Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Rusia neagă atacul cibernetic asupra Bundestagului
28 mai, 09:13
Ambasada Rusiei în Germania a negat acuzațiile privind implicarea Moscovei în atacurile cibernetice din 2015 asupra Bundestagului și consideră că promovarea acestui subiect este utilizată pentru a abate atenția de la problemele create de pandemia de coronavirus.
Atac cibernetic

„Pe fondul pandemiei coronavirusului și al greutăților politice și economice interne conexe, cineva a decis că ar fi frumos să dezvăluie amenințării rusești”, a transmis ambasada într-un comunicat pentru agenția de știri DPA, adăugând că „din păcate, în loc de un dialog politic, în loc să utilizeze canale diplomatice, în loc de cooperarea serviciilor de informații și asistența juridică a agențiilor de securitate, prioritatea este acordată mass mediei", transmite TASS.

Ambasada a subliniat că atunci când Rusia și-a exprimat disponibilitatea de a discuta toate problemele cu participarea agențiilor relevante, partea germană și-a pierdut brusc tot interesul.

Vorbind în Bundestag în mai, cancelarul german Angela Merkel a afirmat că Germania dorește să-și îmbunătățească relațiile cu Rusia, însă o serie de factori o împiedică, inclusiv atacul cibernetic din 2015 asupra Bundestagului, atribuit grupului de hackeri Fancy Bear. Cu puțin timp înainte de declarația cancelarului german, Procuratura Generală din Germania a emis un mandat internațional de arestare împotriva lui Dmitry Badin, un cetățean rus, suspectat de participarea la atacul cibernetic.

Atacul asupra rețelelor IT al Bundestagului a început pe 30 aprilie 2015. Mulți parlamentari au primit e-mailuri similare, trimise de pe adrese care aveau terminația @un.org, care se copiau terminația adreselor Națiunilor Unite. E-mailurile conțineau un hyperlink, care, la clic, descărca în sistem un malware. În încercarea de a opri răspândirea malware-ului, cibersecuritatea germană a trebuit să oprească temporar întreaga infrastructură IT din Bundestag. În timpul atacului, au fost furate peste 16 gigabyte de date, inclusiv e-mailurile parlamentarilor.

Rusia a negat în mod repetat implicarea sa în atacurile hackerilor. Nici o agenție germană nu a furnizat vreodată dovezi în legătură cu afirmațiile presei despre legăturile cibernetice cu Moscova.

Citește și: Hackeri ruși, suspectați de legături cu GRU, au atacat compania din Ucraina unde lucra Hunter Biden

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Întărirea batalionului NATO din Lituania. Franţa trimite tancuri Leclerc și vehicule de luptă pentru infanterie
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Retragere SUA din tratatul Cer Deschis. Rusia ar putea să se retragă şi ea
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro