Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cehia acuză o intensificare a atacurilor cibernetice rusești
02 sep 2020 / 20:08
Agenţia cehă pentru securitate cibernetică (NAsKiB) a observat anul trecut o creştere notabilă a activităţilor serviciilor secrete ruse împotriva instituţiilor strategice ale Republicii Cehe, potrivit postului public de radio 'Radiozurnal', citat miercuri de agenţia EFE.
atac cibernetic

În raportul său pentru anul 2019, NAsKiB, o instituţie creată recent, menţionează că anul trecut a consemnat ''217 atacuri cibernetice reuşite'', cu 30% mai multe faţă de 2018.

Agenţia cehă atribuie unele dintre aceste atacuri unui grup de hackeri cunoscut sub numele de ''Sofacy'', în spatele căruia crede că se află serviciul rus de informaţii militare GRU.

Documentul precizează că în operaţiunile de spionaj cibernetic a fost detectată utilizarea 'Spear Phishing', denumirea care face referire la tehnica folosită de serviciile secrete ruse pentru a pirata diferite conturi de mesagerie electronică ale unor politicieni membri ai Partidului Democrat din SUA în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale americane din anul 2016.

Dar agenţia cehă, citată de Agerpres, nu a anunţat deocamdată public numele instituţiilor care ar fi fost vizate de atacuri cibernetice. A făcut însă referire şi la atacuri cibernetice împotriva unor universităţi, precum Universitatea Agricolă Cehă - atac în care hackerul şi-a atribuit identitatea rectorului universităţii -, precum şi împotriva unor spitale sau a companiei miniere OKD.

Serviciul de Informaţii şi Securitate ceh (BIS), în atribuţiile căruia intră şi spionajul civil, a avertizat în raportul său pentru anul 2018 asupra unei ample activităţi a serviciilor secrete ruse în Republica Cehă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Emmanuel Macron a anunțat disponibilitatea Franței de a trimite trupe în România sub steag NATO
România și Israelul au discutat despre modernizarea forțelor armate române. În programul de drone a rămas doar un competitor israelian
Valentin Naumescu: Oricât ar părea de surprinzător și inedit ce spun, Rusia va pierde războiul din Ucraina
Câte sisteme antitanc a primit Ucraina din Marea Britanie? Analişti militari: Putem vorbi de peste 1.000 de rachete
Ajutor suplimentar acordat Kievului | SUA au deblocat 200 de milioane de dolari în scopul apărării Ucrainei
România va avea completă a doua escadrilă de F-16 în 2023. Tot atunci începe la Aerostar modernizarea F-urilor din prima escadrilă
Șeful Armatei Ucrainei: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde. Avem suficiente sisteme antitanc
SUA refuză Federația Rusă. Nu va exista niciun răspuns scris la cererile de securitate cerute de Moscova
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro