SUA își ”lansează pe orbită” industria de apărare: Se pregătește un pachet de stimulente și facilități pentru stimularea creșterii producției de armament
Pentagonul a declarat că antreprenorii din domeniul apărării ar putea avea nevoie de reduceri fiscale, mai puține reglementări și contracte pe termen lung ca stimulente pentru a stimula producția de arme pentru a crea stocuri mult mai mari, potrivit unei strategii a Departamentului Apărării publicată joi.
Invazia rusă a Ucrainei a arătat Pentagonului că îi lipsește capacitatea industrială existentă de apărare de a înlocui rapid armele și „a trebuit să se extindă rapid pentru a înlocui stocurile uzate într-un interval de timp adecvat”.
Strategia prevede consultări cu Congresul și giganții din industria de apărare care să rezolve două mari probleme: finanțarea și creșterea rapidă a ritmului de producție a armamentului.
Vorbim de prima Strategie Industrială de Apărare Națională a SUA, iar proiectul presupune investiții în creșterea producției și a capacităților, precum și o mai mare cooperare cu aliații pentru a stimula producția de arme - de la arme hipersonice, la instrumente cibernetice și artilerie, arată Reuters.
Congresul va trebui să vină cu o listă stimulente fiscale, scutiri de reglementare și contracte pe termen lung „care vizează în mod special construirea și menținerea capacității de producție de rezervă”.
Creșterea producției, împreună cu scutiri fiscale, ar sprijini câștigurile deja puternice ale companiilor de apărare.
Contractorii de top Lockheed Martin, General Dynamics , Northrop Grumman și L3Harris Technologies au raportat câștiguri mai bune decât se așteptau în ultimul trimestru, iar directorii se așteaptă atât la conflictul din Războiul dintre Ucraina și Israel cu gruparea militantă palestiniană Hamas pentru a crește cererea pe termen scurt.
SUA au probleme cu refacerea stocurilor de armament
De exemplu, armata SUA a spus că are nevoie de Congres să aprobe 3,1 miliarde de dolari pentru a cumpăra proiectile de artilerie de 155 de milimetri și pentru a extinde producția pentru a înlocui rapid stocurile epuizate de transporturile către Ucraina și acum Israel.
Raportul spune că este imperativ pentru SUA să accelereze colaborarea cu aliații pentru a produce mai multe arme în străinătate prin „dezvoltarea, creșterea și susținerea liniilor de producție multiple, redundante, într-un consorțiu de națiuni cu opinii similare”.
În acest sens, SUA au spus că vor ajuta Australia să producă sisteme de rachete cu lansare multiplă ghidată până în 2025, după ce oficialii de rang înalt s-au angajat să se angajeze cu China, dar și să se opună, dacă este necesar.
Documentul de strategie pledează pentru „destigmatizarea” locurilor de muncă din fabrici, contactarea industriei care nu a vândut în mod tradițional produse Pentagonului și investirea în capacitatea de producție de rezervă.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News