Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
NATO ia în considerare să treacă pe armament eco. Tancurile și navele de luptă trebuie să polueze mai puţin
NATO ar trebui să anaizeze modul în care îşi poate alimenta tancurile, avioanele şi navele de luptă cu energie alternativă, cum ar fi panourile solare, pentru a reduce emisiile de carbon, a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg.  

Reducerea dependenței de combustibilii fosili ar face, de asemenea, trupele mai puțin vulnerabile la atac, deoarece nu ar trebui să se bazeze pe liniile lungi de aprovizionare folosite pentru transportul combustibilul în prima linie, a explicat Jens Stoltenberg la un seminar online intitulat Noi idei pentru NATO 2030.

Secretarul general al NATO a sugerat că armatele ar trebui să avanseze cercetarea vehiculelor cu emisii reduse din cauza avantajelor pe care le aduc.

,,NATO ar trebui să își facă partea pentru a analiza modul în care putem reduce emisiile din operațiunile militare”, a precizat el, citat de The National News şi preluat de publicaţia Curs de Guvernare.

Emisiile de carbon provenite de la un tanc de luptă american Abrams de 60 de tone sunt estimate a fi echivalentul a 10 mașini Mercedes-Benz.

,,Știm că tancurile grele de luptă sau avioanele de luptă și navele navale consumă mult combustibil fosil și emit gaze cu efect de seră și, prin urmare, trebuie să analizăm cum putem reduce acele emisii prin combustibili alternativi, panouri solare sau alte modalități de a ne conduce misiunile”, a supus Jens Stoltenberg.

Stoltenberg a spus că instalarea de panouri solare pe tancuri ar fi bună pentru mediu și ar spori, de asemenea, rezistența trupelor la operațiunile militare.

,,Știm că una dintre cele mai mari vulnerabilităţi a oricărei operațiuni militară este furnizarea de combustibili fosili de-a lungul liniilor de aprovizionare… deci, dacă putem să depindem mai puțin de asta, reducem emisiile, dar în același timp sporim eficacitatea militară”, a comentat oficialul NATO.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a lansat şi în trecut apeluri la sporirea eforturilor Alianţei în vederea combaterii schimbărilor climatice.

”Schimbările climatice ne ameninţă securitatea”, a scris Stoltenberg într-un articol apărut în urmă cu câteva luni în publicaţia germană ‘Welt am Sonntag’.

”De aceea. NATO trebuie să facă mai mult pentru a înţelege mai bine schimbările climatice şi pentru a le include în toate aspectele sarcinilor noastre, de la planificare militară la modul în care ne pregătim şi ne educăm forţele armate”, a continuat el.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Explozia de la facilitatea nucleară din Natanz reprezintă un punct de cotitură în derularea negocierilor cu Iranul
Serviciile de informaţii americane: Phenianul şi-ar putea relua în acest an testele nucleare
Convorbire telefonică Putin-Biden: Principalul subiect, prezenţa trupelor ruse la graniţa cu Ucraina
Dronele SUA au oferit Ucrainei o imagine clară cu dispozitivul militar al Rusiei de la frontieră
O comandă greșită a cauzat prăbușirea unei drone MQ-9. O manetă acționată greșit a costat 6 milioane de dolari
Într-o discuție cu Putin, Biden a transmis angajamentul SUA pentru Ucraina, dar a propus Rusiei un summit
E oficial: SUA nu se retrag din Afganistan. US Army va părăsi țara până pe 11 septembrie, dată simbolică
Șoigu: NATO va concentra 45.000 de militari și 15.000 de echipamente în apropierea teritoriului Rusiei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro