Compania franceză Texelis a prezentat în România informații despre produsul Celeris, ca potențială soluție inclusiv pentru înzestrarea Armatei României cu blindate 4x4.
Compania franceză Texelis a prezentat în România informații despre produsul Celeris, ca potențială soluție inclusiv pentru înzestrarea Armatei României cu blindate 4x4.
Parisul e hotărât să-și pună industria de apărare la treabă. Declarațiile oficialilor francezi, în frunte cu președintele Macron, converg spre o accelerare susținută a ritmului producției de armament.
Se uită des faptul că cele două fregate ale României - Regina Maria și Regele Ferdinand - ar fi trebuit să intre de mult timp într-un program de modernizare, program care era de fapt o anexă la contractul „Corveta multifuncțională”. Planurile de azi cu cele două nave sunt extrem de îndrăznețe, dar oare sustenabile?
Eurenco investește 500 de milioane de euro în producția de praf de pușcă în fabricile sale din Europa. Compania franceză a anunțat că fabricile sale din localitatea franceză Sorgue, din orașul Bergerac, din orașul suedez Karlskoga și din localitatea belgiană Clermont vor beneficia de investiţii care vor creşte capacitatea de producţie.
Departamentul de Stat a aprobat un proiect urgent care prevede vânzarea de echipamente militare în valoare de 138 de milioane de dolari pentru Ucraina, permițând reparații esențiale și achiziționarea de piese de schimb necesare pentru sistemele de rachete Hawk. SUA au precizat că aceasta finanţare pentru mentenanţa sistemului de rachete HAWK va fi asigurată prin intermediul programului Foreign Military Sales (FMS).
Compania Skydio din Silicon Valley a trimis sute dintre cele mai performante UAV-uri ale sale în Ucraina pentru a ajuta armata ucraineană să lupte împotriva forţelor ruse de ocupaţie, dar aceste drone nu a dat cele mai bune rezultate, potrivit The Wall Street Journal.
Sistemul de rachete antiaeriene Patriot și-a dovedit eficiența în Ucraina și a asigurat vânzări viitoare. Producătorii au declarat pentru Defense News că se concentrează pe creșterea producției de rachete pe care sistemul Patriot le folosește ca interceptoare. Potrivit RTX Corporation, Patriot este în prezent utilizat de 19 țări, cu peste 250 de sisteme de rachete antiaeriene în total.
La scurt timp după ce prim-ministrul britanic Rishi Sunak a anunțat un „efort național” pentru asigurarea viitorului industriei nucleare de apărare a Regatului Unit, a fost publicat Documentul de comandă pentru apărarea nucleară (Defence Nuclear Command Paper), prin care guvernul stabilește „la scară completă efortul nuclear național al Regatului Unit”.
AESA Aircraft Nose Radar e noul radar dezvoltat 100% autohton de industria turcă, potrivit presei din Turcia. Radarul a fost dezvoltat pentru F-16 și, se pare, a fost integrat cu succes iar primul zbor a avut loc. Dar radarul nu se va limita doar la F-16.
Armata SUA a desfășurat în Irak noile sale sisteme de apărare antiaeriană cu lase de mare putere și rază scurtă de acțiune (DE M-SHORAD), după cum relatează publicaţia Defense News. Aceste sisteme avansate de arme laser sunt testate în medii de luptă reale pentru a le evalua eficacitatea și capacitatea operațională.
România ar urma să efectueze teste în teren și de tragere cu tancul sud-coreean K2 Black Panther, în vederea unei achiziții militare importante. Această menţiune apare într-o postare recentă publicată pe contul X al lui @mason_8718 pe 5 aprilie, subliniind angajamentul României de a-și moderniza semnificativ forțele blindate. Testele, programate să înceapă la 10 mai 2024, vor fi urmărite îndeaproape de o delegație de înalți oficiali militari, reprezentanți guvernamentali și directori de companii atât din Coreea de Sud, cât și din România.
Se pare că B-21 Raider, un program pe care americnaii încearcă să îl țină cât mai secret posibil, a efectuat un nou zbor de testare. B-21 e primul bombardier de generația a 6-a construit vreodată și vine să confirme dominația tehnologică a SUA în aviația militară.
Potrivit portalelor ruse de propagandă pro-război, navele de luptă ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) vor fi dotate cu o nouă generație de drone FPV de producție autohtonă. Rușii spun că acestea vor fi deosebit de eficiente în lupta împotriva dronelor maritime ucrainene.
Su-35 e cu siguranță cel mai promovat avion al industrie aeronautice din Rusia, folosit intens și în războiul de agresiune pe care Rusia l-a declanșat împotriva Ucrainei. Însă chiar și așa, avionul care ar fi trebuit să concureze pe piața externă cu F-16, înregistrează eșec după eșec.
Guvernul României a confirmat faptul că în colaborarea cu gigantul german Rheinmetall, pe teritoriul României, va fi ridicată cea mai mare fabrică de pulberi din Europa de Est.
