”How It's Made”. CNN prezintă cum se fabrică obuzele pentru Ucraina / SUA, comenzi-record pentru muniţie de artilerie
Se pare că volumul actual de producție de arme este cel mai mare, după războiul din Coreea.
Cei de la CNN au prezentat un reportaj video despre cum sunt fabricate armele pentru Forţele Armate ale Ucrainei în Pennsylvania.
La uzina de muniție Scranton Army, sunt încălzite și forjate pe lună aproximativ 11.000 de obuze de artilerie.
O carcasă pentru proiectil este formată din oțel special încălzit la 2.000 de grade. Este nevoie de câteva ore pentru a încălzi oțelul și a-i da forma potrivită, potrivit informațiilor CNN.
Obuzele gata pentru proiectile sunt echipate cu elementele explozive după care merg pe front.
Obuze insuficiente pentru un război prelungit
Obuzier M777 de calibrul 155 mm / US Army
Proiectilele fabricate într-o lună, se epuizează în doar 3-4 zile, ceea ce îi face pe planificatorii americani să revizuiască structura de producție pentru a crește numărul de proiectile fabricate.
În acest sens, Armata americană a anunţat un contract în valoare de aproape un miliard de dolari pentru a creşte producţia de muniţie de artilerie de calibru 155 de milimetri, folosită în cantităţi mari de Ucraina, relatează Agerpres care citează AFP.
Grupurile din domeniul apărării General Dynamics Ordnance and Tactical Systems şi American Ordnance vor fi în concurenţă pentru comenzi individuale de muniţie în cadrul acestui contract de 993,7 milioane de dolari, a informat armata americană într-un comunicat.
Scopul este de a produce suplimentar între 12.000 şi 20.000 de muniţii de artilerie pe lună, a precizat textul.
Contractul nu este primul de acest tip, încheiat în ultima perioadă. Astfel, armata a atribuit un contract de comandă de 522 de milioane de dolari pentru muniţie de acelaşi calibru altor două companii, în încercarea de a ține pasul cu consumul uriaș de muniții din Ucraina.
În noiembrie, un responsabil american a afirmat că forţele ruse au tras în jur de 20.000 de cartuşe pe zi.
Ucraina a tras la rândul său între 4.000 şi 7.000 de cartuşe pe zi, mai repede decât pot produce producătorii occidentali de arme pentru a menţine ritmul.
Cu toate acestea, cantitatea de muniţie folosită de Ucraina şi Rusia a încetinit oarecum, pe măsură ce iarna s-a apropiat şi ambele ţări se confruntă cu lipsuri.
Citește și: Conferința de Securitate de la Munchen: UE propune achiziții de muniție în comun. Europa nu își permite luxul de a aștepta ani pentru refacerea stocului
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News