Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Conflictul dintre Germania și SUA pe 5G se acutizează. Huawei, mărul discordiei
30 noi, 10:45
Ambasadorul SUA în Germania a declarat că s-a simțit insultat în această săptămână, când ministrul economiei din Germania a făcut o comparație între SUA și China în timpul unei apariții recente la televiziune.
EXCLUSIV

În timpul interviului, înaltul oficial german Peter Altmaier apără refuzul guvernului german de a interzice gigantului tehnologic chinez Huawei să construiască rețeaua de celule 5G a țării, spunând că, dacă compania ar transmite într-adevăr date către agențiile de informații din Beijing, nu ar fi „mai rău decât ceea ce SUA a făcut deja."

Altmaier a subliniat că SUA „solicită, de asemenea, ca companiile sale să transmită informațiile necesare pentru combaterea terorismului”. Altmaier a mai menționat că Germania „nu a impus un boicot” firmelor tehnologice din SUA, după ce s-a dezvăluit că Agenția Națională de Securitate a SUA a monitorizat apelurile de telefonie mobilă din țară în 2013 și, probabil, a spionat chiar cancelarul Angela Merkel. O astfel de declarație, provenită de la unul dintre decidenții cei mai importanți ai guvernului cancelarului Merkel reușește să irite și mai mult Washington.

Declarațiile oficialului german au atras o critică severe din partea ambasadorului Richard Grenell, omul lui Trump la Berlin. Printr-un comunicat oficial al acestuia, Grenell declară că "Declarațiile recente ale unor înalți oficiali germani conform cărora Statele Unite sunt echivalente cu Partidul Comunist Chinez sunt o insultă a miilor de trupe americane care au ajutat la asigurarea securității Germaniei și a milioanelor de americani dedicați unei alianțe occidentale puternice. Nu există nici o echivalență morală între China și Statele Unite și cineva care sugerează așa ceva înseamnă că ignoră istoria."

SUA și-au chemat aliații să boicoteze Huawei. De ani de zile, administratiile Obama și Trump au avertizat asupra tendinței Chinei de folosi echipamentele furnizorului de telecomunicații Huawei pentru a efectua spionaj sau sabotaj cibernetic.

Ştiri Recomandate

Ministrul polonez al Apărării: Investiții în propria apărare și investiții în alianțe
Un elicopter militar Mi-28 s-a prăbuşit în Rusia
Sergey Lavrov: Rusia privește cu teamă activitățile NATO de la granițele sale și ale Belarusului
Franţa vrea să ocolească sancţiunile americane care împiedică finanţarea proiectelor din Rusia
Avioanele F-35 poloneze, coșmarul Rusiei? România se află și ea pe lista viitorilor clienți
F-16 | Undă verde pentru următoarele avioane. Configurația și când vor ajunge în România
Navele marinei iraniene sunt gata să traverseze oceanul Atlantic
EXCLUSIV
Turcia se deplasează spre Libia, ochind gazul din Mediterană