Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Cehia acuză o intensificare a atacurilor cibernetice rusești
02 sep, 20:08
Agenţia cehă pentru securitate cibernetică (NAsKiB) a observat anul trecut o creştere notabilă a activităţilor serviciilor secrete ruse împotriva instituţiilor strategice ale Republicii Cehe, potrivit postului public de radio 'Radiozurnal', citat miercuri de agenţia EFE.
atac cibernetic

În raportul său pentru anul 2019, NAsKiB, o instituţie creată recent, menţionează că anul trecut a consemnat ''217 atacuri cibernetice reuşite'', cu 30% mai multe faţă de 2018.

Agenţia cehă atribuie unele dintre aceste atacuri unui grup de hackeri cunoscut sub numele de ''Sofacy'', în spatele căruia crede că se află serviciul rus de informaţii militare GRU.

Documentul precizează că în operaţiunile de spionaj cibernetic a fost detectată utilizarea 'Spear Phishing', denumirea care face referire la tehnica folosită de serviciile secrete ruse pentru a pirata diferite conturi de mesagerie electronică ale unor politicieni membri ai Partidului Democrat din SUA în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale americane din anul 2016.

Dar agenţia cehă, citată de Agerpres, nu a anunţat deocamdată public numele instituţiilor care ar fi fost vizate de atacuri cibernetice. A făcut însă referire şi la atacuri cibernetice împotriva unor universităţi, precum Universitatea Agricolă Cehă - atac în care hackerul şi-a atribuit identitatea rectorului universităţii -, precum şi împotriva unor spitale sau a companiei miniere OKD.

Serviciul de Informaţii şi Securitate ceh (BIS), în atribuţiile căruia intră şi spionajul civil, a avertizat în raportul său pentru anul 2018 asupra unei ample activităţi a serviciilor secrete ruse în Republica Cehă.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

F-35, ținute la sol de o furtună. Olandezii confirmă problemele tehnice pe care americanii le știau deja
Până să vină în România să producă elicoptere H215M, Airbus își mută în Coreea de Sud producția pentru H155
Cu licitații blocate, bulgarii cumpără 'second hand'. Două nave militare au ajuns sub comanda Sofiei
Preşedinţii Franţei şi Turciei au discutat telefonic despre criza din Mediterana de Est
Aterizare de urgență a unui F/A-18 Super Hornet după ce motorul a luat foc
Pensiile militare. MApN susține modificarea legii și a depus o serie de observații
Alexandr Lukashenko a fost învestit în funcția de președinte din Belarus
Submarinul rus Kazan a intrat în teste în Marea Albă
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro