Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Forțele Terestre americane își triplează personalul din domeniul războiului electronic
30 mai, 19:30
US Army (Forțele Terestre ale SUA), în următorii doi ani, va crește numărul specialiștilor în război electronic (electronic warfare – EW) de aproape trei ori, pentru a începe formarea de unități specializate și personal de stat major, la fiecare eșalon de la brigadă în sus.
Sursă foto: US Army

În acest scop, școala de cibernetică se pregătește să mărească cifra de școlarizare de la 180 la 500 de specialiști pe parcursul a doi ani, a declarat, pe 26 mai, generalul de brigadă Paul Craft, comandant al Școlii de Cibernetică a US Army, la conferința privind activitatea electromagnetică și cibernetică găzduită de Asociația Old Crows.

Adversarii au acordat în ultimii ani o mare importanță spectrului electromagnetic, investind în capabilități de blocare a comunicațiilor sau chiar geolocalizarea unităților inamice pe baza semnăturii lor electromagnetice. Pe măsură ce acest domeniu a câștigat atenție, US Army vrea personal mai calificat, care să înțeleagă mediul electromagnetic și să îl poate traduce comandanților pentru a lua decizii mai informate, precizează publicația americană C4ISRNET specializată pe probleme de comandă, control, comunicații, calculatoare și informații.

În 2018, US Army a integrat personalul EW în ramura cibernetică formând serviciul CEMA (cyber and electromagnetic activities), considerând că unificarea celor două specialități, la care se adăugă și componenta de informații (obținute din spectrul electromagnetic), va fi cheia pentru a învinge în mediile înalt tehnologizate ale viitorului.

Pe lângă Școala de de Cibernetică, US Army ar putea trimite o parte din personalul EW la Comandamentul Cibernetic al SUA, pentru a primi o pregătire de nivel înalt. Între timp, o altă parte va învăța conceptele fundamentale despre spațiul cibernetic și spectrul electromagnetic în cadrul noilor structuri EW, precum și a celor CEMA - care abordează integrat operațiile cibernetice, EW și de informații.

G Ad:

Creșterea personalului „se datorează numărului de structuri CEMA pe care, le vom avea în fiecare brigadă luptătoare, brigadă aviație de luptă, divizie, corp de armată, ASCC [Army Service Component Command - comandament de forțe terestre]. Structurile CEMA, unele există, iar altele sunt în curs de constituire”, a declarat Craft.

Planul este de a avea o structură CEMA la fiecare eșalon începând cu brigada, în următorii cinci ani. Craft a menționat, că US Army este în curs de constituire a plutoanelor EW și a companiilor, care vor deservi brigăzile, diviziile și corpurile de armată. În urma celor mai recente actualizări, fiecare brigadă luptătoare va avea un pluton EW și o echipă pentru informații din semnale electromagnetice.

Comentariul autorului: În faza finală de integrare, structurile CEMA din US Army vor dispune de o subunitate EW, o a doua de război cibernetic, iar cea de-a treia va fi specializată pe analiza informațiilor obținute din interceptarea semnalelor radio din spectrul electromagnetic. Elementul EW va acționa pentru a proteja activitatea electromagnetică a forțelor proprii (în special comunicațiile) și pentru a interzice sau limita folosirea spectrului de către adversar. Subunitatea de război cibernetic va exploata vulnerabilitățile din rețelele de calculatoare ale adversarului, în timp ce structura de analiză informații va intercepta semnalele electromagnetice emise de inamic și va stabili semnificația și scopul acestora.

În plus față de subunitățile CEMA, în statele majore de la brigadă în sus, vor funcționa echipe sau departamente mai mari care vor planifica atât întrebuințarea subunităților sau unităților CEMA, cât și desfășurarea de operații informaționale limitate. De asemenea, vor consilia comandanții în procesul de luare a deciziilor, cu informații despre adversar.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Sistemul de apărare antirachetă Aegis Ashore din Polonia a primit rachete interceptoare
Turcia ar fi avut un plan secret să invadeze militar Grecia şi Armenia. 131 de insule din Marea Egee urmau să fie cucerite de armata turcă
Rusia a cerut SUA și aliaților săi din cadrul NATO să renunțe la exercițiul Sea Breeze din Marea Neagră
SUA vrea destructurarea reţelelor de criminalitate care se ocupă cu traficul de arme de foc
Rusia impune noi restricții de navigație în apropierea Crimeii, interferând cu raioanele de desfășurare a exercițiului Sea Breeze
Acordul de cooperare dintre România și Ucraina a fost adoptat. Proiectul vizează inclusiv achiziţia de armament şi tehnică militară
Avioane de vânătoare rusești au zburat deasupra portavionului britanic Queen Elizabeth în Marea Mediterană
Foto sus: Actualului director al Centrului Rus de Știință și Cultură de la Bucureşti, Mikhail Davydov. Foto jos: Andrei Konchakov, director al Centrului Rus de Știință și Cultură de la Praga. Konchakov a fost în atenţia serviciilor de spionaj din Cehia pe
EXCLUSIV
Şi spionii ruşi dau like pe Facebook. „Prietenia” dintre promotorul culturii ruse la București și un spion și presupus asasin de la Praga
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro