Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia neagă atacul cibernetic asupra Bundestagului
28 mai 2020 / 09:13
Ambasada Rusiei în Germania a negat acuzațiile privind implicarea Moscovei în atacurile cibernetice din 2015 asupra Bundestagului și consideră că promovarea acestui subiect este utilizată pentru a abate atenția de la problemele create de pandemia de coronavirus.
Atac cibernetic

„Pe fondul pandemiei coronavirusului și al greutăților politice și economice interne conexe, cineva a decis că ar fi frumos să dezvăluie amenințării rusești”, a transmis ambasada într-un comunicat pentru agenția de știri DPA, adăugând că „din păcate, în loc de un dialog politic, în loc să utilizeze canale diplomatice, în loc de cooperarea serviciilor de informații și asistența juridică a agențiilor de securitate, prioritatea este acordată mass mediei", transmite TASS.

Ambasada a subliniat că atunci când Rusia și-a exprimat disponibilitatea de a discuta toate problemele cu participarea agențiilor relevante, partea germană și-a pierdut brusc tot interesul.

Vorbind în Bundestag în mai, cancelarul german Angela Merkel a afirmat că Germania dorește să-și îmbunătățească relațiile cu Rusia, însă o serie de factori o împiedică, inclusiv atacul cibernetic din 2015 asupra Bundestagului, atribuit grupului de hackeri Fancy Bear. Cu puțin timp înainte de declarația cancelarului german, Procuratura Generală din Germania a emis un mandat internațional de arestare împotriva lui Dmitry Badin, un cetățean rus, suspectat de participarea la atacul cibernetic.

Atacul asupra rețelelor IT al Bundestagului a început pe 30 aprilie 2015. Mulți parlamentari au primit e-mailuri similare, trimise de pe adrese care aveau terminația @un.org, care se copiau terminația adreselor Națiunilor Unite. E-mailurile conțineau un hyperlink, care, la clic, descărca în sistem un malware. În încercarea de a opri răspândirea malware-ului, cibersecuritatea germană a trebuit să oprească temporar întreaga infrastructură IT din Bundestag. În timpul atacului, au fost furate peste 16 gigabyte de date, inclusiv e-mailurile parlamentarilor.

G Ad:

Rusia a negat în mod repetat implicarea sa în atacurile hackerilor. Nici o agenție germană nu a furnizat vreodată dovezi în legătură cu afirmațiile presei despre legăturile cibernetice cu Moscova.

Citește și: Hackeri ruși, suspectați de legături cu GRU, au atacat compania din Ucraina unde lucra Hunter Biden

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Șoigu, derapaj: NATO e tot mai aproape de granițele Rusiei. Germania ar trebui să știe cum s-a sfârșit ceva similar pentru ea
Erdogan a anunțat expulzarea a 10 ambasadori. Turcia declară persona non grata ambasadori inclusiv din SUA, Germania sau Franța
F-35 e istorie. Turcia a demarat procedura de înzestrare cu F-16 americane la standardul Viper și modernizarea actualei flote
Președintele Ucrainei îl va schimba pe Andrei Taran din funcția de ministru al apărării
Cum se poziționează românii în cazul unui război între SUA și China. Dungaciu: România a fost isterică în ambele direcții
Alianțe în cadrul Alianței. Turcia spune că acordul de apărare dintre Grecia și Franța va dăuna NATO
SUA au anunțat uciderea unui important lider Al-Qaida într-un atac aerian al unei drone în Siria
Rușii contraatacă în disputa cu tehnologia SUA. „Su-57 surclasează avioanele americane la mai toate sistemele. F-35 și F-22 pot fi doborâte”
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro