Un grup de hackeri a publicat pe internet documente unde sunt descrise în detaliu mai multe tipuri de rachete ruseşti (Foto)
Grupul de hackeri Head Mare a publicat pe reţele de socializare mai multe documente pe care le-ar fi sustras din baza de date a ONG-ului rusesc High-Precision Systems and Technologies. Toate aceste documente au fost publicate pe pagina oficială de Twitter a grupului de hackeri Head Mare.
Documentația publicată include informații tehnice despre produse, informații despre companiile implicate în procesul de producție și informații personale ale angajaților.
În plus, hackerii au precizat că, în ciuda cantității mari de documentație tehnică, au trecut cu uşurinţă de măsurile de securitate şi au putut să acceseze informații clasificate. Hackerii susţin că au reușit să pătrundă fără probleme în baza de date internă a ONG-ului High-Precision Systems and Technologies.
Documentația tehnică publicată include informații detaliate despre noua rachetă hipersonică Gvozdika, care este dezvoltată pentru sistemele de apărare aeriană care trebuie să intercepteze ţinte care zboară cu viteze mari.
Documentele publicate includ un model 3D al rachetei Gvozdika, caracteristicile rachetei, rezultatele testelor efectuate asupra componentelor individuale și o listă a persoanelor responsabile pentru acest program.
Documentația publicată include, de asemenea, informații privind testarea și producția de componente pentru racheta sol-aer 9M333.
Racheta 9M333 este utilizată ca parte a sistemului de rachete antiaeriene 9K35M4 Strela-10M4 și este echipată cu un cap de orientare în infraroșu. Deși racheta a fost în curs de dezvoltare încă din anii 1980, racheta 9M333 a început oficial producția în masă abia în decembrie 2020.
La acel moment, Concernul Kalașnikov, care include ONG-ul High-Precision Systems and Technologies, a anunțat finalizarea cu succes a testelor și începerea producției de serie.
Trebuie precizat faptul că nu este pentru prima dată când informații clasificate despre echipamente militare ruseşti sunt publicate online.
Anterior, un grup de hackeri de la Prana Network a postat date despre producția de drone de atac iraniene Shahed-136 pentru Rusia și a arătat cu decurge procesul tehnologic de producție.
Cele mai multe informații au fost publicate despre producția componentelor din materiale compozit pentru drone Shahed, despre asamblare și testarea ulterioară a acesteia.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News