Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Generalul Joseph Dunford: Armata chineză profită de activitatea companiei Google
14 Martie 2019 / 22:57
Şeful Statului major interarme al SUA, generalul Joseph Dunford, a declarat joi că armata chineză profită de activitatea din China a companiei Google, care încearcă de mai multă vreme să-şi extindă prezenţa în ţara asiatică, transmite Reuters.
Şeful Statului major interarme al SUA, generalul Joseph Dunford

,,Activitatea Google în China este în beneficiul indirect al armatei chineze", a afirmat generalul Dunford într-o audiere în comisia pentru servicii militare a Senatului.

,,Urmărim cu mare îngrijorare faptul că partenerii noştri din industrie lucrează în China, ştiind că există acest beneficiu indirect", a spus Dunford, adăugând că "sincer, 'indirect' s-ar putea să nu fie o caracterizare completă, este vorba mai curând de beneficiul direct al armatei chineze".

Anul trecut, Google a anunţat că renunţă la competiţia pentru un contract de ''cloud computing'' în valoare de 10 miliarde de dolari cu Departamentul american al Apărării, în parte pentru că noile linii directoare etice ale companiei nu sunt compatibile cu respectivul proiect, iar în iunie a afirmat că nu va prelungi contractul cu armata SUA de asistenţă pentru analizarea imaginilor prin satelit. În acelaşi timp, Google a spus că nu are "în plan" să relanseze un motor de căutare în China, deşi continuă să studieze ideea.

CEO-ul Google Sundar Pichai a indicat anterior că aceasta intenţionează să-şi continue investiţiile începute de mai mulţi ani în China şi că îşi continuă de asemenea cooperarea cu guvernul SUA în proiecte în domeniul sănătăţii, al securităţii informatice şi altele.

Ştiri Recomandate

Ucraina: Forțele de ocupație pro-ruse au atacat o zonă rezidențială din Donețk
Zeci de tancuri T-34, readuse la 'viață' în Rusia pentru a aminti de victoria împotriva Germaniei naziste
China a primit un loc în Consiliul pentru Drepturile Omului (ONU). ”Absurd și imoral. Un piroman, șeful pompierilor”
Iohannis: Armata română se bucură de aprecierea NATO. România, pilon de stabilitate şi securitate pe flancul estic
Militarii din Ecuador au ridicat cadavrele victimelor COVID-19. Președinția a reacționat după imaginile cu cadavre pe străzi
Ziua NATO în România. Orban: Omenirea, într-o luptă aproape inegală cu un inamic invizibil
Fost expert NATO: Rusia a infiltrat ofițeri GRU în Italia
Ministrul Nicolae Ciucă, în vizită la spitalul de campanie de la Constanța. Instalarea facilității decurge conform planului