participă la summitul NATO de la Bruxelles
Summit NATO. Europenii îl critică pe Trump, tensiuni în Alianță
Prezenţa forţelor armate SUA în România, beneficii
Mircea Dușa, la Luxemburg. Proiectele PESCO, decizia Consiliului privind regulile de guvernanţă
Ziua Drapelului Național, 26 iunie. Mihai Fifor, prezent la ceremonie
Cel mai mare spectacol aerian din vestul ţării. Care este surpriza ediției
Eveniment de amploare, la a douăsprezecea ediție
Mircea Dușa: Spaţiul Balcanilor de Vest reprezintă o zonă cu interes strategic

Ştiri Recomandate

Simularea unei noi invazii sau manevre militare reale? Rusia și Belarus încep pregătirile cu cei 13 000 de militari pentru exercițiile strategice West-2025
Competiţia în domeniul dronelor miliare este acerbă: Ucraina are acum un program de drone mult mai avansat decât Statele Unite
Rușii au declanșat primul atac masiv asupra Ucrainei din 2025. Rachetele și dronele rusești au vizat ținte de pe întreg teritoriul ucrainean, până la granița cu Polonia
Germania nu vrea să învețe rusa. Infrastructura critică va fi supravegheată de Apărarea Teritorială, o structură nou-formată în Bundeswehr
Bătrânul transportor blindat american de 60 de ani triumfă în Ucraina
NATO lansează “Baltic Sentry”, operațiunea pentru protecția infrastructurii subacvatice din Marea Baltică
Berlinul se pregătește să preia conducerea sprijinului pentru Ucraina: Obuziere automatizate RCH 155, sisteme IRIS-T și Patriot, pe lista livrărilor către Kiev
”Suveraniștii” germani din AfD pregătesc deja „biletele de deportare”. În vizor ar putea fi luați inclusiv românii din Germania
Rachetele ATACMS ucrainene ar fi lovit o mare uzină rusă aflată în prima liniei a importanţei strategice (Foto/Video): Ministerul rus al Apărării confirmă atacul asupra regiunii Bryansk
România își crește participarea în Flancul estic și va face parte din trei grupuri de luptă ale NATO
SUA au dat numele următoarelor două portavioane din clasa Ford: Clinton şi Bush. Construcția va începe în următorii ani
Partizanii ucraineni din Mișcarea Atesh susțin că forţele ruse consolidează sistemul de apărare aeriană din Crimeea (Foto)
Garantarea securităţii regiunii Mării Negre este crucială: Bulgaria aşteaptă să primescă primele avioane F-16 Block 70
Avionul american de vânătoare de generația a VI-a ar putea fi un „urmaș al F-35”: U.S. Air Force are nevoie de o schimbare fundamentală până în 2050
În 2024, NATO a avut de interceptat un număr însemnat de aeronave rusești deasupra Mării Baltice: Au fost efectuate peste 300 de misiuni de poliție aeriană
Grecia redefinește echilibrul strategic în Marea Mediterană prin recepționarea ultimelor avioane de luptă Rafale F3R
Coreea de Nord a pierdut deja un sfert dintre militarii desfășurați în Rusia: Surse sud-coreene susțin că peste 300 de soldați au fost uciși, iar alți 2.700 răniți
Consilierul pentru securitate națională al SUA trage un semnal de alarmă: Inteligența artificială este cea mai mare amenințare a vremurilor noastre
După ce a anunțat introducerea în serviciu a 1.000 de drone strategice, Iranul vrea înființarea unei categorii independente de forțe armate, bazată pe drone
O nouă țară din Europa a ales achiziția de H145M. Elicopterele multirol sunt propuse și României, dar programul nu pare o prioritate
După dislocarea Rafale în România, Franța se conectează total la Europa: Pentru prima dată tehnicienii avioanelor Rafale vor lucra și pe Eurofighter
Situaţiile disperate, cer măsuri disperate: Ca un tanc M1A1 Abrams să nu ajungă în mâinile ruşilor, ucrainenii l-au distrus cu o dronă (Video)
Polonia, primul membru NATO care e oficial de acord cu propunerea lui Trump: 5% din PIB pentru Apărare
O imagine rară cu momentul în care un avion ucrainean MiG-29 lansează o bombă de tip AASM Hammer asupra unor ținte rusești
Nu era țintă ucraineană. Un “friendly fire” ruso - nord-coreean spune multe despre nivelul și calitatea cooperării militare dintre cele două părți (Video)
„Flota din umbră” a Rusiei, pe radarele americanilor. Noi sancțiuni americane stârnesc nemulțumirea Rusiei
Statistici rusești privind atacurile ucrainene din 2024: “Peste 7.300 de drone au atacat ținte din 35 de regiuni ale Rusiei”
Tensiuni între Turcia și Algeria din cauza participării separatiștilor kurzi la conferința Frontului Polisario de la Tinduf
Turcia a „deconectat” sistemul de producție rusă S-400 din rețeaua sa de radare. De la început ar fi putut fi o simplă eroare a echipei de proiectare
Avertisment din partea celor trei state membre NATO care se învecinează cu Rusia: Europa nu este pregătită de o confruntare fără ajutorul SUA
Cehia răspunde declarațiilor lui Trump cu: „Să ne păstrăm calmul”. Președintele Pavel nu crede că 5% din PIB e realist, dar admite că trebuie atins 3%
Cinci scenarii ale războiului din Ucraina, iar renunțarea la teritorii e doar în unul, cel mai „umanist”. Un pont: Nu pariați niciodată împotriva SUA
pixel