Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Peste 300 de vehicule blindate multi-rol SERVAL pentru Forțele Armate ale Franței, fabricate de Nexter și Texelis
Ministerul francez al Apărării a comandat, la sfârșitul anului 2020, primele 364 de vehicule blindate SERVAL de la Nexter și Texelis. Aceste vehicule ar urma să înlocuiască treptat transportoarele blindate VAB, aflate de mai bine de 40 de ani în dotarea Forţelor Armate Franceze.
Vehicul blindat multi-rol SERVAL. Sursa Foto: Compania franceza Nexter

Contractul a fost semnat, pe 23 decembrie 2020, prin intermediul Agenției Franceze pentru Armament (Direction générale de l'armement, DGA), dar a fost anunțat oficial pe 15 ianuarie 2021. Într-un articol pentru ziarul francez La Tribune, ziaristul Michel Cabirol, preocupat de domeniul apărării, susţine că prețul unui vehicul militar multi-rol se va ridica la 1,2 milioane de euro (sau 436,8 milioane de euro pentru primele 364 Serval).

Publicaţia americană Defense News precizează că este de aşteptat ca Armata Franceză să primească primele 108 vehicule blindate SERVAL în 2022. 

Potrivit unui comunicat de presă, citat de publicaţiile Military Leak şi European Defence Review, contractul încheiat de DGA cu companiile Nexter și Texelis – care formează consorţiul GME SERVAL – prevede că în prima jumătate a anului 2022 să fie livrate 12 vehicule, urmate de alte 96 în a doua jumătate a anului. După alte surse, Armata Franceză ar urma să primească, până la sfârşitul anului 2030, un total de 978  de vehicule blindate multi-rol SERVAL.

SERVAL este un vehicul blindat multi-rol, cu o greutate de 15 tone, conceput pentru a înlocui vehiculele blindate VAB, aflate de mai bine de 40 de ani în dotarea Forţelor Armate Franceze.

Achiziţia vehiculelor SERVAL 4x4 reprezintă o etapă importantă în programul de înzestrare SCORPION al Forțelor Armate Franceze. Aceste vehicule de luptă întregesc programul SCORPION, alături de vehiculele bindate JAGUAR și GRIFFON, care trebuie să reînnoiască vechea flotă de vehicule blindate a Forțelor Armate Franceze. 

Toate aceste vehicule blindate – sub diferitele lor configuraţii – vor fi conectate printr-un nou sistem de comunicații care le va permite să facă schimb de informaţii în timp real - Scorpion Combat Information System.

SERVAL ar urma să fie produs în trei versiuni/ configuraţii: vehicul de patrulare; vehicul de culegere de informaţii și recunoaștere; vehicul de comunicații şi război electronic. A fost gândit şi proiectat să funcționeze în zone de conflict, iar gradul ridicat de mobilitate face ca acest vehicul să fie ideal pentru a opera în astfel de condiţii.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro