Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Generalul Joseph Dunford: Armata chineză profită de activitatea companiei Google
14 Martie, 22:57
Şeful Statului major interarme al SUA, generalul Joseph Dunford, a declarat joi că armata chineză profită de activitatea din China a companiei Google, care încearcă de mai multă vreme să-şi extindă prezenţa în ţara asiatică, transmite Reuters.
Şeful Statului major interarme al SUA, generalul Joseph Dunford

,,Activitatea Google în China este în beneficiul indirect al armatei chineze", a afirmat generalul Dunford într-o audiere în comisia pentru servicii militare a Senatului.

,,Urmărim cu mare îngrijorare faptul că partenerii noştri din industrie lucrează în China, ştiind că există acest beneficiu indirect", a spus Dunford, adăugând că "sincer, 'indirect' s-ar putea să nu fie o caracterizare completă, este vorba mai curând de beneficiul direct al armatei chineze".

Anul trecut, Google a anunţat că renunţă la competiţia pentru un contract de ''cloud computing'' în valoare de 10 miliarde de dolari cu Departamentul american al Apărării, în parte pentru că noile linii directoare etice ale companiei nu sunt compatibile cu respectivul proiect, iar în iunie a afirmat că nu va prelungi contractul cu armata SUA de asistenţă pentru analizarea imaginilor prin satelit. În acelaşi timp, Google a spus că nu are "în plan" să relanseze un motor de căutare în China, deşi continuă să studieze ideea.

CEO-ul Google Sundar Pichai a indicat anterior că aceasta intenţionează să-şi continue investiţiile începute de mai mulţi ani în China şi că îşi continuă de asemenea cooperarea cu guvernul SUA în proiecte în domeniul sănătăţii, al securităţii informatice şi altele.

Ştiri Recomandate

US Navy folosește flote de elicoptere comerciale
Nava amiral a marinei germane din Primul Război Mondial, descoperită pe fundul Atlanticului
SUA dezvoltă gloanțe pe care Forțele Speciale le vor putea utiliza sub apă
Atac armat la Baza aeronavală Pensacola
Încă trei transportoare blindate Piranha 5 vor ajunge în România
Armata elvețiană a comandat vehicule de recunoaștere EAGLE 6×6
Turcia ar putea bloca varianta finală a planului de apărare al NATO pentru republicile baltice şi Polonia
Iranul a desfășurat în Siria sisteme de rachete