Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Israelul l-a extrădat în SUA pe hackerul rus Alexei Burkov. Moscova a protestat
12 noi 2019 / 15:36
Autoritățile israeliene l-au extrădat pe hackerul rus Alexei Burkov în Statele Unite, unde este acuzat de implicare în infracțiuni de securitate bancară, în special, de furt de pe carduri bancare. Procesul de extrădare, care a avut loc marți seară, a fost confirmat pentru RIA Novosti de catre avocatul lui Burkov, transmite paginaderusia .
Alexei Burkov flancat de forțele israeliene

La 10 noiembrie, Curtea Supremă israeliană a respins recursul lui Burkov împotriva deciziei ministrului Justiției, Amir Ohana, de a îl extrăda în Statele Unite. Această decizie a fost luată în ciuda protestelor Rusiei.

Moscova ceruse anterior ca Burkov să fie returnat. Autoritățile ruse s-au oferit să-l schimbe pe Burkov cu israeliana Naama Issahar, care a fost condamnată în Rusia, la începutul lunii octombrie, la 7 ani și jumătate de închisoare pentru deținere și trafic de droguri. În timpul verificarilor pe aeroportul din Moscova, la ea au fost găsite aproximativ 10 grame de hașiș. Issakhar a recunoscut deținerea drogului, dar a negat categoric acuzațiile de contrabandă pentru care a fost condamnată. Presa israeliană a susținut că israeliana ar fi fost luată ostatică de Rusia pentru un schimb cu Burkov.

Autoritățile israeliene au cerut președintelui rus, Vladimir Putin, s-o grațieze pe Issahar. La începutul lunii noiembrie, Curtea Supremă israeliană a suspendat extrădarea lui Burkov în Statele Unite, la cererea familiei lui Issahar. Cu toate acestea, mai târziu, mama condamnatei și-a retras petiția. Ea a declarat că este pe deplin încrezătoare că autoritățile israeliene vor reusi s-o elibereze pe fiica sa.

Programator din Sankt Petersburg, Alexei Burkov a fost reținut în decembrie 2015 pe aeroportul din Tel Aviv, la cererea Statelor Unite. Burkov este creatorul unui site pentru vânzari de date furate, precum și a unui forum pentru hackeri.

Vezi și: Rusia declasifică o notă a KGB despre ''tovarăşul Putin''

Ştiri Recomandate

MApN: Contract de peste 24 de milioane de lei, pentru 172 de remorci şi semiremorci, ce vor fi produse la Mediaş
Materiale sanitare aduse din Turcia cu o aeronavă a MApN (Video)
Activitatea serviciilor de informaţii în vremuri de pandemie COVID-19
Medic militar: Să nu vă imaginați că în curtea spitalului din Suceava sunt mii de militari înarmați
Coronavirus | NATO combate propaganda rusă: COVID-19 nu este o armă creată în laborator
Polonia cere, din nou, Rusiei returnarea epavei avionului prăbuşit la Smolensk
Germania a hotărât să înlocuiască parte din flota sa de Tornado cu avioane Eurofighter
Armata a început producția de viziere românești