US Navy a recepționat pe 3 iunie o nouă navă pe pernă de aer numită hovercraft sau aeroglisor.
US Navy a recepționat pe 3 iunie o nouă navă pe pernă de aer numită hovercraft sau aeroglisor.
În pofida lipsurilor cu care se confruntă Forțele Navale Române în ceea ce privește înzestrarea, specialiștii sunt cu toții de acord că România, un „jucător” important la Marea Neagră, are nevoie în viitorul apropiat și de submarine.
Distrugătorul USS Paul Ignatius (DDG 117) din clasa Arleigh-Burke, al Forțelor Navale americane (US Navy), a lansat două rachete interceptoare Standard Missile-3 (SM-3) pentru a angaja ținte balistice lansate din poligonul naval Hebride, pe 26 și 30 mai.
În cursul zilei de ieri, la Şantierul Naval Damen Galaţi a avut loc ceremonia de punere a chilei la Nava de Suport Logistic Combat Support Ship (CSS) - HNLMS Den Helder.
Australia are în vedere soluţii alternative în caz de eşec al "contractului secolului" încheiat cu Franţa privind construirea a 12 submarine pentru marina australiană, a anunţat miercuri un responsabil în Ministerul Apărării al acestei ţări, potrivit AFP.
Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, Igor Konashenkov, a declarat, pe 02.06.2021, că armata rusă va urmări îndeaproape pregătirea și desfășurarea exercițiului militar major Sea Breeze, care vor fi executat în Ucraina, cu participarea unor state membre NATO.
Conform informațiilor care circulă pe paginile de socializare, o navă iraniană de suport logistic s-a scufundat în Golful Oman. Agențiile de știri încă nu au date despre acest eveniment.
Constructorii navali Navantia și Naval Group au depus noi oferte pentru modernizarea flotei de suprafață a Forțelor Navale ale Greciei.
O dronă navală dezvoltată autohton de turci a lansat în premieră o rachetă ghidată prin laser. Testul a fost un succes, racheta și-a atins ținta, iar imaginile au fost publicate de Ministerul Apărării de la Ankara.
În cadrul unui exercițiu, avioanele franceze Rafale M, care au decolat de la bordul portavinului Charles de Gaulle, au testat sistemele de apărare ale Ciprului, în mare parte sisteme de apărare antiaeriană de producție rusească, Tor și Buk.
În cursul zilei de ieri mai multe agenţii de presă din Federaţia Rusă au precizat, citând surse din Forțele Navale și Forțele Aeriene, că distrugătorul britanic HMS Dragon a pătruns anul trecut în apele teritoriale ale Rusiei din zona Peninsulei Crimeea. Mass-media rusă a relatat incidentul într-un mod propagandistic, care nu ar trebui să ne surprindă atunci când vine vorba de Rusia, că distrugătorul britanic HMS Dragon a fost alungat de intervenţia Forţelor Navale Ruse. Ministerul britanic al Apărării a răspuns falsei naraţiuni a generalul rus Vladimir Kulișov, adjunct al FSB, pe care mass-media rusă s-a grăbit să o rostogolească, precizând că cele relatate sunt departe de a fi adevărate.
Pe 27 mai, Marina SUA a confirmat că nava rusă de cercetare electronică, Kareliya (SSV-535, clasa Vishnya), care staționează de mai multe zile în apele internaționale de lângă coastele Hawaiene, a întârziat testul cu rachetă al Agenției de Apărare Antirachetă (MDA) programat în această perioadă.
Rușii spun că au folosit Forțele Navale și Forțele Aeriene pentru a îndepărta distrugătorul britanic HMS Dragon din apele lor teritoriale. Incidentul ar fi avut loc în luna octombrie a anului trecut în zona Crimeei.
Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 26.05.2021, fregata Amiral Grigorovici a desfășurat un exercițiu comun cu complexele de rachete de coastă Utes și Bal.
Cotidianul rus Izvestia a informat, pe 25.05.2021, citând surse din mediul militar, că, până la sfârșitul anului 2021, va fi încheiată testarea corvetei Retivy de concepție nouă, proiect 20380, care va fi introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).
Poliţia spaniolă a anunţat luni că a destructurat o reţea de traficanţi de haşiş în sudul Spaniei şi a arestat zece persoane, printre care şi presupusul lider, un britanic care a activat în Royal Navy, relatează AFP.
USS Mobile (LCS 26), noua navă din clasa Independence - parte a programului Littoral Combat Ship - a intrat în serviciul US Navy.
Purtătorul de cuvânt al armatei egiptene, colonelul Tamer Al-Rifai, a informat pe 22 mai că elemente din forțele terestre, navale și aeriene au fost dislocate în Sudan pentru a participa, în perioada 26-31.05.2021, la exercițiul cu numele de cod "Humaatu An Nil" ("Apărătorii Nilului").
Cotidianul rus Izvestia a informat, pe 23.05.2021, citând surse din cadrul Ministerului Apărării, că nava amiral a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), crucișătorul purtător de rachete Moscova, Proiect1164, clasa Atlant, se pregătește pentru efectuarea primului marș de instrucție, după ieșirea din reparații.
Narativul Federației Ruse despre cel de-al Doilea Război Mondial plasează Moscova în tabăra victimelor, respingând responsabilitatea Uniunii Sovietice în ceea ce privește declanșarea conflagrației mondiale.
Autorităţile chineze au declarat joi că un distrugător american, echipat cu rachete ghidate (din clasa Arleigh Burke), a intrat ilegal în apele lor teritoriale în Marea Chinei de Sud în zona insulelor disputate Paracels, pe care Beijingul le consideră ca fiind sub suveranitatea sa, potrivit Reuters, EFE şi AFP.
Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 20.05.2021, crucișătorul purtător de rachete Moscova și fregata Amiral Grigorovici, purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, au executat un exercițiu comun cu trageri de artilerie asupra unor ținte aeriene.
Două vedete blindate au executat, în perioada 10-20 mai, un marș de instrucție pe Dunăre, între portul Brăila și kilometrul 1.050, pentru actualizarea procedurilor operaționale de protecție a căilor de transport fluvial, utilizate de către militarii de la Flotila Fluvială.
Potrivit surselor locale turcești de pe Twitter, pe 19.05.2021, nava de patrulare Vasily Bykov aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a început traversarea Strâmtorii Bosfor, în direcția Mării Mediterane.
Potrivit surselor locale turcești de pe Twitter, pe 18.05.2021, nava mare de desant Aleksander Otrakovsky aparținând Flotei ruse de Nord a început traversarea Strâmtorii Bosfor, în direcția Mării Mediterane.
Oficialii militari ucraineni sunt într-o continuă căutare de parteneri pentru refacerea flotei navale distruse după ocuparea Crimeei de către Federația Rusă. Cel mai recent demers vizează posibilitatea construirii în Ucraina a unor corvete ușoare în colaborare cu Danemarca și după proiectele produse deja de companiile daneze.
Noul submarin al Royal Navy, HMS Anson a fost scos din docul uscat pentru a fi supus unor teste, timp de două zile, în docul inundabil al șantierului naval BAE Systems din Barrow.
Cu o industrie de apărare aproape inexistentă, armata cubaneză și forțele navale sunt nevoite să adapteze nevoilor nave și echipamente din epoca sovietică. Sistemele moderne sunt rare, dar există uneori astfel de echipamente.
Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 18.05.2021, nave de luptă ale flotei au desfășurat activități de căutare și distrugere a unui submarin al adversarului convențional.
Autorităţile continuă, marţi, căutările în cazul pescadorului Sea Shark 1 care s-a scufundat, în larg fiind furtună de gradele IV-V, a informat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, comisar şef de poliţie Petrişor Irimia.