Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Conflictul dintre Germania și SUA pe 5G se acutizează. Huawei, mărul discordiei
30 noi 2019 / 10:45
Ambasadorul SUA în Germania a declarat că s-a simțit insultat în această săptămână, când ministrul economiei din Germania a făcut o comparație între SUA și China în timpul unei apariții recente la televiziune.
EXCLUSIV

În timpul interviului, înaltul oficial german Peter Altmaier apără refuzul guvernului german de a interzice gigantului tehnologic chinez Huawei să construiască rețeaua de celule 5G a țării, spunând că, dacă compania ar transmite într-adevăr date către agențiile de informații din Beijing, nu ar fi „mai rău decât ceea ce SUA a făcut deja."

Altmaier a subliniat că SUA „solicită, de asemenea, ca companiile sale să transmită informațiile necesare pentru combaterea terorismului”. Altmaier a mai menționat că Germania „nu a impus un boicot” firmelor tehnologice din SUA, după ce s-a dezvăluit că Agenția Națională de Securitate a SUA a monitorizat apelurile de telefonie mobilă din țară în 2013 și, probabil, a spionat chiar cancelarul Angela Merkel. O astfel de declarație, provenită de la unul dintre decidenții cei mai importanți ai guvernului cancelarului Merkel reușește să irite și mai mult Washington.

Declarațiile oficialului german au atras o critică severe din partea ambasadorului Richard Grenell, omul lui Trump la Berlin. Printr-un comunicat oficial al acestuia, Grenell declară că "Declarațiile recente ale unor înalți oficiali germani conform cărora Statele Unite sunt echivalente cu Partidul Comunist Chinez sunt o insultă a miilor de trupe americane care au ajutat la asigurarea securității Germaniei și a milioanelor de americani dedicați unei alianțe occidentale puternice. Nu există nici o echivalență morală între China și Statele Unite și cineva care sugerează așa ceva înseamnă că ignoră istoria."

SUA și-au chemat aliații să boicoteze Huawei. De ani de zile, administratiile Obama și Trump au avertizat asupra tendinței Chinei de folosi echipamentele furnizorului de telecomunicații Huawei pentru a efectua spionaj sau sabotaj cibernetic.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Demonstraţie de forţă a Statelor Unite. US Navy a trimis două portavioane americane în Marea Chinei de Sud
General ucrainean: Rusia şi-a consolidat prezenţa militară cu 1.100 de tancuri şi 2.600 de vehicule blindate în apropierea graniței cu Ucraina
Serbia a primit drone din China. Belgradul a prezentat dronele CH-92A (Foto/Video)
Turcia: Racheta de croazieră anti-navă ATMACA a trecut ultima etapă de testare (Video)
Vladimit Putin plânge după URSS: Constituţia lui Lenin a fost ''o bombă cu efect întârziat''
Serviciu militar voluntar | Ministrul german al apărării se opune revenirii la serviciul militar obligatoriu
Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Întărirea batalionului NATO din Lituania. Franţa trimite tancuri Leclerc și vehicule de luptă pentru infanterie
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro