Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Congresul SUA dorește o mărire a unităților Cyber Defence din cadrul Departamentului Apărării
06 Martie, 16:45
Membrii Congresului sunt îngrijorați de dimensiunea forței cibernetice a Departamentului Apărării, transmite defense news.

Forța operațiunilor Cyber Command constă în 133 de echipe cibernetice ofensive, de sprijin și defensive. Dar, în timpul unei audieri din 4 martie a Comitetului pentru servicii armate, republicanul Jim Langevin a întrebat despre personalul Cyber Command: „Trebuie să evaluăm dacă o forță concepută acum mai bine de șapte ani este suficientă pentru mediul dramatic astăzi. De asemenea, sunt curios despre modul în care capacitățile sunt folosite cu misiunea și strategia CYBERCOM”.

Generalul Paul Miki Nakasone, comandantul CYBERCOM a declarat că misiunea unității pe care o conduce este de a culege informații pentru ca liderii Pentagonului să ia decizii adecvate.

„Provocarea din prezent constă în faptul că adversarii noștri concurează sub pragul conflictului armat, fără a declanșa ostilitățile pentru care Departamentul Apărării s-a pregătit în mod tradițional. Aceasta constă în operațiuni informatice și de culegere de informații pe mai multe planuri de la națiuni partenere și în felul acesta ocolesc punctele forte militare ale Americii”, a declarat generalul Nakasone.

"Aceste misiuni extinse includ o misiune de durată pentru Cyber Command pentru a proteja alegerile împotriva influențelor străine, precum și așa-numitele misiuni de în care echipele se desfășoară în alte țări pentru a-i ajuta pe alții să se apere împotriva activității cibernetice maligne din rețelele lor", a mai spus comandantul Cybercom. Oficialii Departamentului Apărării consideră că aceste misiuni sunt esențiale pentru apărarea SUA, deoarece oferă informații unice asupra activităților adversarilor, care ar putea planifica operațiuni similare împotriva rețelelor americane.

În plus, datorită noilor autorități ale Congresului, Cyber Command este de asemenea angajat în mai multe operațiuni decât în anii trecuți.

Generalul cu patru stele Paul Nakasone a menționat, de asemenea, că politicile, autoritățile și strategiile s-au schimbat dramatic în ultimele 24 de luni, în timp ce structura de forță proiectată în 2012 a rămas aceeași. "Acest lucru a condus la un ritm mai mare de operațiuni, un ritm de operare despre care putem vorbi în ședință închisă", a mai spus el.

Este de așteptat ca membrii Cyberspace Solarium Commission, în raportul din 11 martie, să recomande mai mulți specialiști în cadrul structurii Cybercom.

Vezi și: US Army a sufocat propaganda online a Statului Islamic (documente)

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Exercițiu militar fără precedent al SUA, în Marea Neagră
În loc de tancuri T-14 Armata, Forţele Armate Ruse primesc promisiuni
Serbia ar fi comandat un sistem de apărare antiaeriană din China
Sute de marinari și scafandri militari români se instruiesc împreună cu partenerii străini
Când va primi Flota rusă din Marea Neagră primele rachete hipersonice Zircon?
Germania închide ochii la acţiunile militare ale Turciei. Berlinul a aprobat livrări de armament către Ankara
Armata israeliană a deschis focul asupra a patru persoane care îi ameninţau frontiera cu Siria (Video)
Un grup iranian revendică 28 de atacuri cibernetice asupra Israelului
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro