Hanwha Aerospace prezintă IFV-ul Redback şi obuzierul K-9 la BSDA (Foto): Angajament ferm al companiei sud-coreene pentru parteneriate industriale în România
Compania Hanwha Aerospace, liderul sud-coreean în domeniul aerospațial și al apărării, s-a alăturat expoziției și conferinței Black Sea Defense & Aerospace (BSDA) 2024, care are loc la Complexul ROMAERO din București, România, în perioada 22-24 mai. Este pentru prima dată când Hanwha Aerospace va participa la prestigiosul târg de apărare din regiunea Mării Negre, reprezentând inițiativele ambițioase ale companiei de a construi și extinde parteneriatele cu România și cu țările vecine.
Compania Hanwha Aerospace, liderul sud-coreean în domeniul aerospațial și al apărării, s-a alăturat expoziției și conferinței Black Sea Defense & Aerospace (BSDA) 2024, care are loc la Complexul ROMAERO din București, România, în perioada 22-24 mai. Unul dintre produsele prezentate a fost vehiculul de luptă pentru infanteriei(IFV) Redback.
În cadrul expoziției, Hanwha Aerospace expune o gamă de capacități militare avansate, de la vehicule de luptă pana la arme ghidate cu precizie.
Vehiculul de luptă pentru infanterie (IFV) Redback va fi în centrul atenției, deoarece acesta dispune de o serie de tehnologii de ultimă generație, răspunzând cerințelor planurilor de modernizare militară ale României.
,,Cu adaptabilitatea și potențialul său de creștere, Redback este cel mai sofisticat IFV din lume, oferind cea mai bună protecție blindată, mobilitate și letalitate din clasa sa", a declarat Billy Boohwan Lee, șeful Hanwha Aerospace Europe. "Pe lângă capabilități, se așteaptă ca produsul IFV Redback să contribuie la crearea unei facilități mari de producție pe piața românească prin parteneriate industriale active".
Bazat pe K21 IFV al armatei sud-coreene, Redback a fost dezvoltat pentru a dispune de tehnologii și capabilități de ultimă generație, care includ șenilele din cauciuc compozit; un sistem de protecție activă hard-kill și un sistem de conștientizare a situației montat pe cască, cu afișaj panoramic.
În 2023, Redback a fost selectat de Australia pentru programul LAND 400 Phase 3 pentru livrarea a 129 de IFV-uri, cu o implicare extinsă a lanțurilor de aprovizionare australiene. Redback este, de asemenea, considerat a fi o bază de referință pentru dezvoltarea următoarei generații de IFV-uri a armatei sud-coreene.
Prezentarea IFV-ului Redback la expoziția de tehnică militară Black Sea Defense & Aerospace (BSDA) 2024 nu este întâmplătoare
Amintim că, România va demara în acest an programul de achiziții a mașinii de luptă pentru infanterie (IFV), un program important care urmează să fie derulat în paralel cu continuarea achiziției de blindate 4x4. În etapa I a programului se are în vedere achiziţia a 246 de complete MLI (mașină de luptă a infanteriei), inclusiv simulatoarele de instrucţie şi suportul logistic iniţial. Etapă va fi iniţiată în anul 2023 şi se va derula pentru o perioadă de 9 ani, până în anul 2031. Valoarea estimată a contractelor de achiziţie din etapa I este de 2.545 mld. euro.
Pentru etapa a II-a este avută în vedere achiziţia a 52 de complete MLI pentru stocul strategic şi operativ, cu iniţiere după anul 2031. Valoarea estimată a contractelor de achiziţie din această etapă este de 450 milioane euro.
Obuzierul autopropulsat K9 Thunder va fi, de asemenea, expus pentru a evidenția capacitățile dovedite la nivel mondial ale echipamentului. Obuzierul cu șenile calibrul 155 mm/52 a fost adoptat până în prezent de nouă țări, inclusiv de cinci state membre NATO: Polonia, Norvegia, Estonia, Finlanda și Turcia.
Pentru programul K9 din România, Hanwha Aerospace a format "Team Tunet", implicând lanțurile de aprovizionare românești, reprezentând angajamentul ferm al companiei de a maximiza beneficiile economice pentru industria românească prin parteneriate industriale.
Trebuie spus că România este interesată de tehnica militară sud-coreeană, mai ales că companiile din țara asiatică și-au declarat disponibilitatea de a investi masiv în industria românească de apărare.
Astfel, Ministerul Apărării Naţionale (MApN) intenționează să încheie în acest an procedura achiziției de obuziere, procesul de selecție fiind pe ultima sută de metri. Programul prevede achiziția a 54 de obuziere autopropulsate pe șenile (3 sisteme x 18 obuziere de 155 mm + muniție + sprijin logistic). Compania din Coreea de Sud Hanwha Aerospace a rămas singurul ofertant în competiție, în prezent discuțiile fiind în ultima fază a clarificărilor.
România este interesată și de achiziția a 296 de Vehicule de Luptă (în programul ”Mașina de Luptă a Infanteriei” - MLI), dar și a unui număr adițional de tancuri, care să completeze viitoarele 54 de tancuri Abrams, care vor ajunge până la finalul lui 2027.
Se pare că blindatele sud-coreene (atât tancurile K2, cât și Mașina de Luptă a Infanteriei ”Redbak”) se află pe lista scurtă a României, aspect confirmat și de ministrul apărării Angel Tîlvăr, cu ocazia vizitei de luna trecută în Coreea de Sud.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News