Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Trupele britanice din Estonia primesc mesaje de amenințare. Oficialii britanici suspectează Rusia
20 oct 2019 / 15:24
Soldații britanici aflați în Estonia acuză că au primit mai multe mesaje de amenințare, principala suspectă fiind Federația Rusă.

Potrivit celor de la The Telegraph, soldații britanici au primit mai multe mesaje pe diferite rețele de socializare și chiar telefoane personale.

Trupele britanice aflate în Estonia s-au plâns că primesc mesaje de amenințare precum ”Te urmărim” sau ”Suntem cu ochii pe voi”. Potrivit Telegraph, care citează surse oficiale, aceste amenințări ar fi trimise de pe conturi false care promovează propaganda rusă și fac parte dintr-un război cibernetic purtat de Moscova prin care Rusia înceacă să intimideze trupele britanice și aliații lor.

În prezent, aproape 1.000 de soldați britanici împreună cu personalul auxiliar se află în Estonia, într-o operațiune sub egida NATO menită să descurajeze agresiunea rusă în Europa de Est.

 

Soldații britanici din Estonia se plâng de amenințări

 

Însă englezii informează că de când trupele britanice au ajuns pentru prima oară în Estonia, în 2017, un număr tot mai mare de soldați s-au plâns de amenințări primite prin mesaje pe rețelele Facebook și Twitter și chiar pe telefoanele personale. 

Unul dintre soldați a declarat sub protecția anonimatului că: ”Primim texte ciudate și mesaje pe Facebook. Sunt întotdeauna scrie în engleză și ne transmit că 'ei sunt cu ochii pe noi'”. Englezii consideră amenințările ca fiind parte a unei campanii rusești prin care Kremlinul promovează propaganda prin conturi false. 

Oficialii NATO și-au manifestat de mai multe ori îngrijorarea că Rusia încearcă să acceseze telefoanele soldaților Alianței. 

În trecut, au mai fost cazuri în care aliații s-au plâns de astfel de ingerințe. Și americanii au acuzat că sunt urmăriți în timp ce se aflau în Estonia, stat vecin cu Rusia, în timp ce piloții olandezi care operează pe avioane de luptă au acuzat că soțiile și iubitele lor primesc apeluri în cadrul cărora, bărbați cu accent rusesc, le-au întrebat dacă știu ce fac partenerii lor în misiunile NATO.

Acest scandal intervine după ce șeful Statului Major al Apărării a avertizat că Marea Britanie se află zilnic „în război” din cauza atacurilor cibernetice constante ale Rusiei.

Ştiri Recomandate

SUA confirmă: 'Un test nuclear ar putea avea loc în următoarele luni'. Avertisment pentru Rusia și China
F-35: Flota Norvegiei, din ce în ce mai puternică. Încă trei aeronave au aterizat în țara scandinavă
Igor Dodon, Președintele R. Moldova și Ion Chicu, premierul moldovean. Sursă foto: Guvernul Republicii Moldova
EXCLUSIV
Morari: Un consilier al premierului Chicu mi-a dat de înțeles că urmează tăvălugul
O nouă ofensivă împotriva lui Haftar? Expert militar: „Turcia a decis să meargă până la capăt”
Rusia dezvoltă un nou vehicul blindat, Mars-2000
OMS nu pierde timpul după decizia lui Trump. Fundație proprie pentru a atrage fonduri private
Angela Merkel și premierul Ludovic Orban au purtat discuții cu caracter strategic și economic
Violențe la Hong Kong, sute de arestări. Pompeo: Hong Kong-ul nu mai are o mare autonomie față de China