Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

FSB a cerut o nouă armă cibernetică cu care Rusia să poată bloca Internetul într-o țară întreagă
19 Martie, 17:23
Gruparea de hackeri Digital Revolution a publicat documente care confirmă că serviciul de securitate la Rusiei – FSB – a ordonat experților în IT să dezvolte un program denumit Fronton, care va permite atacuri cibernetice folosind dispozitivele infectate din cadrul ”Internetului obiectelor” (”Internet of Things”), se arată într-un articol publicat de BBC .

Hackerii au postat o arhivă cu 12 documente tehnice, diagrame și fragmente de cod create între 2017-2018. Conform acestei scurgeri de informații, beneficiarul comenzii este Unitatea militară nr. 64829, cunoscută sub numele de Centrul FSB de Securitate al Informațiilor. La dezvoltarea programului Fronton posibil au participat companiile rusești ”0day” și ”InformInvestGroup”.

În total, potrivit hackerilor, există trei versiuni ale acestei arme cibernetice – Fronton, Fronton-3D și Fronton-18. Acestea permit infectarea oricăror dispozitive „inteligente” (de la asistenți digitali la case „inteligente”), conectarea lor la o rețea comună și apoi atacarea serverelor responsabile pentru stabilitatea serviciilor de Internet și a internetului dintr-o anumită țară.

Conform documentelor prezentate, specialiștii contractați de FSB au propus ca botnetul să fie în proporție de 95% creat din camere IP și înregistratoare video digitale. „Pentru că transmit conținut video au un canal de comunicare suficient de mare pentru a efectua eficient atacuri DDoS”, se arată în materialele dezvăluite de hackeri. Spargerea dispozitivelor inteligente ar urma să fie făcută folosind dicționarul parolelor tipice utilizate de dispozitivele din cadrul ”Internetului obiectelor”.

Documentele prezentate de hackeri arată că un atac la care ar participa câteva sute de mii de dispozitive inteligente ar putea stopa pentru câteva ore funcționarea rețelelor sociale și a serviciilor de hosting. „Într-o țară mică, un atac asupra serverelor DNS naționale poate face ca Internetul să fie inaccesibil timp de câteva ore”, se arată în documentele citate de hackeri.

Dezvoltarea acestei arme cibernetice a început, probabil, după ce, în octombrie 2016, în Statele Unite, dispozitivele infectate ale ”Internet of Things” au atacat aproximativ 70 de servicii de internet. Atunci, timp de câteva ore a fost limitată activitatea Twitter, Netflix, Spotify, Paypal și Amazon. În cadrul atacului DDoS s-a folosit programul Mirai, care permite crearea unui botnet pe baza de dispozitive inteligente din Internetul obiectelor.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Ciucă anunță că militarii români aflați în Turcia sunt în afara oricărui pericol după cutremurul
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro