Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Acuzată de legături cu Armata Chinei, compania Xiaomi a depus o plângere împotriva Pentagonului
31 ian 2021 / 10:53
Compania Xiaomi, un mare producătorul chinez de smartphone-uri, a depus, în cursul zilei de vineri, o plângere la un tribunal din Washington împotriva Departamentului Apărării (DOD) şi a celui al Trezoreriei Statelor Unite, pentru a fi exclusă de pe lista oficială de companii care au legături cu armata chineză, precizează agenţia Reuters.

La jumătatea lunii ianuarie, administraţia Trump a adăugat pe această listă Xiaomi şi alte opt companii, ceea ce obligă investitorii americani să îşi vândă activele la aceste companii până la un termen limită.

În această plângere, adresată secretarului american al Apărării, Lloyd Austin, şi secretarului Trezoreriei, Janet Yellen, numiţi recent de preşedintele Joe Biden, Xiaomi afirmă că măsura este ”ilegală şi neconstituţională” şi precizează că această companie nu este controlată de armata chineză.

Xiaomi susţine că restricţiile referitoare la investiţii, care vor intra în vigoare pe 15 martie, vor provoca daune imediate şi ireparabile” companiei.

Potrivit Reuters, Xiaomi a arătat că 75% din drepturile sale de vot, potrivit unei structuri ponderate, sunt deţinute de co-fondatorii Lin Bin şi Lei Jun, neexistând un drept de proprietate sau de control din partea unei persoane sau a unei companii afiliate armatei chineze.

G Ad:

Compania a adăugat că ”un număr substanţial” de acţionari ai săi sunt americani şi a notat că trei din primii 10 mari deţinători de acţiuni ordinare sunt grupuri de investiţii instituţionale din SUA.

”Relaţiile strategice ale companiei cu instituţii financiare americane, esenţiale pentru ca  Xiaomi să poată continua să acceseze capitalul necesar pentru a se dezvolta pe o piaţă extrem de competitivă, vor fi deteriorate semnificativ”, a afirmat compania.

”Mai mult decât atât, asocierea publică a Xiaomi cu armata chineză va afecta poziţia companiei în raport cu partenerii de afaceri şi cu consumatorii, provocând daune reputaţiei care nu pot fi cuantificare sau reparate cu uşurinţă”, potrivit Xiaomi.

Departamentul Apărării şi Departamentul Trezoreriei nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

BREAKING NEWS
Emmanuel Macron a anunțat disponibilitatea Franței de a trimite trupe în România sub steag NATO
România și Israelul au discutat despre modernizarea forțelor armate române. În programul de drone a rămas doar un competitor israelian
Valentin Naumescu: Oricât ar părea de surprinzător și inedit ce spun, Rusia va pierde războiul din Ucraina
Câte sisteme antitanc a primit Ucraina din Marea Britanie? Analişti militari: Putem vorbi de peste 1.000 de rachete
Ajutor suplimentar acordat Kievului | SUA au deblocat 200 de milioane de dolari în scopul apărării Ucrainei
România va avea completă a doua escadrilă de F-16 în 2023. Tot atunci începe la Aerostar modernizarea F-urilor din prima escadrilă
Șeful Armatei Ucrainei: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde. Avem suficiente sisteme antitanc
SUA refuză Federația Rusă. Nu va exista niciun răspuns scris la cererile de securitate cerute de Moscova
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro