Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Polonia îşi face propria armată cibernetică
14 sep 2019 / 10:48
Polonia urmează să se doteze până în 2024 cu o forţă de apătrare în spaţiul cibernetic de aproximativ 2.000 de militari specializaţi, a anunţat ministrul polonez al Apărării Mariusz Blasczak, după ce a dat undă verde acestei iniţiative, relatează AFP

,,Ştim cu toţii bine că, în lumea de azi, este imposibil să influenţezi situaţia statelor recurgând la asemenea metode" – războiul cibernetic -, a subliniat ministrul joi, în faţa presei, la Zegrze, un centru militar de antrenament în domeniul apărării cibernetice, în apropiere de Varşovia.

În plus, oficialii miltari au anunțat că vor duce o campanie de recrutare direct de băncile facultăților de informatică, a tinerilor care își vor dori să lucreze în acest domeniu sensibil.

Oficialii militari susțin că divizia de cyber va avea misiunea diferite, printre care și lupta împotriva atacurilor informatice asupra principalelor instituțiilor ale statului.

„Dezinformarea este unul dintre instrumentele folosite de inamic. În acest fel, adversarul vrea să ne influențeze convingerile și comportamentele. Fake news face posibilă manipularea întregii societăți. Merită să fim conștienți de faptul că principalul nostru dușman a folosit știri false ca unul dintre instrumentele primare pe care le folosește.

În țara noastră, ministerele sunt vizate zilnic de troli și roboți. Poate fi folosită orice metodă de influențare a opiniei publice. Aceste fenomene sunt analizate îndeaproape, în special cele care reprezintă o amenințare pentru securitatea poloneză și NATO. Pe baza celor de mai sus ne creăm abilitățile și potențialul nostru de securitate cibernetică", a declarat un oficial polonez.

Ştiri Recomandate

Controverse în jurul noii legi a adunărilor publice cerută de Jandarmeria Română
Exerciții comune ale Forțelor Navale Române și ucrainene
Raiduri ruseşti în nord-vestul Siriei
Marea Britanie vrea ca noul Tempest să dețină tehnologii de generația a VI-a și să depășească F-35
Pentagonul a deplasat circa 1.600 de soldaţi în regiunea capitalei federale Washington
Amplu exercițiu al Flotei ruse a Mării Negre
Nave rusești din cadrul Flotei Mării Negre se antrenează în Oceanul Indian
Taiwanul nu ar face faţă Chinei. Taipeiul a simulat o invazie chineză