Japonia și Statele Unite sunt gata să se angajeze într-o acțiune comună pentru a dezvolta o nouă generație de avioane de antrenament, marcând un pas semnificativ în cooperarea militară dintre cele două națiuni.
Ucraina utilizează diferite tipuri de obuziere autopropulsate, șenilate sau remorcate de 155 mm oferite de la aliații ei din Occident, dar și obuziere sovietice de 152 mm donate de la statele aliate care au fost în sfera de influență a URSS.
Reprezentanţii Ministerului Economiei discută cu foarte mulţi parteneri pentru a putea produce în România echipamentele de care Ministerul Apărării Naţionale, armata română şi celelalte ministere de forţă au nevoie, a declarat, miercuri, la Senat, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea.
Într-o impresionantă demonstrație de ingeniozitate și inovație tactică pe câmpul de luptă, forțele armate ucrainene au reușit să distrugă cu succes un tanc rusesc T-90M Proryv, unul dintre cele mai performante blindate pe care Rusia le-a desfășurat pe câmpul de luptă din Ucraina, folosind o grenadă de mână M67 de fabricație americană lansată de o dronă.
Industria germană de apărare a cerut țărilor europene să creeze companii mari și specializate în domeniul productiei de armament. Potrivit lui Armin Papperger, directorul general al Rheinmetall, dacă Europa dorește o cooperare mai strânsă în domeniul apărării, țările trebuie să se specializeze în anumite tehnologii militare.
Avionul de luptă - interceptor MiG-31, în diferitele sale variante, a fost un proiect de succes. Azi rușii au integrat pe versiunea MiG-31K rachetele hipersonice Kinzhal. Dar industria pregătește următoarea generație de avioane, MiG-41. Desigur, de la o dori la a putea e drumul extrem de lung și anevoios.
Pentagonul a ridicat restricția utilizării avioanelor de luptă F-35A pe timpul fulgerelor, permițând astfel aeronavei să zboare în condiții de furtună pentru prima dată din 2020, după cum a informat Breaking Defense.
Franța va livra către Ucraina un nou lot de rachete antiaeriene Aster 30 și sute de vehicule blindate, ca parte a unui nou pachet de ajutor militar, a declarat ministrul francez al apărării, Sebastien Lecornu, într-un interviu acordat presei franceze la 30 martie.
Compania MBDA, producătorul rachetelor Taurus, insistă să accelereze procesul decizional al guvernului german în ceea ce privește comenzile pentru producţia anumitor tipuri de arme, potrivit cotidianului german Spiegel.
O nouă înregistrare video arată o rachetă rusească care lansează contramăsuri în timpul fazei finale a zborului. La 22 martie 2024, Rusia a lansat un atac cu rachete și drone pe scară largă împotriva Ucrainei, vizând Harkov, Zaporojie și Krivoi Rog, având ca țintă principală infrastructura energetică ucraineană. Hidrocentrala hidroelectrică Nipru din Zaporojie, cea mai mare hidrocentrală din Ucraina, s-a numărat printre țintele vizate de unul dintre cele mai mari atacuri asupra sectorului energetic ucrainean din ultimele săptămâni.
Statele Unite cer companiilor americane să înceteze să mai exporte componente și tehnologie către peste 600 de companii străine, din cauza temerilor că aceste componente ar putea fi deturnate către Rusia pentru a fi utilizate în producția de arme care vor fi folosite în contextul războiului pe care Rusia îl poartă în Ucraina, a declarat joi, 28 martie, Matthew Axelrod, secretarul adjunct pentru Administrarea Exporturilor din cadrul Departamentului de Comerț al SUA.
Guvernul japonez a aprobat marți un plan de a vinde în perspectivă avioane de luptă de ultimă generație altor țări. Acesta este cel mai recent pas către îndepărtarea Japoniei de principiile pacifiste pe care le-a adoptat la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.
Pe 27 martie 2024, Brazilia a găzduit ceremonia de lansare a submarinului Toneloro, construit pe plan local, al treilea pentru Marina braziliană, fabricat în cadrul proiectului francez ''Scorpene''. La eveniment a participat președintele Frantei, Emmanuel Macron, care, în discursul său, a prezentat mai multe domenii oportune în care ar dori să coopereze cu Brazilia. Unul dintre aceste domenii este industria aerospațială, iar Macron a oferit Braziliei cooperare în ceea ce privește construirea avioanele Rafale, precizează portalul francez Opex360.
Republica Cehă și Germania poartă discuții oficiale privind achiziționarea celei mai recente variante de tancuri germane - Leopard 2A8. Această informaţie a devenit publică în timpul unei adunări a Comisiei pentru Apărare din Parlamentul ceh. Potrivit documentelor oficiale ale comisiei, dialogul se concentrează asupra a 76 de tancuri Leopard 2A8. Parlamentarii cehi au afirmat că discuțiile au evoluat considerabil, ceea ce i-a determinat să anticipeze ''sosirea triumfală'' a tancurilor germane în Republica Cehă între 2027 și 2030.
O echipă de cercetători, condusă de apreciatul DLR Aerospace Center din Germania, face progrese semnificative în crearea unei generații avansate de avioane de luptă.