Lockheed Martin și-a unit forțele cu startup-ul Omnispace pentru a explora designul unei rețele de comunicații hibride inovatoare, folosind atât sateliți, cât și tehnologie wireless la sol.
Conectarea terestră și non-terestră pentru a face conectivitatea omniprezentă securizată, față de tentativele permanente rusești de spionaj, de apărare în fața eforturile permanente ale spionajului comunist chinez de a ataca cibernetic rețelele 5G, face mult sens pentru orice utilizator militar. Mai exact, gigantul tehnologic american din domeniul apărării este interesat de designul unic al software-ului Omnispace , care permite utilizatorilor cu orice dispozitiv compatibil 5G (adică un telefon inteligent) să acceseze direct rețeaua, potrivit oficialilor companiei. Acordul cu Omnispace a fost negociat de Missions Solutions Group de la Lockheed Martin, care se concentrează pe sistemele software și terestre, mai degrabă decât pe rețelele de comunicare spațiale.
Propunerea Omnispace este diferită de cunoscutele solutii pe care spionajul comunist chinez deja a încercat să le fure, să le copieze sau simplu să le penetreze. Toți ceilalți actori tehnologici militari care acționează într-o piață care se așteaptă să fie o piață de miliarde de dolari pentru comunicațiile spațiale pe internet și 5G - precum SpaceX , OneWeb și Telesat – propun implementarea unor echipamente speciale la sol (cum ar fi vase) pentru a se conecta la sateliții lor, pe când Omniaspace are o cu totul abordare tehnologică. Sistemul direct pe dispozitiv al Omnispace se bazează pe standardele software actuale pentru comunicații mobile (cunoscute sub numele de 3GPP) și pe hardware-ul standard. Aceasta este diferențierea cheie față de ceilalți jucători foarte mari - că vorbim despre dispozitivele direcționate care utilizează dispozitive standard care utilizează acest ecosistem mare de 3GPP, care va fi acum un ecosistem 5G de chipset formând un sistem integrat de dispozitive care sunt care se desfășoară la nivel global. În plus, spre deosebire de mulți alți furnizori potențiali pe orbite în afara orbitei geosincrone (unde sateliții se potrivesc cu rotația Pământului și unde funcționează sateliții de comunicații tradiționali),
Omnispace are deja o bandă de spectru aprobată de Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT) pentru utilizare globală. Compania are un spectru de bandă S cu prioritate ridicată de la ICU, care a fost deja pus în funcțiune și a cumpărat licențe la nivel global în multe țări cheie. Din perspectiva lui Lockheed Martin, valoarea potențială este abilitatea de a oferi DoD conectivitate 5G ca mijloc de a sprijini toate operațiunile de domeniu, inclusiv conceptul de comandă și control comun al tuturor domeniilor (JADC2) prevăzut de armată pentru gestionare simultană a războiului complex, centrat pe informații provenite din teatrele de operațiuni aeriene, terestre, maritime, spațiale și ciberspațiale. JADC2 va necesita serviciile pentru a accesa cu ușurință cantități mari de lățime de bandă și pentru a rămâne conectat pe tot globul. Aceasta include zone îndepărtate, cum ar fi Arctica, în care așezarea cablurilor de fibră optică pentru comunicații este aproape imposibilă - și în care Rusia și China sunt deja actori agresivi, care nu respect legile internaționale. Mai ales că încălzirea globală a creat posibilitatea dezghețării apelor din Arctica, oferind posibilitatea ca actori războinici ca cei doi să încalce orice reguli și să își impună proiectele lor anti occidentale.
Pe 15 martie, compania a anunțat o demonstrație de succes a capacității sale de conexiune 5G pentru US Navy și Marine Corps. Un număr de dispozitive comerciale 5G, disponibile pe piață, au comunicat cu succes serviciile de voce și date printr-o rețea de acces radio 5G emulată (RAN), către satelitul pe orbită al Omnispace , folosind instalația de laborator a LinQuest Corporation din Virginia de Nord. Succesul astfel garatat a arătat că si tehnologia unui startup poate devini cheie a jocului de viitor.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News